14. izdanje Festivala Tolerancije

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
21:47
Srp
2020
13

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Obavijesti › 14. izdanje Festivala Tolerancije

Zagreb Knjižara Fraktura
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
28
 
06.2020

14. izdanje Festivala Tolerancije

na Bundeku - ulaz na sve projekcije i popratne sadržaje je besplatan
14. izdanje Festivala TolerancijeFestival tolerancije
 

Festival Tolerancije ove će se godine održati od 28. lipnja do 4. srpnja na otvorenom, na zagrebačkom Bundeku, a ulaz na sve projekcije i popratne sadržaje je besplatan.

”Mislili smo kako je trinaesto izdanje Festivala bilo nesretno za nas s obzirom da smo se morali izmjestiti u zadnji čas iz Kina Europa, no evo ga – ni broj četrnaest nije puno sretniji. Svejedno, unatoč svim nedaćama, vjerujemo da imamo sjajno izdanje Festivala. Relevantnost, atraktivnost i originalnost bili su nam nit vodilja. Festival Tolerancije je inkluzivan festival, namijenjen svima i za sve jednako pristupačan – ne trebaju vam ulaznice, samo dobra volja i interes”, rekla je Nataša Popović, direktorica Festivala Tolerancije.

Velika retrospektiva donedavnog počasnog predsjednika Festivala Tolerancije, jedinstvenog Branka Lustiga, trebala je biti središnje filmsko zbivanje, no s obzirom na okolnosti petnaest Lustigovih filmova bit će prikazani na sljedećem, jubilarnom petnaestom izdanju Festivala. Na Branka Lustiga se nije zaboravilo jer će prvi izlazak Festivala Tolerancije iz kinodvorana biti otvoren upravo jednim njegovim filmom - Dobrom godinom redatelja Ridleya Scotta s Russelom Croweom u glavnoj ulozi. Dobru godinu Branko Lustig potpisuje kao izvršni producent.

”Planirali smo puno toga za ovu godinu i na kraju i pripremili sjajan filmski program čiji će dio, vjerujem, oduševiti publiku na Bundeku. Dvanaest iznimnih filmova progovaraju na atraktivan, čak i humorističan način o svim onim temama kojima se kao Festival i Udruga bavimo: promicanjem ljudskih prava. Filmovi dolaze sa svih strana svijeta, imat ćemo i zanimljivih gostiju, a vjerujem da će cjelokupan program zaokupiti i zainteresirati publiku kako za ono što ćemo im ponuditi tako i za promišljanje mjesta i vremena u kojem živimo. Prosperitetno, slobodno društvo je moguće, ali samo ukoliko ga svi zajedno živimo i gradimo” izjavio je Hrvoje Pukšec, voditelj filmskih programa Festivala Tolerancije.

Filmski program i cijeli raspored projekcija možete pronaći na 

službenoj stranici festivala.

Festival nudi i dvije izložbe. U suradnji s poznatim hrvatskim dizajnerima i UNHCR-om Hrvatska u javnom prijevozu u Dubrovniku, Osijeku, Splitu, Zadru i Zagrebu postavljena je 'ReD' - izložba dizajniranih plakata koji tematiziraju položaj izbjeglica u svijetu i Hrvatskoj i koja se može pogledati do 28. lipnja. 'Križ pomirenja' - izložbu multimedijalne, angažirane i avangardne umjetnice Vere Fischer moći će se vidjeti od 29. lipnja u Galeriji Erdeljac. Izložba spaja motive križa i Davidove zvijezde kroz ideju pomirenja i Tolerancije.

Edukacijski programi 14. Festivala Tolerancije održat će se u listopadu i studenom i nastaviti rad Branka Lustiga. Tradicionalna Edukacijska jutra govore o važnosti očuvanja sjećanja na holokaust zahvaljujući svjedočanstvima preživjelih holokausta i predavanjima međunarodnih stručnjaka iz Francuske, Njemačke i Austrije. Program 'Film i diskusija' na kreativan način će učiti djecu o problemima s kojima se susreću izbjeglice prilikom integracije u društvo te o važnosti prihvaćanja različitosti. 

izvor: https://www.havc.hr/

 

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Festival tolerancije
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Obavijesti › 14. izdanje Festivala Tolerancije