Ciklus Glazbene staze

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
03:59
Svi
2018
21

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Obavijesti › Ciklus Glazbene staze

Zagreb Možemo biti veći
Zagreb Prljavo kazalište World tour 2018 FINALE!
Zagreb Dino merlin slavonski brod 2018 banner 811x185 (1)
Zagreb Zen bsns banner 811x185px 1605181758 01 (2)
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
UŠTIPCI - hercegovački, sinjski ili lički… - Zagreb, mojzagreb.info UŠTIPCI - hercegovački,…
Voda + brašno i sol…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Trenutno nema povezanih sadržaja
Zadnje vijesti
14
 
04.2018

Ciklus Glazbene staze

Zagreb Pierrot Project - 21.04.2018. u 20 sati
Ciklus Glazbene stazePierrot project
 

Ciklus Glazbene staze: Zagreb Pierrot Project

Subota, 21.04.2018. u 20 sati, KD Vatroslava Lisinskog – Mala dvorana

Ako ste bili s nama kada smo putovali Zvjezdanim stazama, Bajkovitim stazama ili Stazama struna, budite s nama i na ovom možda najizazovnijem putovanju do sada – u kratku, ali burnu povijest našeg ansambla – „pierrot“ sastava.
Kao jedini hrvatski pierrot ansambl, a taj naziv nosimo zahvaljujući neobičnom miješanom sastavu instrumenata kojeg čine flauta, klarinet, violina, violončelo i klavir, ovoga puta donosimo izvorna djela pisana za naš sastav.
Izvodimo djela velikana 20. i 21. stoljeća koji su promijenili tijek glazbene misli: Komornu simfoniju op. 9 Arnolda Schönberga, glazbenog revolucionara 20. stoljeća i Pulitzerom nagrađeni Double sextet Steve Reicha, po nekima najvećeg živućeg skladatelja i oca minimalizma u glazbi. Double sextet pisan je za dva istovjetna seksteta. Svaki se sastoji od flaute, klarineta, vibrafona, klavira, violine i violončela. Skladba se može izvesti na dva načina: s dvanaest glazbenika ili šest glazbenika koji sviraju uz vlastitu snimku, a upravo takvu izvedbu imat ćete priliku čuti na subotnjem koncertu.
Izvest ćemo i Fantastičnu suitu jednako fantastičnog mladog hrvatskog kompozitora Ivana Končića skladanu upravo za naš ansambl 2014. godine.
U izvedbi Double sexteta, ali i u zanimljivom solo obračunu s jednim metronomom, predstavit će se i istaknuti udaraljkaš mlađe generacije Renato Palatinuš.

Program:
Ivan Končić: Fantastična suita, za pierrot sastav
Arnold Schönberg / obr. Anton Webern: Prva komorna simfonija u E-duru, op. 9, za pierrot sastav
Casey Cangelosi: Sleight of And Evil Hand, za udaraljke solo
Steve Reich: Dvostruki sekstet, za komorni sastav i snimku

Ansambl Glazbene staze:
Eda Rimanić, flauta
Vlade Matulić, klarinet
Đana Kahriman, violina
Andrija Šimić, violončelo
Iva Ljubičić Lukić, klavir

