Ciklus Glazbene staze

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
17:59
Ožu
2019
24

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Obavijesti › Ciklus Glazbene staze

Zagreb Čitajte Pelikana
Zagreb DICK - Kuhinjski i profesionalni noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
UŠTIPCI - hercegovački, sinjski ili lički… - Zagreb, mojzagreb.info UŠTIPCI - hercegovački,…
Voda + brašno i sol…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Trenutno nema povezanih sadržaja
Zadnje vijesti
14
 
04.2018

Ciklus Glazbene staze

Zagreb Pierrot Project - 21.04.2018. u 20 sati
Ciklus Glazbene stazePierrot project
 

Ciklus Glazbene staze: Zagreb Pierrot Project

Subota, 21.04.2018. u 20 sati, KD Vatroslava Lisinskog – Mala dvorana

Ako ste bili s nama kada smo putovali Zvjezdanim stazama, Bajkovitim stazama ili Stazama struna, budite s nama i na ovom možda najizazovnijem putovanju do sada – u kratku, ali burnu povijest našeg ansambla – „pierrot“ sastava.
Kao jedini hrvatski pierrot ansambl, a taj naziv nosimo zahvaljujući neobičnom miješanom sastavu instrumenata kojeg čine flauta, klarinet, violina, violončelo i klavir, ovoga puta donosimo izvorna djela pisana za naš sastav.
Izvodimo djela velikana 20. i 21. stoljeća koji su promijenili tijek glazbene misli: Komornu simfoniju op. 9 Arnolda Schönberga, glazbenog revolucionara 20. stoljeća i Pulitzerom nagrađeni Double sextet Steve Reicha, po nekima najvećeg živućeg skladatelja i oca minimalizma u glazbi. Double sextet pisan je za dva istovjetna seksteta. Svaki se sastoji od flaute, klarineta, vibrafona, klavira, violine i violončela. Skladba se može izvesti na dva načina: s dvanaest glazbenika ili šest glazbenika koji sviraju uz vlastitu snimku, a upravo takvu izvedbu imat ćete priliku čuti na subotnjem koncertu.
Izvest ćemo i Fantastičnu suitu jednako fantastičnog mladog hrvatskog kompozitora Ivana Končića skladanu upravo za naš ansambl 2014. godine.
U izvedbi Double sexteta, ali i u zanimljivom solo obračunu s jednim metronomom, predstavit će se i istaknuti udaraljkaš mlađe generacije Renato Palatinuš.

Program:
Ivan Končić: Fantastična suita, za pierrot sastav
Arnold Schönberg / obr. Anton Webern: Prva komorna simfonija u E-duru, op. 9, za pierrot sastav
Casey Cangelosi: Sleight of And Evil Hand, za udaraljke solo
Steve Reich: Dvostruki sekstet, za komorni sastav i snimku

Ansambl Glazbene staze:
Eda Rimanić, flauta
Vlade Matulić, klarinet
Đana Kahriman, violina
Andrija Šimić, violončelo
Iva Ljubičić Lukić, klavir

Gost koncerta:
Renato Palatinuš, udaraljke
ANSAMBL GLAZBENE STAZE peteročlani je miješani instrumentalni sastav. Po formi se svrstava u Pierrot sastave, kakvi su rijetki u svijetu, a jedini je takav u Hrvatskoj. Ovisno o programu, Ansambl surađuje i s drugim glazbenicima. Članovi Ansambla vrsni su komorni glazbenici, solisti i glazbeni pedagozi, obrazovani na muzičkim akademijama u Hrvatskoj i inozemstvu. Ansambl djeluje od 2012., a proizašao je iz Ciklusa Glazbene staze. Od samog početka članice ansambla su pijanistica Iva Ljubičić Lukić, ujedno i osnivačica Glazbenih staza, flautistica Eda Rimanić i violinistica Đana Kahriman. 2016. godine ansamblu se pridružuje klarinetist Vlade Matulić, a od ove godine i violončelist Andrija Šimić. Koncerti Ansambla tematski su osmišljeni te često spajaju klasičnu glazbu s drugim glazbenim izričajima kao što su filmska glazba, jazz i šansona. S osobitim uspjehom, uz pohvale kritike i veliki interes publike, Ansambl je izveo programe Crveni ruž, Zvjezdane staze i Barok Pop. U njima je prepoznata i obrazovna kvaliteta pa je Ansambl uključen u izvedbe programa Hrvatske glazbene mladeži (Glazba u kvartu) i Ministarstva kulture (Ruksak (pun) kulture). Od samih početaka Ansambl surađuje s domaćim skladateljima te je do sada praizveo skladbe Biance Ban, Ivana Končića, Ivane Kovač, Sande Majurec, Ivana Josipa Skendera, Marka Slavičeka i Tomislava Uhlika.
Gost koncerta: RENATO PALATINUŠ
Renato Palatinuš (1991. Zagreb) diplomirao je udaraljke na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi profesora Igora Lešnika 2016. godine te time stekao titulu magistra muzike. Kao član Bing Bang udaraljkaškog ansambla, tijekom studija nastupao je u Njemačkoj, Španjolskoj i Rumunjskoj, a u sklopu IPEW festivala u Bjelovaru, te Ivana Bilić Marimba Weeka u Samoboru, nastupao je i usavršavao se sa mnogim inozemnim i domaćim izvođačima i pedagozima iz raznih dijelova svijeta poput Ludwig Alberta, Ney Rosaura, Mark Forda, Tatiane Koleve, Sveta Stojanova…
Stalni je član Zagrebačke filharmonije od sezone 2016./2017. na mjestu udaraljki. Surađuje sa mnogim orkestrima i ansamblima poput Simfonijskog orkestra HRT-a, HNK Zagreb, Dubrovačkog simfonijskog orkestra, Hrvatskog komornog orkestra, Zadarskog komornog orkestra i drugih.
Organizator: Udruga Moj svijet
Pokrovitelj: Grad Zagreb, Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport
Info: www.glazbenestaze.com 
Ulaznice se prodaju na blagajni KD Vatroslava Lisinskog radnim danom od 10 do 20 sati, subotom od 9 do 14 sati, a na dan predstave dva sata prije početka.
Putem internet stranice www.lisinski.hr, moguća je individualna rezervacija mjesta, kao i kupovina ulaznica on-line plaćanjem.
Cijena ulaznica:
  • 40 kn
  • 50% popusta za učenike, studente i umirovljenike
  • KUPI ULAZNICU

 

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Pierrot project
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Obavijesti › Ciklus Glazbene staze