DARMAR - MOBILNA APLIKACIJA

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
07:08
Sij
2020
19

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Zabava › DARMAR - MOBILNA APLIKACIJA

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Trenutno nema povezanih sadržaja
Zadnje vijesti
29
 
05.2019

DARMAR - MOBILNA APLIKACIJA

KOJA VAS PRETVARA U VAŠE 'NAJDRAŽE' POLITIČARE
DARMAR - MOBILNA APLIKACIJACase-darmar-3
 

Zagrebački Kod Biro razvio je mobilnu aplikaciju proširene stvarnosti i 3D praćenja lica, koja sadrži maske temeljene na nekim od najpoznatijih hrvatskih i političara iz regije

Osjećate se kao da vas prate tajne sile? Spremni ste povesti radništvo u borbu dok čekate da vas zaliju chemtrailima? Danas ste si baš državotvorno, entitetski ili tajkunski raspoloženi? Uz pomoć mobilne aplikacije Darmar – maske domaćih faca pronađite svojeg unutarnjeg Andreja Plenkovića, Ivana Pernara, Davora Bernardića ili Milana Bandića, kao i još neke svevremenske favorite hrvatske i regionalne politike, povijesti i sporta na kojima su bazirane maske u Darmaru.

Darmar kombinira tehnologije proširene stvarnosti i praćenja lica, pa tako koristeći kameru pametnog telefona na lice korisnika „projicira“ 3D model koji se pomiče zajedno sa korisnikom, i „stapa“ se s njegovim licem prateći gestikulaciju i pokrete lica. Drugim riječima, Darmar na lice korisnika „nalijepi“ masku druge osobe, koja se ponaša kao da je njegovo lice, a neke od maski reagiraju na specifične gestikulacije poput otvaranja usta za prikazivanje dodatnih efekata.

Ovu je zabavnu aplikaciju razvio Kod Biro, zagrebački programerski studio s ukupno šest zaposlenih, koji su osnovali FER-ovci Matej Trbara i Luka Mijatović, prijatelji i kolege još od srednjoškolskih dana.

Darmaru su trebala samo dva dana da dospije na prvo mjesto u kategoriji 'Zabava' na Appleovom App Storeu.

„Aplikaciju smo namijenili onima koji se vole dobro nasmijati i zezati, koji prate dnevnopolitička događanja, publici koja voli memove, svima koji vole stvarati i dijeliti sadržaj na instagramu i drugim društvenim mrežama. Za njih smo napravili alat koji će u kombinaciji sa karakterističnim smislom za humor, koji u Hrvatskoj i regiji ljudi posjeduju, uveseliti sve korisnike, a nadamo se i osobe koji su imali čast naći se u prvoj postavi Darmar aplikacije. Već sada mogu najaviti da ćemo redovito našu galeriju dopunjavati novim maskama“, objašnjava osnivač Kod biroa Matej Trbara.

U aplikaciji će korisnici već sad mogu pronaći maske temeljene na Zdravku Mamiću, Milanu Bandiću, Kolindi Grabar-Kitarović, Ivanu Pernaru, Josipu Brozu – Titu, Aleksandru Vučiću, Davoru Bernardiću, Ivici Todoriću, Andreju Plenkoviću, Miloradu Dodiku, Mireli Holy i Ivi Sanaderu. Uz to, Darmar donosi maske temeljene na nekim omiljenim domaćim fenomenima, poput hrvatskih navijačkih rekvizita, pršutinga, heklanog stolnjaka, mirišljavog borića wunderbauma i krunice na retrovizoru, te još neka iznenađenja.

Kod biro se u projekt Darmara upustio i zbog razvoja potpuno novog medija za oglašavanje, proširene stvarnosti u kombinaciji sa tehnologijama praćenja lica. Prednost takvog oblika promocije je velik stupanj interakcije s krajnjim korisnicima.  Oni žele isprobavati nove maske i filtre te ih dijeliti na društvenim mrežama. Darmar omogućava praćenje preciznog trajanja korištenja maske ili reklame po korisniku, što oglašivaču daje veću moć praćenja učinkovitosti i veću kontrolu troškova. Odlična je prilika za brandove koji se žele istaknuti na potpuno novi i interaktivan način, uz mogućnost izrade maski ili efekata po želji, ovisno o njihovom brandu.

Pivovara Varionica je jedna od prvih tvrtki koja se odlučila na partnerstvo sa Kod Biroom kroz Darmar aplikaciju: za korisnike koji su fanovi Varionice (ili će to tek postati) u prvoj verziji aplikacije dostupna je i specijalna Varionica maska. 

 „Do same ideje smo došli iz želje da izdamo vlastitu aplikaciju budući da smo do sada radili samo za klijente 'po narudžbi'. Kako su naše ekspertize mobilne aplikacije, AR i tehnologije praćenja lica logičan odabir je bio da aplikacija bude iz te domene, jer nema puno tvrtki koje se bave takvim stvarima, a pogotovo ne na domaćem tržištu. Ideja izrade aplikacije sa maskama poznatih ličnosti i nekih uvriježenih fenomena specifičnih za područje Hrvatske i okolice uklopile su se dobro u našu viziju te mislimo da će biti interesantna korisnicima na domaćem tržištu “, tumači Luka Mijatović.

Izvorno, Kod Biro se bavi razvojem mobilnih aplikacija s naglaskom na njihovu primjenu u marketinške svrhe. Specijaliziran je u tehnologijama proširene i virtualne stvarnosti, praćenju lica i razvojem proizvoda baziranih na tim tehnologijama. Kod Biro je u partnerstvu sa firmom DeepAR s kojom razvija skup alata koji omogućuju primjenu maski i filtara u proširenoj stvarnosti u vlastitim proizvodima na različitim platformama.

S partnerskim tvrtkama Kod biro radio je na projektima za korporacije iz Europe, SAD-a Velike Britanije, Japana i drugih zemalja, a do sada su razvijali aplikacije za korporativne evente, prezentacijske aplikacije za velike međunarodne tvrtke, aplikacije sa izravnim primjenama virtualne stvarnosti, za promociju proizvoda u kozmetičkoj industriji., kao i aplikacije za virtualno testiranje proizvoda.

Na poveznici

https://www.youtube.com/watch?v=3o2VlaZrv3s 

pogledajte kako Darmar izgleda u primjeni, na poveznici

https://we.tl/t-hNpcF9XypB 

preuzmite screenshotove svih maski i fotografije tima Kod biro.

Preuzmite Darmar za Android na ovoj poveznici , a za iOS na ovoj poveznici.

O Kod birou više saznajte na www.kodbiro.com

Budite lijepi, jaki i od povijesnog značaja za regiju!

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Case-darmar-3
  • Zagreb Kod biro

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Zabava › DARMAR - MOBILNA APLIKACIJA