MIHAELA MARKOVIĆ PREDSTAVLJA RUKSAKE IZ KOLEKCIJE CIRCULAR & SUSTAINABLE

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
11:59
Lip
2020
02

Zagreb › Lifestyle › Moda › MIHAELA MARKOVIĆ PREDSTAVLJA RUKSAKE IZ KOLEKCIJE CIRCULAR &…

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 

MIHAELA MARKOVIĆ PREDSTAVLJA RUKSAKE IZ KOLEKCIJE CIRCULAR & SUSTAINABLE

Vrhunska hrvatska modna dizajnerica Mihaela Marković predstavlja svoju novu liniju ruksaka i torbi iz kolekcije "Circular & Sustainable",  a svaki je komad izrađen od recikliranih materijala i traka. 

"Koristeći odbačene zalihe materijala iz tvornice odjeće u Hrvatskoj pred zatvaranjem, u kontinuitetu izrađujemo stalnu zbirku torbi i ruksaka, a sada predstavljamo ljetne komade. Usko surađujemo s brojnim tvornicama kako bismo pronašli izvor tih materijala. Nakon sati pletenja, vezivanja i skulpturiranja, tekstilni repromaterijal koji bi prerastao u neiskorišteni otpad i prerano okončao svoj život, u ovim je komadima dobio novu priliku da zasja. Novi život!" ističe Mihaela Marković koja je za svoje ruksake i torbe upravo snimila i novi editorijal inspiriran pjesmom Sound of Silence.
"Editorijal je snimljen s talentiranim glumcima Mijom Biondić i Markom Petrićem s kojima surađujem već neko vrijeme i koji privatno nose moju odjeću. Tako da se sve lijepo poklopilo. Svaki je ruksak neponovljiv i unikatan komad, baš apsolutno svaki", kaže Mihaela, naglašavajući da se ruksaci trenutačno mogu kupiti na dvije lokacije u Zagrebu, u Mihaelinoj galeriji u Oktogonu, a uz to i u Vila shopu u Gajevoj 25.

Stalno zauzeti, preopterećeni, stresirani, preokupirani do točke da nikada ne stanemo, mislimo, slušamo i osjećamo. Naša zauzetost je zamjena za neku vrstu intimnosti, veze. Paradoksalno, naša modernost često je ispunjena u vrlo površnom, psihološki izolirajućem smislu. Tišina, snažna, moćna tišina postaje vrlo glasna, do točke koja je zaglušujuća. Riječi glasovite pjesme Paula Simona zvuče proročki. "People talking without speaking, people hearing without listening, people writing songs that voices never shared." Postavljen u udaljenom kamenolomu, krajolik emitira zastrašujuće signale. Ipak, u svojoj čistoj prostranosti postoji nekakva utjeha. Vrijeme je da pogledate unutra i koristite samo sebe. Slušanje, kopanje, emanacija. Stvaranje lijepog, gotovo animalističkog jezika između dva tijela.

Više o kolekciji potražite na službenoj web stranici i u web shopu Mihaele Marković:

 http://www.mihaelamarkovic.com/diary/sound-of-silence

 

 

 
Mm foto Mm02 Mm03 Mm04 Mm05 Mm06
 

Zagreb › Lifestyle › Moda › MIHAELA MARKOVIĆ PREDSTAVLJA RUKSAKE IZ KOLEKCIJE CIRCULAR &…