Publika velikim aplauzom nagradila premijernu izvedbu “Sirene i Viktorije” Teatra Rugantino

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
03:59
Lis
2019
17

Zagreb › Lifestyle › Kultura › Publika velikim aplauzom nagradila premijernu izvedbu “Sirene…

Zagreb SIGMA PLUS
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 

Publika velikim aplauzom nagradila premijernu izvedbu “Sirene i Viktorije” Teatra Rugantino

U nedjelju navečer, 20. siječnja, u Maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog, održana je svečana premijera nove predstave Teatra Rugantino “Sirena i Viktorija” ruskog dramatičara Aleksandra Galina u režiji Filipa Grinvalda. Troje junaka njegove komedije zabune koja prerasta u komičnu melodramu, maestralno su odigrali Gordana Gadžić, Dubravka Ostojić i Mladen Vasary za što ih je publika nagradila velikim aplauzom.

Komedija “Sirena i Viktorija” do sada nije izvođena u Hrvatskoj. Komad počinje naizgled jednostavnim zapletom: novopečena bogatašica Sirena svojoj razvedenoj prijateljici Viktoriji naručuje muškarca koji ispunjava sve seksualne fantazije, ali u alkoholnoj izmaglici bira pogrešan broj. Kroz niz komičnih nesporazuma predstava ubrzo prerasta u pravu melodramu u kojoj će troje junaka u potrazi za ljubavlju očajnički pokušavati prevladati tako strašnu ljudsku usamljenost.

Tranzicijska pozadina priče u kojoj se odvija život junaka u “Sireni i Viktoriji” neprekidno je prisutna, a našoj publici itekako je prepoznatljiva što su dokazale pretpremijerna i premijerna izvedba. Sudeći po njima, predstavu “Sirena i Viktorija” publika će – voljeti. U Maloj dvorani KD Lisinski  u siječnju je predstava još na repertoaru dva četvrtka – 24. i 31., a u veljači je se može pogledati 10., 16. i 28.

Premijera se odvila u posebno lijepom ozračju, kako za vrijeme predstave tako i nakon nje, na domjenku. Veliki pljesak dočekao je glumce Gordanu Gadžić, Dubravku Ostojić i Mladena Vasaryja, a u svečanom izlasku na domjenak i rezanju torte pridružio im se i beogradski redatelj Filip Grinvald kojem je ovo bila prva režija u Hrvatskoj. Prema reakcijama publike – vrlo uspješna. Gordani Gadžić je na sjajno odigranoj ulozi Sirene, kao i na odličnoj produkciji čitave predstave prvi čestitao njezin sin Filip Vidović, koji se od njezine prošle premijere, proslavio u “Ciganinu, ali najljepšem” zagrebačkog HNK, gdje je dobio i stalni angažman.

Premijeri “Sirene i Viktorije” prisustvovao je ataše Veleposlanstva Ruske Federacije Matvey Sidorov, predstavnici Ureda predsjednice RH, Ureda premijera, Ministarstva kulture i Grada Zagreba, kao i zastupnica u Gradskoj skupštini Grada Zagreba, Rada Borić. Pogledati i podržati kolege na sceni došlo je i mnogo glumaca: Kostadinka Velkovska, Marija Sekelez, Helena Buljan, Jasna Bilušić, Slavica Knežević, Vesna Tominac Matačić, Žarko Savić, Slaven Knezović, Tomislav Štriga, Ante Krstulović... Premijeru je pogledalo i mnogo poznatih TV lica poput Elizabete Gojan, Daniele Trbović, Sanje Doležal, Davora Dretara, Nenada Korkuta. Naravno, premijernu izvedbu su odgledali i kazališni kritičari, mnogobrojni predstavnici medija te drugi uzvanici.

 
Ana vidovic i lara oreskovic Boris senker Cestitka nenad korkut Cestitka sanje dolezal Cestitka zarko savic Cestitke od marije sekelez Cestitke tomislava kurelca dubravki ostojic Cetvorka predstave Daniela trbovic, sanja dolezal i dubravka ostojic Davor dretar i slaven knezovic sa suprugama Dubravka ostojic s mamom Filip vidovic i filip grinvald Filip vidovic i gordana gadzic 2 Filip vidovic i gordana gadzic Glumacki razgovori - vasary i krstulovic Gordana intervju Grinvald intervju Helena buljan, mladen vasary, daniela trbovic Jura gasparac s prijateljem Mladen vasary s roditeljima filipa grinvalda Poklon publici Predstava 2 Predstava 3 Predstava z Renata kapicl i marina vujcic Rezanje torte Slaven knezovic sa suprugom Slavica knezevic Tomislav kurelec Torta 2 mr Vesna tominac matacic i vladimir sviben Zagrljaj 2 filipa
 

Zagreb › Lifestyle › Kultura › Publika velikim aplauzom nagradila premijernu izvedbu “Sirene…