MIKI’S JE NOVA COOL ZAGREBAČKA GASTRO OAZA KOJU VOLIMO NA PRVU

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
21:59
Svi
2020
28

Zagreb › Lifestyle › Gradske vijesti › MIKI’S JE NOVA COOL ZAGREBAČKA GASTRO OAZA KOJU VOLIMO NA…

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 

MIKI’S JE NOVA COOL ZAGREBAČKA GASTRO OAZA KOJU VOLIMO NA PRVU

Rađa se nova gastro bajka. Miki’s je zagrebačka priča koja ima svoju povijest, a koja se nastavlja u jednom novom vremenu. Prostor novog restorana koji podiže ponudu Novog Zagreba odiše svojevrsnim „troterovskim“ eklekticizmom. Spoj je raznih stilova naoko nespojivih, koji u ovom slučaju djeluju skladno, nadopunjuju se te stvaraju ugodnu i opuštenu atmosferu. Uređenje ovog cool mjesta potpisuje Nedjeljko Mikac Cak.

Naglašeno je koketiranje kičem koji u ovim odnosima poprima sasvim drugačije značenje. Centralni motiv je svojevrstan hommage 1980-im i 1990-im godinama. Čak su i dijelovi kultnog kluba Gjuro, poput šanka od epoksi smole s ugrađenim pop art elementima, prenijeti u novi restoran Miki's. Suvlasnik restorana Miroslav Miki Balent bio je aktivni sudionik društvene i gastro scene te vlasnik kultnog Gjure. Svoje uspomene iz tog vremena, kojeg se rado sjećamo, u novi je prostor ugradio zajedno s partnerom, ugostiteljom Antonom Beršićem.

Dominantan motiv u jednom dijelu interijera je velika reprodukcija Boschove slike, koja svojim koloritom i halucinantnim vizijama nadopunjuje hedonističku viziju cijelog prostora. Kombinacija platnenih tapeta, s op-artističkim motivima, reprodukcije slika manirističke reminiscencije koje sugeriraju kvazi građanski ukus s dijelovima neobrađenog metala, naoko su nespojivi elementi, ali ovdje stvaraju jednu zanimljivu i opuštajuću kompoziciju.Neodoljivi, skriveni gradski kutak okružen zelenilom i potočićem idelan je bijeg od gradske vreve, koji uz originalne gastro delicije pripremljene po domaćoj recepturi obećava pravu rapsodiju za nepce.

Gastro ponuda također je svojevrsno putovanje stilovima s naglaskom na tradicionalna starozagrebačka jela u sinergiji s najnovijim trendovima svjetske kuhinje. Tu je i ponuda dnevne karte te brojne druge poslastice. Svaki dan u tjednu imat će svoje svježe pripremljeno jelo, a gosti će moći točno znati što se kojeg dana kuha. Ponedjeljkom će se kuhati gurmanske lazanje i vinski gulaš, utorkom osso bucco s knedlama od kruha, a srijedom pašticada s njokima. Ako ste ljubitelj npr. bamije, onda je četvrtak vaš dan za ručak u Miki'su, a petkom ćete, primjerice, moći uživati u brudetu od hobotnice. Subotom će Miki’s pripremati janjetinu u finim travama.

Miki’s se nalazi u neposrednoj blizini jezera Bundek na adresi Brodska 1. Uz unutrašnji prostor koji se prostire na 200m2, tu je i prostrana terasa, vrt i potočić s ribicama te minijaturnim žabama čiji povremeni kreket praćen cvrkutanjem ptica s obližnjih stabala itekako opušta i bit će pravi bijeg iz gradske vreve.

Fotografije: Filip Popović

 
Fpd 2148 Fpd 1777 Fpd 2081 Fpd 2088 Fpd 2097 Fpd 2125 Fpd 2139 Fpd 2148 Fpd 2173 Fpd 2194 Fpd 2218 Fpd 2225 Fpd 2233 Fpd 1788 Fpd 2087 Fpd 2095 Fpd 2107 Fpd 2132 Fpd 2146 Fpd 2153 Fpd 2192 Fpd 2215 Fpd 2219 Fpd 2228
 

Zagreb › Lifestyle › Gradske vijesti › MIKI’S JE NOVA COOL ZAGREBAČKA GASTRO OAZA KOJU VOLIMO NA…