Čakovec predstavlja najmlađe hrvatske istraživače

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
13:59
Lip
2020
05

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Obrazovanje › Čakovec predstavlja najmlađe hrvatske istraživače

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
23
 
05.2014

Čakovec predstavlja najmlađe hrvatske istraživače

Posjetite Smotru istraživačkih radova učenika ove subote u Čakovcu!
Čakovec predstavlja najmlađe hrvatske istraživačeCakovec 230414
 

U Čakovcu se ove subote 24. svibnja u Centru za kulturu i zgradi Scheier održava jedinstveni susret u Hrvatskoj Smotra istraživačkih radova učenika. Otvaranje Smotre je u 9:30, a predavanja počinju u 11:30. Na smotri će učenici osnovnih i srednjih škola iz Rijeke, Samobora, Velike Gorice, Požege, Varaždina, Koprivnice i Međimurja imati priliku predstaviti svoje istraživačke radove iz području biologije, fizike, astronomije, povijesti, geologije i agronomije. U smotru je uključeno gotovo 30 znanstvenika iz cijele Hrvatske i 25 učenika koji su uz pomoć svojih mentora prijavili 18 istraživačkih učeničkih radova.

Radove će ocjenjivati stručno povjerenstvo kojeg čine: dr. Ante Đerek (FER), dr. Ivica Puljak (FESB), dr. Marko Košiček (IRB), dr. Saša Ceci (IRB), mag. inf. Dejan Drabić (Međimurski IT cluster), dr. Inga Marijanović (PMF u Zagrebu), dr. Dubravko Pavoković (PMF u Zagerbu), Siniša Golub (ravnatelj ustanove Međimurska priroda) i dr. Tvrtko Zebec (ravnatelj Instituta za etnologiju i folkloristiku). Osim stručnog povjerenstva i posjetitelji će imati priliku odabrati najzanimljiviji svojim glasovanjem.

U sklopu Smotre javnosti će biti prezentirati i zabavni eksperimenti iz fizike kroz projekt Fizika ekspres, PROteam 3D hologramske projekcije, promatranje Sunca teleskopima, kao i atraktivna javna predavanja: dr. Ivica Puljak govoriti će o otkriću Higgsovog bozona u CERN-u, a iz SAD-a nam dolazi dr. Mario Jurić koji će opisati rad na izradi teleskopa LSST – vodećeg američkog astronomskog projekta pretraživanja noćnog neba, u kojem Mario ima jednu od vodećih uloga.

Ovaj oblik učeničkog sudjelovanja na istraživačkim projektima iznimno je važan za obrazovni sustav u RH stoga je posebno zadovoljstvo organizatora da se smotra s regionalne razine proširila i na nacionalnom nivou te su tako ove godine učenici osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske imali prilike prezentirati svoje istraživačke radove.

Uz čakovečki Institut sinergije znanosti i društva, koji je podsjećamo nedavno kao prijavitelj hrvatskog edukacijskog projekta proizašlog iz Ljetnih tvornica znanosti i Ljetne škole znanosti u Višnjanu, dobio prestižnu međunarodnu nagradu Google RISE (Roots of Science) u vrijednosti od 15.000 dolara, organizatori ove uzbudljive smotre je Međimurski IT cluster, uz pomoć niza partnerskih institucija i udruga. Glavni pokrovitelj je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, a izdavač Jesenski i Turk donira vrijedne knjige za nagradu učenicima.

Program Smotre:

  • 9:30 Otvaranje (zgrada Scheier)

  • 10:00-12:00 prezentacije učeničkih radova (zgrada Scheier, Centar za kulturu)

  • 11:30-12:30 (zgrada Scheier) predavanje dr. Maria Jurića (Sveučilište u Arizoni, SAD) o velikom astronomskom projektu pregleda neba teleskopom LSST

  • 12:30-13:30 (zgrada Scheier) predavanje dr. Ivice Puljka o otkriću Higgs bozona u CERN-u

  • 14:00 (zgrada Scheier) dodjela pohvala, nagrada i priznanja učenicima

Upute kako doći do mjesta održavanja (karta): u neposrednoj blizini održavanja nalazi se veliki parking u samom centru grada. Ako dolazite autoputom, siđite na izlazu Čakovec i pratite putokaze za Čakovec.

Administrator: zoo_visitor_guestwww.mojzagreb.info
  • Zagreb Cakovec 230414
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Obrazovanje › Čakovec predstavlja najmlađe hrvatske istraživače