BEZ DOGOVORA: Croatia Airlines ne leti! Piloti u štrajku!

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
13:59
Ruj
2020
29

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Gospodarstvo › BEZ DOGOVORA: Croatia Airlines ne leti! Piloti u štrajku!

Zagreb Srednja Europa za mlade
Zagreb Srednja Europa
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
14
 
05.2013

BEZ DOGOVORA: Croatia Airlines ne leti! Piloti u štrajku!

Sindikat SHSZUZ potpisao sporazum o pristupanju kolektivnom ugovoru, sindikati SKOZ i HSPP sutra nastavljaju sa štrajkom
BEZ DOGOVORA: Croatia Airlines ne leti! Piloti u štrajku!Castrajk
 

Unatoč cjelodnevnim razgovorima između Uprave Croatia Airlinesa i Sindikata kabinskog osoblja zrakoplova (SKOZ) te Hrvatskog sindikata prometnih pilota (HSPP),  jedinih sindikata koji zasad nisu potpisali novi kolektivni ugovor, dogovor nije postignut te će se kompanija i sutra suočiti sa štrajkom.

Iako je Uprava Croatia Airlinesa kao poslodavac tijekom višemjesečnih razgovora oko potpisivanja novoga kolektivnog ugovora pokazala spremnost na dogovor u okviru poslovnih mogućnosti predviđenih programom restrukturiranja, dva strukovna sindikata Croatia Airlinesa, SKOZ i HSPP, zasad nisu pokazali razumijevanje za trenutačnu situaciju u kompaniji. Razgovori između Uprave i ova dva strukovna sindikata nastavljaju se sutra tijekom prijepodneva.

Programom restrukturiranja, između ostalog, nužno je ostvariti uštede u stečenim pravima zaposlenika koja su se prijašnjih godina drastično povećala zbog različitih pritisaka sindikata. Sindikati SKOZ i HSPP ne žele odustati stečenih materijalnih i nematerijalnih prava iz prijašnjega kolektivnog ugovora, koji je istekao 31. ožujka 2013., te su stoga pokrenuti industrijsku akciju.

Za razliku od njih, Samostalni hrvatski sindikat zaposlenika u zrakoplovstvu (SHSZUZ), koji ima najbrojnije članstvo u Croatia Airlinesu, danas prijepodne potpisao je sporazum o pristupanju kolektivnom ugovoru. Podsjećamo, u travnju ove godine Croatia Airlines potpisala je novi kolektivni ugovor s još tri sindikata – Sindikatom inženjera i tehničara u zrakoplovstvu (SITUZ), Samostalnim strukovnim sindikatom aviomehaničara Hrvatske (SSSAH) i Novim sindikatom (NS), tako da je zasad kolektivni ugovor prihvatilo dvije trećine svih zaposlenika Croatia Airlinesa. Četiri navedena sindikata iskazali su razumijevanje za aktualno stanje u kompaniji te su pridonijeli provedbi plana restrukturiranja, koje je nužno da bi se Croatia Airlines uspješno održala na hrvatskom i europskom nebu.

Zbog toga što sindikati SKOZ i HSPP i dalje ne pristaju na sporazum o potpisivanju kolektivnog ugovora,  Croatia Airlines suočit će se sa štrajkom i sutra (srijeda, 15. svibnja 2013.) Međunarodni i domaći redoviti letovi obavljat će se prema izmijenjenom redu letenja, a očekuje se djelomični poremećaj prometa jer će se većina putnika prevoziti zrakoplovima Croatia Airlinesa prema redovnom redu letenja, a jedan dio putnika zrakoplovima partnerskih kompanija, odnosno unajmljenim zrakoplovima.

Za sutrašnje letove ukupno je predbilježeno oko 5500 putnika, a određene poremećaje u planiranom putovanju može osjetiti oko 900 putnika, dakle oko 16 posto svih predbilježenih putnika.

Sve informacije o smanjenom opsegu letenja i točan raspored svih letova objavljeni su na internetskim stranicama www.croatiaairlines.hr.

Putnicima i korisnicima usluga Croatia Airlinesa na raspolaganju su besplatni telefon 0800 7777  te telefoni Kontakt centra (+385 – 1) 6676 555 i 062 500 505, na kojima mogu dobiti detaljnije informacije o letovima i uvjetima putovanja tijekom štrajka. Radno vrijeme kontakt centra za vrijeme trajanja štrajka je od 7 do 21 sat.

Svi putnici koji su rezervirali ili kupili kartu za neki od letova u vrijeme štrajka moći će je zamijeniti bez nadoplate. U slučaju da putnik zatraži povrat novca za kupljenu kartu, na raspolaganju su mu sljedeće mogućnosti:

  • potpuni povrat novca za neiskorištene karte,
  • djelomični povrat za djelomično iskorištene karte,
  • potpuni povrat novca uvećan za 25 posto neto tarife. U tom se slučaju ne isplaćuje novac, već se izdaje vrijednosni dokument koji se može zamijeniti za kartu za neki od letova Croatia Airlinesa (MCO).

Croatia Airlines iskreno žali zbog neugodnosti

Administrator: zoo_visitor_guestwww.mojzagreb.hr
  • Zagreb Castrajk
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Gospodarstvo › BEZ DOGOVORA: Croatia Airlines ne leti! Piloti u štrajku!