Dan Grada Zagreba

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
21:59
Srp
2020
02

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Obavijesti › Dan Grada Zagreba

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
31
 
05.2020

Dan Grada Zagreba

Čestitka gradonačelnika Milana Bandića
Dan Grada ZagrebaFoto promo zahreb hr grad zagreb dan grada zagreba
 

Drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani, 

čestitam vam 31. svibnja, Dan grada Zagreba i Blagdan Majke Božje od Kamenitih vrata, naše nebeske zaštitnice! Čestitam vam Dan branitelja Grada Zagreba!

U ovoj se prigodi uvijek prisjećamo generacija Zagrepčana koje su tijekom povijesti marno gradile i čuvale ljepotu i duh našeg grada. Prisjećamo se naših branitelja koji su najzaslužniji što svoj grad možemo graditi onako kako sami želimo –  u slobodnoj, demokratskoj i  europskoj Hrvatskoj. Hvala im na žrtvi i na trajnome podsjećanju na snagu zajedništva i solidarnosti!
 
Ova je godina zbog pandemije koronavirusa teška za sve, posebice za nas u Zagrebu koji se nosimo i s posljedicama katastrofalnog potresa koji nas je pogodio 22. ožujka. Na licu našeg grada, u njegovome povijesnom središtu osobito, potres je ostavio  ožiljke na tisućama zgrada i domova te kulturnih, sakralnih, odgojnih, zdravstvenih i sportskih objekata.
 
I prije 140 godina, u Šenoino doba, Zagreb je također pogodio katastrofalan potres. Kao što je tada iz teške situacije izašao snažniji nego prije, i danas će naš grad zaliječiti rane, obnoviti zgrade, vratiti sjaj povijesnoj jezgri koja je dio našeg identiteta i simbol  Zagreba i Hrvatske.
 
Da, trebat će vremena, strpljenja, rada, solidarnosti, energije, mudrosti i zajedništva!  No, u našem se gradu nitko ne smije osjetiti napušteno i zaboravljeno!
 
Samo tako izaći ćemo još jači, a izazovi koji nas čekaju dodatni su poticaj da budemo zajedno, da njegujući kulturu otvorenosti, tolerancije, socijalne pravde i solidarnosti iskoristimo sve svoje potencijale, da se okrenemo budućnosti, znanju, kreativnosti - svemu onome što vuče naprijed, što stvara novu vrijednost, a život čini boljim, ugodnijim i bogatijim.
 
Znam da to možemo, da imamo dovoljno snage i ljubavi prema svome gradu te empatije prema bližnjima koji danas trebaju našu pomoć i razumijevanje.
 
To na poseban način potvrđujemo odgovornim držanjem u ovoj krizi, to potvrđuju mnogobrojni heroji  koji se svakodnevno nose s ovom dvostrukom nevoljom - u našim zdravstvenim ustanovama, na našim ulicama, krovovima oštećenih objekata - svi oni koji zbog svog angažmana i sebedarja zaslužuju našu neizmjernu zahvalnost.
Stoga drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani, ponosno istaknimo barjake u čast voljenog grada koji danas, više no ikad, treba našu ljubav, solidarnost  i energiju!

Sretno Zagrebe!

Vaš gradonačelnik,
Milan Bandić

foto promo: zagreb.hr

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Foto promo zahreb hr grad zagreb dan grada zagreba
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Obavijesti › Dan Grada Zagreba