Pet dana kulture i umjetnosti - svečano zatvoren 8. Festival ‘Ja BiH…Pet dana Sarajeva u Zagrebu’

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
07:59
Svi
2020
29

Zagreb › Lifestyle › Zabava › Pet dana kulture i umjetnosti - svečano zatvoren 8. Festival…

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 

Pet dana kulture i umjetnosti - svečano zatvoren 8. Festival ‘Ja BiH…Pet dana Sarajeva u Zagrebu’

U petak je u Napretkovom kulturnom centru u Zagrebu, pred brojnom publikom, uz kulturni program i posebne goste iz susjedne nam BiH, održana svečana završna večer osmog izdanja Festivala 'Ja BiH… Pet dana Sarajeva u Zagrebu', koji iz godine u godinu privlači sve veći broj Zagrepčana, a u pet je dana i ovaj put donio najljepše 'mirise, okuse i boje' Sarajeva te njegova aktualna zbivanja na kulturnoj i umjetničkoj sceni ugostio u hrvatskoj metropoli.

Riječi zahvale okupljenima je uputio predsjednik Udruženja za promicanje kulture i umjetnosti Ja BiH, Ismet Efendić, ujedno glavni inicijator i jedan od najvažnijih organizatora ove hvalevrijedne kulturne manifestacija koja njeguje ljubav i suradnju Zagreba i Sarajeva. Goste je u ime Napretkovog kulturnog centra pozdravio i Goran Štrbac, član Upravnog odbora.

Na sceni mu se pridružio proslavljeni kantautor Narcis Vučina, koji je na ovogodišnjem festivalu, dirljivim koncertom u Kinu Kinoteka, proslavio 50 godina uspješne glazbene karijere, koja je iznjedrila brojne nezaboravne hitove i balade, što se pjevuše i dan-danas. U razgovoru se Narcis s nostalgijom prisjetio svojih glazbenih početaka na ulicama Sarajeva, vihora rata koji ga je odveo u tuđinu, kao i brojnih vrhunskih glazbenika s kojima je tijekom karijere ostvario upečatljive suradnje.

Poseban gost večeri bio je i Sead Kreševljaković, glavni producent dokumentarnog programa Aljazeere Balkans, koji je predstavio rad te uspješne TV-kuće, a posebno filmskih ostvarenja i produkcijskih projekata od regionalnog značaja. Uz to, govorio je o rapidnom uzletu njihova novog festivala dokumentarnog filma, AJB DOC film festivala, koji se u samo dvije godine etablirao kao značajno međunarodno događanje u području dokumentaristike.

Goste je do dugo u noć zabavljao i rasplesao karizmatični glazbeni duo La Papa, u sastavu Nikola Dabac i Stanislav Kovačić, a među brojnim uzvanicima koji su i ove godine podržali festival 'Ja BiH', bila su brojna poznata lica, između ostalog filmski redatelji Bobo Jelčić, Robert Zuber i Branko Ištvančić. Predsjednik Udruženja za promicanje kulture i umjetnosti 'Ja BiH' Ismet Efendić izrazio je iznimno zadovoljstvo ovogodišnjim uspjehom festivala, uz optimističan pogled u budućnost za predstojeća izdanja, kao i njegov festivalski 'brat blizanac', 'Ja BiH…

Pet dana Zagreba u Sarajevu' koji nas očekuje u svibnju.

 
Festival ja bih... pet dana sarajeva u zagrebu Bobo jelcic ismet efendic, goran strbac Dean sinocic i make up artistica pamela elekes Festival ja bih... pet dana sarajeva u zagrebu Glazbeni duo la papa Glazbenici stanislav kovacici nikola dabac Narcis vucina i bobo jelcic Narcis vucina i ismet efendic Predsjednik udruge ja bih ismet efendic Producent sead kresevljakovic i novinar mustafa topcagic Redatelj bobo jelcic i goran srbac iz napretka Redatelj robert zuber s djevojkom silvijom jonjic (2) Sead kresevljakovic i iva cikojevic
 

Zagreb › Lifestyle › Zabava › Pet dana kulture i umjetnosti - svečano zatvoren 8. Festival…