Budući mesari PIK Vrbovca na stručnoj praksi u Danskoj

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
07:59
Ruj
2020
22

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Obrazovanje › Budući mesari PIK Vrbovca na stručnoj praksi u Danskoj

Zagreb Transformacija tržišta 2020
Zagreb Srednja Europa za mlade
Zagreb Srednja Europa
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
12
 
01.2016

Budući mesari PIK Vrbovca na stručnoj praksi u Danskoj

Uspješno povezivanje industrije, obrazovnog sustava i lokalne zajednice ključni za budućnost deficitarnih zanimanja
Budući mesari PIK Vrbovca na stručnoj praksi u DanskojMesari-vrbovec-01
 

Zahvaljujući uspješnoj suradnji Srednje škole Vrbovec i PIK Vrbovca, već drugu godinu zaredom dvadeset je učenika Srednje škole Vrbovec, zanimanja mesar, otputovalo u Kraljevinu Dansku. Na stručnom obrazovanju i osposobljavanju u Danish Meat Trade Collegeu proveli su dva tjedna i usavršili svoja znanja i vještine, a putovanje je omogućila Agencija za mobilnost i programe EU kroz program Erasmus +.

Kako bi pratili trendove i zahtjeve tržišta, u PIK Vrbovcu već dugi niz godina vodi se proaktivna i planirana politika upravljanja ljudskim resursima, pri čemu je itekako važan dio edukacija mladih naraštaja za zanimanje mesara. Upravo zato, u zajedničkoj suradnji sa Srednjom školom Vrbovec, svake se godine sukladno potrebama izrađuje plan i program edukacije novih naraštaja mesara dok su učenici svakodnevno prisutni u PIK Vrbovcu na praktičnoj nastavi. PIK stipendira učenike zanimanja mesar te ih po završetku srednjoškolskog obrazovanja zapošljava na radna mjesta definirana potrebama proizvodnje, što ovaj projekt čini više nego važnim za budućnost deficitarnog zanimanja – mesara.

Dugogodišnja suradnja PIK Vrbovca i Srednje škole Vrbovec jedan je od načina na koji se uspješno može povezati industrija, obrazovni sustav i lokalna zajednica čime ovaj projekt postaje edukativan primjer za opstanak deficitarnih zanimanja, a možda i dobra inspiracija drugima“, ovom je prilikom izjavila Martina Pavić, direktorica sektora ljudskih potencijala, pravnih i općih poslova u PIK Vrbovcu.

Srednjoškolci se biraju za projekt prema kriteriju zalaganja na nastavi, školskom uspjehu, sudjelovanju na praktičnoj nastavi u PIK Vrbovcu i interesu kojeg su iskazali u sklopu projekta i nastavnog programa. Budući mesari imali su priliku sudjelovati u praktičnoj nastavi te tom prilikom saznati sve o novim tehnologijama, strojevima i alatima koji se koriste u njihovom zanimanju. Posebno ih je inspirirao obilazak Danske uz upoznavanje njenih prirodnih i kulturnih ljepota, a kulturološku pripremu provelo je Veleposlanstvo Danske, pružajući na taj način podršku ovom projektu.

Smatramo da su ovakvi načini učenja izuzetno korisni i da učenicima omogućuju snalaženje u novim situacijama i u novoj sredini. Također treba spomenuti kako su ovakvi projekti vrlo važni za jačanje suradnje Srednje škole Vrbovec i PIK Vrbovca, u vidu osnaživanja znanja i prakse koja se primjenjuje u domaćoj industriji.“ izjavile su profesorice Srednje škole Vrbovca Marijana Pavlek i Silvija Gašpar.

Podsjetimo, u travnju ove godine upravo je ovaj projekt predstavljen na zajedničkoj sjednici saborskih odbora za europske poslove obrazovanje, znanost i kulturu te za obitelj, mlade i sport. Projekt je poslužio kao primjer za koji se smatra da najviše odgovara ciljevima i prioritetima programa Erasmus + te najviše pridonosi razvoju i usavršavanju sudionika, ali i razvoju samih institucija koje projekt provode.

Administrator: zoo_visitor_guestwww.mojzagreb.info
  • Zagreb Mesari-vrbovec-01
  • Zagreb Mesari-vrbovec-02
  • Zagreb Mesari-vrbovec-03
  • Zagreb Mesari-vrbovec-04
  • Zagreb Mesari-vrbovec-05

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Obrazovanje › Budući mesari PIK Vrbovca na stručnoj praksi u Danskoj