Dizajnerica Ksenija Vrbanić

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
02:59
Ruj
2020
19

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Gospodarstvo › Dizajnerica Ksenija Vrbanić

Zagreb Srednja Europa za mlade
Zagreb Srednja Europa
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
06
 
11.2019

Dizajnerica Ksenija Vrbanić

najbolja hrvatska poduzetnica 2019. godine
Dizajnerica Ksenija VrbanićKsenija vrbanic
 

Proizvodi marke XD Xenia Design danas se prodaju u tridesetak zemalja. Uz Kseniju Vrbanić laureatkinje izbora za najbolje poduzetnice ove su godine Blaženka Mičević, Ariana Vela i Kata Barišić

Dizajnerica Ksenija Vrbanić, utemeljiteljica modne marke XD Xenia Design, proglašena je najboljom hrvatskom poduzetnicom ove godine. Titula Inspirativne poduzetnice godine dana joj je na petoj dodjeli nagrada najboljim hrvatskim poduzetnicama po izboru mreže poduzetnica i poslovnih žena Women in Adria.

Iako je proizvodnja odjeće industrija koja je u Hrvatskoj posljednjih desetljeća gotovo nestala, Ksenija Vrbanić dokazala je da se s pravom vizijom može uspjeti čak i na međunarodnom tržištu. Ona danas zapošljava 50 ljudi, a s čakovečke Ksajpe proizvode koje kreira, izvozi u 28 zemlja na pet kontinenata.

Ti podaci te stalan rast prihoda donijeli su joj ove godine status najuspješnije hrvatske poduzetnice.

„Radimo lokalno, ali razmišljamo globalno. Moda nema granica, a mi smo to svojom vizijom, znanjem i upornošću uspjeli i dokazati“, kazala je Ksenija Vrbanić, dizajnerica koja ne skriva kako iza tog uspjeha stoji trnovit put. S izvozom je počela prije gotovo dvadeset godina u doba kada Hrvatska nije bila članica Europske unije, sa svega osam zaposlenih i bez mogućnosti dobivanja kredita za proizvodnju koja je namijenjena izvozu. Unatoč tome, međimurska je dizajnerica svojim kreacijama osvojila čak i najzahtjevnije modne meke poput Pariza i New Yorka. Priznanje međunarodne modne scene već ima, a nagrada Inspirativna poduzetnica godine najveća joj je domaća nagrada.

Mreža Women in Adria nagrade je dodijelila u još tri kategorije. Blaženka Mičević, direktorica tvrtke Agrodet, proglašena je Perspektivnom poduzetnicom, a Ariana Vela, konzultantica i osnivačica učilišta EU Projekti, Mikro poduzetnicom godine. Kata Barišić, osnivačica webshopa za kreativne darove PokloniMe koja je prošle godine osmislila i Zagreb Time Travel, osvojila je nagradu za Start-up potencijal. Njezina inovativna usluga, omogućuje turistima upoznavanje hrvatske metropole putovanjem kroz vrijeme. Tehnologijama proširene i virtualne stvarnosti „oživljavaju se“ povijesni događaji i likovi. Kata Barišić tu uslugu sada namjerava implementirati u Dubrovnik i Rab.

„Dodjela nagrada najboljim hrvatskih poduzetnicama ove se godine održava peti put. U tih smo pet godina otkrili niz poduzetnica koje ne ostavljaju samo snažan trag u sadašnjosti, nego su važne i za budućnost hrvatskog poduzetništva i cijelog društva. Njihov primjer treba slijediti – od samozapošljavanja do zapošljavanja drugih te izvoza. Taj put, čuli smo i danas, nije lak, ali nadamo se da će država prepoznati njihove napore i početi djelovati u zajedničkom interesu – onom otvaranja novih radnih mjesta i razvoja gospodarstva“, kazala je Ivana Matić, osnivačica mreže Women in Adria.

               Ariana Vela, stručnjakinja za fondove Europske unije, ovjenčana titulom Mikro poduzetnice godine, izrazila je nadu da će se u nadolazećem razdoblju posvetiti daljnjem razvoju infrastrukturnih projekata te digitalnoj transformaciji javne uprave. Dodala je kako je preduvjet za ovo drugo da se država odluči za taj proces.

               Geodetkinja Blaženka Mičević, novopečena Perspektivna poduzetnica godine, u poduzetništvo je otišla iz javnog sektora. Nakon tog iskoraka kakvih je u Hrvatskoj malo, u tri je godine razvila poduzeće koje sa sedmero zaposlenih pruža jedinstvenu uslugu upravljanja zemljištem.

               „Odlučila sam ne biti „uhljeb“ i od onoga što me frustriralo na radom mjestu izgraditi vlastiti posao. Dakle, iz onog „FTJP“, skraćenice za „fali ti jedan papir“, najčešćeg problema investitora u nekretnine, i našeg stručnog znanja te velikog iskustva, napravili smo biznis“, kazala je Blaženka Mičević.

               Dodjela nagrada najboljim hrvatskim poduzetnicama po izboru mreže Women in Adria organizirana je uz potporu Ministarstva gospodarstva.

Partneri projekta su Seat, A1, Raiffeisenbank, UniCredit Leasing Croatia, FINA - Financijska agencija, Mark Pjetri Jewellery, Intimina i Merkur osiguranje.

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Ksenija vrbanic
  • Zagreb Ariana vela
  • Zagreb Blazenka micevic
  • Zagreb Ivana matic i ksenija vrbanic s anom lisak i josipom maslac-petricevic
  • Zagreb Ivana matic
  • Zagreb Kata barisic, ariana vela, ksenija vrbanic i blazenka micevic
  • Zagreb Kata barisic

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Gospodarstvo › Dizajnerica Ksenija Vrbanić