Food Film Festival Zagreb u znaku čokolade

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
17:59
Ruj
2020
24

Zagreb › Lifestyle › Hrvatska › Food Film Festival Zagreb u znaku čokolade

Zagreb Transformacija tržišta 2020
Zagreb Srednja Europa za mlade
Zagreb Srednja Europa
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 

Food Film Festival Zagreb u znaku čokolade

Nema Zagrepčana, ali ni turista koji ne zna da se trenutno u Zagrebu održava Food Film Festival Zagreb sponsored by Coca-Cola. Filmovi o hrani na travi u najljepšem zagrebačkom parku svaku večer prikupljaju više od tisuću ljudi, a dobra zabava, opuštena atmosfera, fina hrana i kapljica garantiraju dobar provod. Oduševljenje ovim festivalom ne jenjava i uskoro neće biti Zagrepčana koji ga nije posjetio.

Tu je naravno i bogati program kulinarskih radionica koji daju jednu posebnu notu ovom festivalu i oplemenjuju ga. U šatoru šefa kuhinje tako je popodnevnu radionicu imala je priznata zagrebačka slastičarka Lada Osredečki, voditeljica slastičarnice Tako slatko koja je s puno strpljenja učila sve zainteresirane posjetiteljice kako dekorirati tortu. Perfektnu šećernu masu u svim nijansama donirale su Dora usluge, a pred očima posjetitelja nastala je i zaista impresivna torta Food Film Festivala Zagreb sponsored by Coca-Cola.

Nakon kulinarske radionice, travica na zagrebačkom Zrinjevcu već je bila popunjena i prekrivena dekicama posjetitelja koji su čekali kultni "slatki" film - Čokoladu s Juliette Binoche i prezgodnim Johnny Deppom u glavnim ulogama. Iako ne postoji osoba koja nije gledala taj film, skoro tisuću ljudi procijenilo je kako je ipak nezaboravan doživljaju gledati ga na otvorenom u parku uz slastice od čokolade koje su pripremile slastičarnice Cukeraj, Amelie i Torte i to. Bilo je tu domaće čokolade s okusima naranče, s čilijem, čokoladnih torti, čokoladnih keksa te čokoladnih pralina. A uz svaku od navedenih slatkih delicija dijelila se gratis bočica Coca-Cole.

Danas u 18 sati u Šatoru šefa kuhinje održat će se Vindijina Gastro radionica koju će predvodit chef Mario Oblak, voditelj Gastro teama zajedno s nagrađivanim kuharom Mladenom Habunekom. Vrsni Vindijin kuharski duo na zanimljiv će način pripremati egzotičnu piletinu Cekin u umaku od kokosa i sira Bovizole kako bi se svi zajedno oprostili od ljeta te ukusnu tortu s Vivis svježim sirom i kestenima kao svojevrstan pozdrav jeseni.

Nakon radionice očekuje nas veliki plesnjak ispred paviljona u sklopu nagrađivanog projekta Zagrebački Vremeplov.

Tea Filipović

 
Fff3-d-zri-30 Fff3-d-zri-29 Fff3-d-zri-28 Fff3-d-zri-27 Fff3-d-zri-26 Fff3-d-zri-25 Fff3-d-zri-24 Fff3-d-zri-23 Fff3-d-zri-22 Fff3-d-zri-21 Fff3-d-zri-20 Fff3-d-zri-19 Fff3-d-zri-18 Fff3-d-zri-17 Fff3-d-zri-16 Fff3-d-zri-15 Fff3-d-zri-14 Fff3-d-zri-13 Fff3-d-zri-12 Fff3-d-zri-11 Fff3-d-zri-10 Fff3-d-zri-09 Fff3-d-zri-08 Fff3-d-zri-07 Fff3-d-zri-06 Fff3-d-zri-05 Fff3-d-zri-04 Fff3-d-zri-03 Fff3-d-zri-02 Fff3-d-zri-01
 

Zagreb › Lifestyle › Hrvatska › Food Film Festival Zagreb u znaku čokolade