ANA RUCNER I MATEJ MEŠTROVIĆ ODUŠEVILI NAJLJEPŠIM IZVEDBAMA KLASIČNE GLAZBE

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
21:59
Lis
2020
01

Zagreb › Lifestyle › Zabava › ANA RUCNER I MATEJ MEŠTROVIĆ ODUŠEVILI NAJLJEPŠIM IZVEDBAMA…

Zagreb Srednja Europa za mlade
Zagreb Srednja Europa
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 

ANA RUCNER I MATEJ MEŠTROVIĆ ODUŠEVILI NAJLJEPŠIM IZVEDBAMA KLASIČNE GLAZBE

PRIKUPLJENIM SREDSTVIMA NA KONCERTU POMAŽU ŠKOLOVANJU MLADIH GLAZBENIKA

Donatorski koncert Ane Rucner i Mateja Meštrovića oduševio je do posljednjeg mjesta ispunjenu umašku Župnu crkvu. Energija i emocije koje se rijetko dožive obilježile su prekrasnu večer ovog nezaboravnog glazbenog putovanja u nesvakidašnjem sakralnom ambijentu iz baroknog doba. U dvosatnom koncertu Ana i Matej izveli su najljepša djela klasične glazbe, a posjetitelje je posebno oduševila skladba Dolcello Mediterana koju je Matej skladao upravo za Anu.

“Zahvaljujem organizaciji Lions i svima koji su nam u ovo izazovno vrijeme pandemije koronavirusa omogućili da zajedno uživamo u prekrasnoj glazbi. Veseli me što mi glazbenici svojim radom možemo pomoći drugima i sretna sam što smo ovim koncertom pomogli divnoj mladoj umjetnici.”- istaknula je Ana Rucner.

Posebno emotivan trenutak bio je nastup mlade pijanistice Larise Rojnić. Ova mlada glazbenica iz Buja studentica je druge godine na Sveučilištu Universitat fur Musik und darstellende Kunst u Grazu, a želja joj je ostaviti trag u klasičnoj glazbi. Svoje umijeće pokazala je umaškoj publici, a za prekrasne izvedbe publika joj je poklonila zaslužene ovacije.

“Iznimno sam ponosna što sam imala priliku nastupiti u društvu ovako velikih umjetnika kojima se divim. Potrudila sam se pokazati najbolje od onog što sam do sada naučila. Od srca zahvaljujem organizaciji Lions, svim partnerima, Ani i Mateju te prekrasnoj publici koji mi pomažu na putu ostvarenja mojih snova.” – izjavila je Larisa Rojnić.

Ostvarenje Larisinih snova upravo je vodilja ovogodišnjeg donatorskog koncerta. Njezinom školovanju već godinama pomaže Lions klub Novigrad, a organizaciji ovogodišnjeg koncerta priključili su se i dali najveći doprinos Grad Umag te Ustanova Festum. Sav prihod od prodanih ulaznica namjenjen je Larisinom daljnjem školovanju.

“Ponosan sam što smo zajedno uživali u ovakvoj prekrasnoj ljetnoj glazbenoj večeri. Nema ljepšeg osjećaja od poklanjanja kvalitetene glazbe, a zauzvrat primanja najljepših osmijeha sretne publike. Rasprodanim koncertom ostvarili smo svoj cilj, a Hrvatska je bogatija za jednu umjetnicu koja će uz našu zajedničku pomoć sasvim sigurno dosegnuti najviše svjetske razine.” – zaključio je Matej Meštrović.

Lions klub Novigrad dio je humanitarne organizacije Lions Hrvatska te međunarodne organizacije Lions Club International koja broji više od 1,4 milijuna članova u 210 zemalja i najveća je humanitarna organizacija u svijetu te jedina humanitarna organizacija članica UN-a. LC Novigrad okuplja članove iz cijele Bujštine. U dosadašnjih 16 godina djelovanja, uz pomoć velikog broja plemenitih osoba, obrtnika, gospodarstvenika, tvrtki, banaka i gradskih institucija, lions klubova iz susjedstva, ali i inozemstva te medijski poznatijih osoba, prikupili su i donirali preko 1.500.000,00 kuna.

foto: Nevena Jurjaka 

 
Ana rucner i larisa rojnic Ana rucner 2 Ana rucner, larisa rojnic i matej mestrovic Ana rucner Koncert 1 Koncert 2 Larisa rojnic Matej mestrovic, larisa rojnic i ana rucner Matej mestrovic, larisa rojnic, ana rucner, davorka parmac i zeljko gucunski Matej mestrovic
 

Zagreb › Lifestyle › Zabava › ANA RUCNER I MATEJ MEŠTROVIĆ ODUŠEVILI NAJLJEPŠIM IZVEDBAMA…