Ronjenje u Mariji Bistrici

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
12:53
Velj
2020
28

Zagreb › Lifestyle › Hrvatska › Ronjenje u Mariji Bistrici

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 

Ronjenje u Mariji Bistrici

Sudionici Oluje pružili su nesvakidašnju proslavu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja sugrađanima i posjetiteljima Marije Bistrice.

Više od 200 mališana ovog je vikenda, 5 i 6. kolovoza, iskoristilo priliku i zaronilo u bazenu na Trgu pape Ivana Pavla II u Mariji Bistrici.

U sklupu programa „Ljeto u Mariji Bistrici“, a na poziv Turističke zajednice i Općine Marija Bistrica tijekom ovog vikenda uz instruktore ronilačkog kluba HRVI Nemo Adriatic koji su ujedno i članovi specijalističke postrojbe Civilne zaštite Grada Zagreba za zaštitu i spašavanje iz vode i na vodi, svi zainteresirani posjetitelji manifestacije projekta Pogled u plavo po prvi put su pod punom ronilačkom opremom disali pod vodom i upoznali čari ronjenja.

Cilj samog projekta Pogled u plavo je promocija Hrvatske na vrlo atraktivan, jedinstven i inovativan način, ronjenjem.

U najvećem montažnom bazenu u ovom dijelu Europe, slovenske tvrtke Remax, promjera 10 metara i dubine 1 metar stvarnom doživljaju dubine pridonijele su i podvodne fotografije poznatog hrvatskog podvodnog fotografa Marjana Radovića.

„Ronjenje je prekrasno, prvi put sam u Mariji Bistrici, i jako sretna što sam ostvarila svoj san, a to je zaroniti sa ronilačkom opremom“, rekla je 15-godišnja Nikolina kojoj je ovo prvo iskustvo pod vodom i prvi posjet Mariji Bistrici.

Nakon upoznavanja početnika sa tehnikama i vještinama ronjenja, a u sklopu manifestacije, u subotu, petero sudionika/volontera okušalo se u ronjenju na dah uz bok europskom i svjetskom rekorderu u ronjenju na dah, Goranu Čolaku.

Goran Čolak natjecao se u disciplini statika ronjenja na dah protiv udruženih snaga pet osoba, te je dah pod vodom zadržao punih 8:10 minuta, dok su ostali volonteri zajedno uspjeli zadržati dah 9:01 minuta i time odnjeli pobjedu.

„Prvi puta su me pobjedili u Mariji Bistrici, ekipa je odlična i moram priznati da Zagorje ima veliki potencijal u ronjenju. Drago mi je da sam nastupio na ovom neobičnom mjestu i jako me raduje koliko je mladih pokazalo interes za ronjenje“, rekao je Goran Čolak, ambasador projekta Pogled u plavo.

 
M-bistrica-colak-17 M-bistrica-colak-16 M-bistrica-colak-15 M-bistrica-colak-14 M-bistrica-colak-13 M-bistrica-colak-12 M-bistrica-colak-11 M-bistrica-colak-10 M-bistrica-colak-09 M-bistrica-colak-08 M-bistrica-colak-07 M-bistrica-colak-06 M-bistrica-colak-05 M-bistrica-colak-04 M-bistrica-colak-03 M-bistrica-colak-02 M-bistrica-colak-01
 

Zagreb › Lifestyle › Hrvatska › Ronjenje u Mariji Bistrici