Prva samostalna revija na FASHION WEEKU ZAGREB/ CRO A PORTERU brenda „LORÈ“ oduševila sve prisutne!

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
11:59
Srp
2020
11

Zagreb › Lifestyle › Moda › Prva samostalna revija na FASHION WEEKU ZAGREB/ CRO A PORTERU…

Zagreb Knjižara Fraktura
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 

Prva samostalna revija na FASHION WEEKU ZAGREB/ CRO A PORTERU brenda „LORÈ“ oduševila sve prisutne!

Novi koncept ovosezonskih predstavljanja modnih kolekcija domaćih dizajnera zamišljen je u potpuno drugačijem, ekskluzivnijem i intimnijem duhu. Kolekcije se prikazuju pred užim krugom konzumenata domaćeg modnog dizajna. Odgovor je to od strane organizatora, ovoga puta udruženog tima dva najveća hrvatska modna projekta, od sada pod jednim nazivom Fashion Week Zagreb/Cro a porter, kao odgovor na aktualne trendove svjetskih modnih projekata, gdje se u fokus stavlja direktan odnos s konzumentom te dobiva dojam o pravoj vrijednosti dizajna i kvalitete prikazanih kolekcija.

Prvo u nizu takvih modnih showroom predstavljanja u sklopu navedenog projekta, a koji zajednički potpisuju Fashion Week Zagreb i Cro a porter, održalo se sinoć u prostorima Kaptol centra u Zagrebu.Publici se svojim trećom autorskom, a prvom samostalnom revijom, ispred branda Loré predstavila vrlo talentirana i svestrana dizajnerica Loreta Gudelj, privukavši zavidan broj publike, isključivo iz redova svojih kupaca i poklonika njenog dizajna, a među njima bile su i dive Tereza Kesovija i Gabi Novak, Mila Elegović, Andrea Andrassy, Sonja Kovač, Nenad Korkut, Dubravka Jurlina Alilbegović, Sonja Šarunić, Tihana Harapin Zalepugin te kolege dizajneri Twinsi, Klisab, Anamarija Ricov, Andrijana Subotić Pjajčik….

Loreta je osim dizajner, po struci povjesničarka umjetnosti i profesorica španjolskog jezika, stoga ne čudi njena vječita inspiracija Južnom Amerikom. U svojoj novoj kolekciji koristi tradicionalne hispanoameričke motive ujedno promovirajući manualni pristup “slow fashion” konceptu mode.

Materijali za kolekciju rađeni su ručno prema predlošcima argentinskih tradicionalnih motiva, a tkala ih je nagrađivana tkalja Ivna Matičec. Boje u kolekciji su tople, zemljane, zagasite, ali su uzorci živi. Svi materijali su prirodni - vuna, pamuk, svileni pliš, svila i koža. Misleći na svaki detalj, od kvalitete materijala do savršene izrade, koju zahvaljuje dugogodišnjoj obiteljskoj tradiciji zagrebačkog obrtništva, Loreta je vrlo brzo stekla krug klijenata i zaljubljenika u njen izrazito romantičan i ženstven, a vrlo nosiv dizajn.

Loreta odijeva žene u svim godinama u romantične retro dive, pomalo s prizvucima etna, a čak 38 manekenki sinoć je predstavilo 38 vrhunskih kreacija te je svaka žena u publici pronašla barem poneku odjevnu kombinaciju po svojoj mjeri, od popularnih kaputa i kombinezona do elegantnih, decentno konzervativnih večernjih haljina.

Večernje varijante isključivo su u crne i bordo, a velik naglasak je na detaljima koji su napravljeni posebno za ovu kolekciju: dugi vuneni šalovi u izvedbi su Ivne Matičec, a metalni gumbi i nakit je izradio poznati kipar Silvio Hrnčir (Lapidarium).

Za krojeve korištene su stroge ravne linije jahačkih krojeva  koje je dizajnerica osmislila u suradnji s atelierom Grete Gudelj.  Cipele potpisuje brand Mass, a odličan make up Karen Begić Jukčić i Mateja Markač te frizure Vanessa Žigić i Iva Koštić.

Foto by: Zvonimir Ferina

 
Jasna palic picukaric i boris kosmac Kisab Lore 1 Lore 2 Lore 3 Lore 4 Lore 5 Lore 6 Lore 7 Lore 8 Lore 9 Lore 10 Lore 11 Lore revija 2 Lore revija Mila elegovic balic Sanaj kovac Sonja sarunic, gabi novak i tereza kesovija s prijateljima Suzy josipovic, viktor drago i sarah josipovic Tija juric
 

Zagreb › Lifestyle › Moda › Prva samostalna revija na FASHION WEEKU ZAGREB/ CRO A PORTERU…