19.03. - DANA OČEVA

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
18:58
Ruj
2020
23

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Obavijesti › 19.03. - DANA OČEVA

Zagreb Transformacija tržišta 2020
Zagreb Srednja Europa za mlade
Zagreb Srednja Europa
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
18
 
03.2019

19.03. - DANA OČEVA

Hrvatska udruga za ravnopravno roditeljstvo
19.03. - DANA OČEVAHrvatska udruga za ravnopravno roditeljstvo
 

Hrvatska udruga za ravnopravno roditeljstvo povodom 19.03., dana kada se slavi očinstvo i utjecaj očeva u društvu – Očev dan

DAN OČEVA – samo 1 od 365 dana u godini u kojima institucije  obezvređuju tate

O nasilju kojeg muškarci trpe od strane svojih bivših supruga i partnerica u Hrvatskoj se ne govori. O nemiloj okolnosti, koja je u konstantnom porastu te koja oslikava svakodnevicu tisuća muškaraca, u našoj se državi ne govori. Tome treba dodati i svojevrsnobirokratsko nasilje kojeg, nerijetko, provode pojedini centri za socijalnu skrb, sklonimajkama koje su, prema njihovom nepisanom pravilu, sposobnije odgajati djecu odočeva, ali i sudovi koji svojim odlukama, bez ikakve provjere, potvrđuju takvapaušalna mišljenja.

I na ovaj dan mnogi očevi bit će uskraćeni za svoje temeljno pravo – viđanje i provođenje vremena sa svojom djecom, bit će diskriminirani od institucija i nezaštićeni od nasilja.

Dijelovi sustava obiteljskopravne zaštite u RH duboko su uronjeni u rodnu ideologiju, koja smatra da djetetu otac nije važan ni bitan te da su muškarci univerzalni nasilnici.

Kao muškarci i očevi spremni smo na argumentirane kritike, spremni smo učiti, ali nismo spremni sada u 2019. godini na uvrede, ponižavanja, nasilje, dvostruke standarde, manipulaciju, lažne prijave, stereotipe, predrasude,seksizme koje doživljavamo diljem Hrvatske u feminiziranom sustavu centara za socijalnu skrb, zdravstvenih i odgojnih ustanova i sudova samo zato što smo muškarci i želimo biti očevi djeci.

Zajedno se moramo boriti za prava djece i protiv nasilja svake vrste bez obzira na spol počinitelja!

Zar su zaista u današnje doba djeca osuđena na život bez tate samo zato što dio javnosti i institucija viču : „Majka je majka!„?

E pa ovo je jednakovrijedna istina: „I tata je tata!

Objavljujemo način komunikacije djelatnika institucija kojima obezvređuju muškarce samo zato što žele biti očevi :

Baka Biserka , Ivanić Grad

Centar za socijalnu skrb Ivanić Grad : „Nije niti prva niti zadnja psihički bolesna majka, koja "skrbi" o djetetu..(drogira se, pije, teško mentalno bolesna majka zlostavlja, teško zanemaruje, i stavlja dijete u smrtnu opasnost.). 

 „Majka je bila pozvana na razgovor, na temelju vaše prijave, i sve je porekla. Mi tu ne možemo ništa.

Tata Dario, Poreč : Na moj upit  Centru za socijalnu skrb Poreč da dijete u Srbiji mogu vidjeti na 2 sata mjesečno pod nazdorom i da to nije ljudski,odgovor službenice Centra za socijalnu skrb Poreč : „Ako vam nije dovoljno preselite se u Srbiju .“

Tata Ivan: U dopisu CZSS stoji: "dijete je orijentirano na majku" iako je otac pokrenuo postupak izmjene odluke o tome sa kime će dijete živjeti, jer je dijete zlostavljano od strane majke i njenog novog partnera, a postupak koji traje gotovo 4 godine i nije još okončan nedvojbeno je utvrđeno suprotno. 

Tata Denis, Buje: CZSS Buje : “Bez obzira što majka čini, djeca ostaju majci “

Tata Janko, Zagreb

Općinski sud u Zagrebu

Glavna rasprava

Sutkinja: „Po čemu majka zanemaruje dijete (9 god.)?“

Otac: ..dijete nema adekvatnu prehranu, uopće nema kuhani obrok.

Sutkinja: „Pa dijete i na sendvičima može biti sretno, to  nije razlog.“

Osnovna škola - Ravnateljstvo:

Promjena škole

Otac: „Dobar dan!  

Kako od drugog roditelja ne mogu dobiti nikakve informacije o djetetu, zamolio bih Vas informacije o mojem djetetu XX, saznao sam da je promijenilo školu i upisano kod vas, zanima me razred, ev. roditeljski sastanak i dr.“

Ravnateljica: „a imate skrbništvo?“

Tata Marjan, Duga Resa :

Djelatnica centra za socijalnu skrb Duga Resa:"Za početak bi bilo najbolje da dijete viđate svaki drugi tjedan, pa kada se privikne na vas možda dogovorimo koji posjet češće." (dijete je do razvoda šest godina svaku večer spavalo s tatom!) 

Sutkinja prekršajnog suda u Karlovcu:"Stručne studije su dokazale da je u slučaju razvoda djetetu bolje samo sa jednim roditeljem." 
Djelatnica u uredu pravobraniteljice za ravnopravnost spolova:"Vi ste u interesu djeteta pozitivno diskriminirani."

Djelatnica Centra za socijalnu skrb Duga Resa:"Djeca više vole majku, jer je majka nježnija." 

