Evo što mi se dogodilo prije par dana. Vozio sam od bolnice Sv. Duh nizbrdo u smjeru Ilice primjerenom brzinom. Iznenada me je uz zvuk trube divljačkom brzom vožnjom na punoj liniji,malo prije kružnog toka, pretekao vozač u Citroenu C2 sa oznakom ZG5898BN, te ubacivši se ispred mene još i prikočio. Kada smo prošli kružni tok stao je ispred mene na semaforu kod Ilice. Izašao sam i pokucao mu na prozor i upitao ga zašto tako divljački vozi. Odgovor je bio: Ako te još jedanput vidim da voziš tako (mislio je na brzinu) izaći ću i razbiti ti glavu. “Hrabri” vozač je po mojoj procijeni bio ca. 25-30 godina star, ja imam 66 godina. Pa se pitam tko ga je odgajao. Kasnije je vozio ispred mene divljački slalom po Selskoj glumeći valjda cestovnog “Kostelića”, preticajući, ubacujući se ljudima pred nos. Na koncu kad smo stigli do Ozaljske unatoč luđačkoj vožnji bio je samo nekoliko automobila ispred mene.
Takvi vozači su opasnost na cesti i trebalo bi ih izvaditi iz prometa. Ja ovdje mogu samo upozoriti, oprez kada ugledate Citroen C2 ZG5898BN. Opasnost, divljak na cesti!
Nekultura vozača |
|||||||||||||||
|
|||||||||||||||