Održana prva Kultura za sve!

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
15:59
Kol
2020
06

Zagreb › Lifestyle › Kultura › Održana prva Kultura za sve!

Zagreb Knjižara Fraktura
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 

Održana prva Kultura za sve!

U sklopu projekta SuKultura održana je nova manifestacija Kultura za sve! u Kulturnom centru Travno.

Vikend u Novom Zagrebu prošao je u znaku Kulture za sve! Ideja ove nove manifestacije, nastale u sklopu projekta SuKultura, bila je na primjerima dobre prakse prezentirati benefite sudioničkog upravljanja u kulturi kroz prezentaciju participativnih umjetničkih sadržaja.

Program je započeo site-specific predstavom Pet godišnjih doba Branka Brezovca i Eurokaza ispred atomskog skloništa na samom rubu Travnog. U ovom ambijentalnom kolažu impresivne vizualne podloge uz publiku su uživali i sugrađani koji su predstavu promatrali sa svojih prozora i balkona. Subota je započela Dominovom Predstavom zajednice, fragmentarnim djelom koje su zajednički pod umjetničkim vodstvom Vedrane Klepice, Josipe Bubaš, Vlaste Delimar, Neve Lukić, Drum 'n Bijesa i udruge Avokado te ostalih umjetničkih suradnika sukreirali sami građani.  Redateljica Iva Srnec Hamer i umjetnička organizacija Točka na I pretpremijerno su izveli predstavu Poligon nastalu prema motivima Krležinih novela Bitka kod Bistrice Lesne i Tri domobrana, nastale u suradnji s građanima treće životne dobi. Umjetnička organizacija ARKTIK – Institut za budućnost u suradnji s umjetnicima Irenom Boćkai i Vilimom Matulom, prezentirala je izvedbeni rada Disanje kvarta o potrebi jačanja kvartovskog zajedništva kako bi se nadišle različite krize. 

Manifestacija je zaključena ovacijama za Triko Cirkus Teatar i predstavu Stanari u mamutu, nastalu na temelju cirkuskih elemenata i  jeziku klaunske igre, autorica Ive Peter Dragan i Marije Antić, u koju su uključeni stanovnici svih generacija.

Sljedeću manifestacije s novom kulturom u Novom Zagrebu očekujte već u rujnu. U sklopu projekta SuKultura od 11. do 13. rujna organizira se Akcija za Trg u/ispred Centra za kulturu Novi Zagreb.

Manifestacija se organizira u sklopu projekta SuKultura, kojeg provode projektni partneri Domino, Eurokaz, Centar za kulturu Novi Zagreb, Kulturni centar Travno, Gong i Grad Zagreb.

Sadržaj objave za medije isključiva je odgovornost udruge Domino.

Projekt SuKultura financira se u okviru natječaja Kultura u centru – potpora razvoju javno-civilnog partnerstva u kulturi (objavljen u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.- 2020.) sa svrhom razvoja dobrog upravljanja u kulturi jačanjem suradnje organizacija civilnog društva i javnog sektora. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 2.119.068,44 HRK, a Europska unija je kroz Europski socijalni fond sufinancirala projekt u iznosu od 1.801.208,174 HRK.

foto: Demirel Pašalić

 
Domino(2) Arktik - institut za buducnost Arktik Domino(1) Domino(3) Domino(4) Domino Drum  n bijes Eurokaz(1) Eurokaz(2) Eurokaz(3) Eurokaz(4) Eurokaz(5) Eurokaz Tocka na i(1) Tocka na i Triko cirkus teatar(1) Triko cirkus teatar
 

Zagreb › Lifestyle › Kultura › Održana prva Kultura za sve!