Policajac PP Duga Resa:"Ti si obiteljski nasilnik, zato jer si jači." 

Tata Tino, Split :

Verbalno obezvrjeđivanje mene kao oca od djelatnika institucije je moguće podnijeti i nanosi trenutnu bol, ali činjenicu da djelatnik institucije ima moć određivanja da će te biti otac djece par sati tjedno ili par dana mjesečno je strašno,sve drugo vam je zabranjeno bez obzira što dijete treba oca uvijek a ne u određenim satima koje je djelatnik institucije odredio. I prouzročuje životnu bol,kako mene kao oca tako i djeci.

Tata Denis, Bjelovar :

Na Centru su mi rekli, kada sam se išao informirati o vjerojatnom ishodu, kako će oni dijete dodijeliti majci bez da su se informirali o nama!? 

Prejudicirali su odluku bez ikakvih saznanja o roditeljima.

Tata Nikola, Varaždin :

Na moje pitanje zašto ne mogu dobiti polovicu vremena sa djetetom jer po svim zaključcima CZSS Varaždin imam u potpunosti jednake kompetencije kao i majka, odgovor psihologinje je bio: “takav model može biti primijenjen u razvijenim zemljama poput Švedske, Danske, Norveške ali ne i u HR... Mi u pravilu djecu dajemo majci”.

Soc. radnica mi je jasno dala do znanja da je prirodno da muškarci rađaju da bi djecu dali očevima..

Tata Edin, Zagreb:

Socijalna radnica - Centar za socijalnu skrb Donji Grad: "Bilo bi vam bolje da energiju preusmjerite na nešto drugo, a ne na pisanje ovolikih dopisa!"

Tata Mladen , Zagreb :

Centar za socijalnu skrb Susedgrad: “ Ne možete vi ništa protiv sustava

Tata Antonio, Zaprešić :

CZSS i sud definira da dijete sa ocem bude svaki drugi praznik. Majka zove policiju da otac nije vratio dijete sukladno sudskoj odluci.

Dolazi policija, djeca sva prestrašena, rotirke pred kućom, susjedi zbunjeni....GOSPODINE, MAJKA JE ZVALA I KAŽE DA NISTE VRATILI DJECU, pokazujem i sudsko rješenje sa navodima da je danas moj praznik sa djetetom i da isti ne kršim, POLICAJAC ISČITAVA ISTI I KAŽE PA U PRAVU STE GOSPODINE.

Na moje pitanje zašto ste došli obzirom da rješenje imate i Vi u policijskoj postaji kako bi izbjegao ovakve sitaucije: MI SMO DOŠLI JER MAJKA SMATRA DA NA DAN PRAZNIKA (KADA JE VAŠ DAN-PRAZNIK) DJETE TREBATE VRATITI U 19 SATI.

Onda imamo veliki problem jer svim ljudima koji je praznik neradni dan moraju se vratiti na radno mjestu u 19 sati. Policajac se samo nasmijao i otišao.

Tata Tonči, Zagreb

Tata Tonči obavještava centar za socijalnu skrb: “Dijete od 10 god je samo kod kuće pod temperaturom i ne smije doći kod mene.”

Centar za socijalnu skrb: “bili smo u izvidu i susjeda je rekla da je dijete sa majkom koja ga je maloprije odvela”

Otac: “koja susjeda, gdje, kod koga”

Centar za socijalnu skrb : “na sigurno”

Tata Aleksandar prijavljuje verbalno nasilje centru za socijalnu skrb Varaždin: “Majka prostači sastrane kad razgovaram sa djetetom na telefon i dijete plače.”

Socijalna radnica u Centru za socijalnu skrb Varaždin: “svašta ljudi izgovore kad su nervozni.”

Teta Tatjana, Dubrovnik : CZSS Dubrovnik je mom bratu rekao da mu ne treba odvjetnik kad je u pitanju skrbništvo i da je normalno da dijete pripadne majci nakon razvoda.

Tata Zvonko, Zagreb :

Djetetova doktorica : " Dakle majka oduvijek ima prednost. Da ja ne znam kako ona nju zlostavlja vi dete ne budete dobili".

Centar za socijalnu skrb Medvešćak: “To što je majkanarkomanka ne znači da je loš roditelj.”

Centar za socijalnu skrb Pula: „što bi vi htjeli gospodine pa ja još nisam čula da je dijete povjereno ocu na zajednički život.“

Centar za socijalnu skrb Sesvete: Dijete treba dati majci jer se majke bolje snalaze sa pranjem, kuhanjem, peglanjem ….“

Centar za socijalnu skrb Jastrebarsko:“djetetu te dobi majka je dominantna, a otac kao roditelj nije važan niti bitan.“

Centar za socijalnu skrb Buje:ravnopravno roditeljstvo nije dobro za djecu jer djeca postaju skitnice”

KAO DOKAZ OVIM TVRDNJAMA pogledajte trailer dokumentarnog filma redatelja Arsena Oremovića “Tak kak je” za koji sam autor kaže : “ Počeo sam ga  raditi polazeći iz osobnog iskustva jer sam vidio i osjetio kako je sustav nepravedan prema roditeljima a posebno prema očevima.”

(https://www.youtube.com/watch?v=vxUAxeIAKJ8  )

Hrvatske udruga za ravnopravno roditeljstvo

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Hrvatska udruga za ravnopravno roditeljstvo

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Obavijesti › 19.03. - DANA OČEVA