Gost koncerta:
Renato Palatinuš, udaraljke
ANSAMBL GLAZBENE STAZE peteročlani je miješani instrumentalni sastav. Po formi se svrstava u Pierrot sastave, kakvi su rijetki u svijetu, a jedini je takav u Hrvatskoj. Ovisno o programu, Ansambl surađuje i s drugim glazbenicima. Članovi Ansambla vrsni su komorni glazbenici, solisti i glazbeni pedagozi, obrazovani na muzičkim akademijama u Hrvatskoj i inozemstvu. Ansambl djeluje od 2012., a proizašao je iz Ciklusa Glazbene staze. Od samog početka članice ansambla su pijanistica Iva Ljubičić Lukić, ujedno i osnivačica Glazbenih staza, flautistica Eda Rimanić i violinistica Đana Kahriman. 2016. godine ansamblu se pridružuje klarinetist Vlade Matulić, a od ove godine i violončelist Andrija Šimić. Koncerti Ansambla tematski su osmišljeni te često spajaju klasičnu glazbu s drugim glazbenim izričajima kao što su filmska glazba, jazz i šansona. S osobitim uspjehom, uz pohvale kritike i veliki interes publike, Ansambl je izveo programe Crveni ruž, Zvjezdane staze i Barok Pop. U njima je prepoznata i obrazovna kvaliteta pa je Ansambl uključen u izvedbe programa Hrvatske glazbene mladeži (Glazba u kvartu) i Ministarstva kulture (Ruksak (pun) kulture). Od samih početaka Ansambl surađuje s domaćim skladateljima te je do sada praizveo skladbe Biance Ban, Ivana Končića, Ivane Kovač, Sande Majurec, Ivana Josipa Skendera, Marka Slavičeka i Tomislava Uhlika.
Gost koncerta: RENATO PALATINUŠ
Renato Palatinuš (1991. Zagreb) diplomirao je udaraljke na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi profesora Igora Lešnika 2016. godine te time stekao titulu magistra muzike. Kao član Bing Bang udaraljkaškog ansambla, tijekom studija nastupao je u Njemačkoj, Španjolskoj i Rumunjskoj, a u sklopu IPEW festivala u Bjelovaru, te Ivana Bilić Marimba Weeka u Samoboru, nastupao je i usavršavao se sa mnogim inozemnim i domaćim izvođačima i pedagozima iz raznih dijelova svijeta poput Ludwig Alberta, Ney Rosaura, Mark Forda, Tatiane Koleve, Sveta Stojanova…
Stalni je član Zagrebačke filharmonije od sezone 2016./2017. na mjestu udaraljki. Surađuje sa mnogim orkestrima i ansamblima poput Simfonijskog orkestra HRT-a, HNK Zagreb, Dubrovačkog simfonijskog orkestra, Hrvatskog komornog orkestra, Zadarskog komornog orkestra i drugih.
Organizator: Udruga Moj svijet
Pokrovitelj: Grad Zagreb, Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport
Info: www.glazbenestaze.com 
Ulaznice se prodaju na blagajni KD Vatroslava Lisinskog radnim danom od 10 do 20 sati, subotom od 9 do 14 sati, a na dan predstave dva sata prije početka.
Putem internet stranice www.lisinski.hr, moguća je individualna rezervacija mjesta, kao i kupovina ulaznica on-line plaćanjem.
Cijena ulaznica:
  • 40 kn
  • 50% popusta za učenike, studente i umirovljenike
  • KUPI ULAZNICU

 

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Pierrot project
Vijest se nalazi u:

 
Zagreb Auto 1
Zagreb Auto 2
Zagreb Auto 3
Zagreb Auto 4
Zagreb Auto 5
 
STADION KRANJČEVIĆEVA: Prljavo kazališteJAZZ&CABARET KLUB KONTESA: Cabaret showKD LISINSKI: Yusif Eyvazov i Maria GuleghinaGRADSKI VRT: Petar GrašoTVORNICA: Tram 11ARENA ZAGREB: Andre’ RieuTVORNICA: Jura Stublić & FilmKEREMPUH: SpektalukARENA ZAGREB: Lord of the DanceKD LISINSKI: Koncert za život
 
mojzagreb.info preporuča
Web shop - Samsky PR agencija - odnosi s javošću Danas bez struje Ured za udruge Vlade RH Gradska groblja - Raspored pogreba Umjetnost dizajna i dizajniranja Medicinska naklada
 
Online izdanje - i do 80% popusta
Glas Istre Današnje izdanje (i do 80% popusta) Novi List Današnje izdanje (i do 80% popusta) Zadarski List Današnje izdanje (i do 80% popusta)
 
Horoskop - mojzagreb.info
 
 
Da li bi htjeli pozdraviti školskog prijatelja koji kopa po kontenjerima?
  •   DA
  •   NE
 
 

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Obavijesti › Ciklus Glazbene staze