Akcija Udomljavanje je fora

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
21:59
Lip
2020
04

Zagreb › Lifestyle › Gradske vijesti › Akcija Udomljavanje je fora

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 

Akcija Udomljavanje je fora

U organizaciji Grada Zagreba, Gradskog skloništa za nezbrinute životinje i Ustanove Zoološki vrt te u suradnji s udrugom Prijatelji životinja, na Trgu bana Jelačića održana je još jedna akcija Udomljavanje je fora, a već tradicionalno, akciji se priključio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Akcija se ovaj put održala pod motom Lanac odlazi u prošlost!  kako bi se potaknula svijest građana o štetnosti držanja pasa na lancu, što je gradskom odlukom u Zagrebu i zabranjeno prošle godine, a trenutno je u tijeku i izmjena Zakona o zaštiti životinja, s istim ciljem.

Na info štandu su se  dijelili edukativni letci u cilju senzibiliziranja javnosti vezano za nenapuštanje kućnih životinja, kao i protiv držanja pasa na lancu, a brojni građani su mogli upoznati i simpatične pse iz skloništa koji traže novi dom.

Cilj akcije ‘Udomljavanje je fora’ je poticanje građana na odgovornost prema kućnim ljubimcima, ali i podsjetnik na potrebu udomljavanja velikoga broja napuštenih životinja. Na odgovorno vlasništvo ovom je prilikom pozvala Tatjana Zajec voditeljica zagrebačkog skloništa za napuštene životinje.

 
Udomljavanje-01 Udomljavanje-02 Udomljavanje-03 Udomljavanje-04 Udomljavanje-05 Udomljavanje-06 Udomljavanje-07
 

Zagreb › Lifestyle › Gradske vijesti › Akcija Udomljavanje je fora