194. Samoborski fasnik - prva fasnicka subota

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
17:59
Ruj
2020
27

Zagreb › Lifestyle › Zabava › 194. Samoborski fasnik - prva fasnicka subota

Zagreb Transformacija tržišta 2020
Zagreb Srednja Europa za mlade
Zagreb Srednja Europa
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 

194. Samoborski fasnik - prva fasnicka subota

Subota - dan za zadivljujuće goste!

            Prijepodne prve fašničke subote u Samoboru je bilo u znaku dječjeg fašnika i uz vrijeme kao naručeno, sunčano i toplo, a pjesmu, ples i maske posvuda!

            Na središnjoj fašničkoj pozornici danas su se predstavili dječji zborovi Limači, Zvončica, Medenjaci i Kikići te Slavuji i Slavujčeki, Akrobatski rock’n’roll Bistra, Dječji vrtić Loptica, Osnovna škola Jasenovac, Plesni klub Barbara, Dugoselske mažoretkinje i Mažoretkinje Unity S.

            Prvi ovogodišnji izbor za najbolju obiteljsku masku održan je u 13 sati, tko je zakasnio može zamaskiran doći u nedjelju, 16. veljače, u 12.30, a priliku za predstavljanje maskirane obitelji dobit će i idućeg vikenda, 22. i 23. veljače, također na glavnoj fašničkoj pozornici s početkom od 13 sati.

            Za najmlađe posjetitelje 194. Samoborskog fašnika pripremljen je i niz popratnih aktivnosti na Trgu srakinih mališana u maloj dvorani Galerije Prica i do 16 sati uz igraonice, ekipu ZOO Zagreb, hula hoop učionica, klauna, disco, karaoke i predstavljanje fašničke slikovnice "Maska traži lice".

            Aktivna je bila i Urbana zona uz grafitere i breakdancere koja se odvijala na Art ledini iza samoborskog kina, a svi su sadržaji za posjetitelje bili su besplatni.

            Ljubitelji fine papice, osim u bogatoj štandovskoj i ugostiteljskoj ponudi, danas poslijepodne mogli su u Slobodnoj Fašničkoj Republici Samobor uživati i nešto naučiti u Dječjoj kulinarskoj radionici Chiarin Tanjurić na Trgu fašničkih velikana.

            Poslijepodne je u Livadićevoj ulici bio otvoren i Tabor mjesnih odbora. Tri samoborska mjesna odbora utaborila su se sve do večernjih sati i prepustila bogatoj ponudi ića, pića i zabave za sve. To su bili Mjesni odbor Lug koji je svoj tabor pretvorio u Tabor Sulejmana Veličanstvenog, pa Mjesni odbor Rakov Potok koji je u suradnji s Nogometnim klubom pokazao kako rakovi iz tamošnjeg potoka djeluju kao afrodizijak i na njihove sve bolje nogometaše te Mjesni odbor Podvrh i Velika Jazbina koji je bio tradicionalno maskiran, ali i tradicionalan u ponudi  domaćeg jela i pića.

            Istovremeno je na središnjoj pozornici zapjevao Šajeta, a potom je oko 250 maškara iz 13 gostujućih fašničkih skupina koje redovito, svake godine, s vremena na vrijeme ili po prvi put posjećuju Slobodnu Fašničku Republiku Samobor u velikoj povorci pristiglo na središnji fašnički trg i predstavilo se na glavnoj pozornici. To su najprije bile četiri slovenske skupine, Orači KFD-a Podlehnik iz Ptuja, pa Kapelski krampusi iz Kapele te Lučka žlahta i Power ran iz Dobove. Zatim su pristigle hrvatske maškare, Maškori iz Kvitrovca i Domašinca, pa Udruga žena iz Štefanca, Međimurske krave iz Novog Sela na Dravi, zatim Krvavica iz Makarske, Rio Fiume iz Ključa Brdovečkog, pa dvije skupine iz Bigrada na moru, Udruga klinika iz Čakovca te maskirana skupina iz Labina. Svaka je preznetirala i svoje pokladne običaje, nastupom prokomentirala aktualni društveni trenutak, a plesom i pjesmom pridonijela vedroj fašničkoj atmosferi.

            Prije Tomislava Bralića i Klape Intrade, na pozornici su zaplesale članice IBIS-a - udruge za promicanje plesa - Zuzana – Frdrihica, a za njima na scenu izašli kandidati za ovogodišnju najbolju pojedinačnu masku. Uz klapsku pjesmu trg se preunio ljudima koji su drugu fašničku večer nastavili provoditi u brojnim samoborskim ugostiteljskim objektima koji će svoja vrata otvorenima moći držati sve do 4 sata ujutro.

            Foto: Edin Tuzlak

194. SAMOBORSKI FAŠNIK

            Organizator: Turistička zajednica grada Samobora; suorganizatori: Komunalac, Pučko otvoreno učilište Samobor, Poduzetnički centar Samobor; pokrovitelji: Grad Samobor, Zagrebačka županija, Hrvatska turistička zajednica; Turistička zajednica Zagrebačke županije; medijski pokrovitelji: Večernji list, Radio Samobor, HURIN.

            Zlatni sponzor: Erste banka; sponzori: Lidl, Emil Frey auto centar, Nord, Croatia osiguranje, Watch centar, OTP banka, Chromos, ZOO Zagreb, DM, Eurocom, Studio Imago, Samobor quad.     

Sve aktualnosti vezane uz 194. Samoborski fašnik pratite na službenoj web stranici

www.samobor.hr/fasnik

i na društvenim mrežama.

 
Edo 3126 Edo 3189 Edo 3195 Edo 3199 Edo 3215 Edo 3217 Edo 3227 Edo 3260 Edo 3270 Edo 3339 Edo 3546 Edo 3782 Edo 3862 Edo 4023 Edo 4086 Edo 4153 Edo 4190 Edo 4430 Edo 4508 Edo 4515
 

Zagreb › Lifestyle › Zabava › 194. Samoborski fasnik - prva fasnicka subota