Dođi i vidi

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
21:59
Ožu
2020
30

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Obavijesti › Dođi i vidi

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
03
 
10.2019

Dođi i vidi

program za mladiće koji razmišljaju o svećeničkome pozivu
Dođi i vidiZg nadbiskupia 3
 
Ističući da nema ljepšega zvanja nego davati Krista drugima i približavati druge Kristu, sveti papa Ivan Pavao II. i danas poziva mlade na odvažnost u „avanturi s Bogom“.  Da bi se glas Dobroga Pastira čuo te se odvažilo na životnu avanturu s Gospodinom, potrebno je dobro slušati i razlučiti na koju to životnu pustolovinu Gospodin poziva.
 
U tom osluškivanju i razlučivanju, Povjerenstvo za pastoral duhovnih zvanja Zagrebačke nadbiskupije već četvrtu godinu organizira program pod nazivom „Dođi i vidi“ koji je, pozivajući na sudjelovanje, ukratko predstavio njegov voditelj Povjerenik za pastoral duhovnih zvanja i promotor kršćanskih poziva Zagrebačke nadbiskupije vlč. Jakov Rađa.

  1. Što je program „Dođi i vidi“ i kome je namijenjen?
Program pod nazivom „Dođi i vidi“ namijenjen je mladićima koji razmišljaju o svećeničkome pozivu te jedan period svojega života žele posvetiti razlučivanju o tome koja ja Božja volja za njihov život. Mladići koji su do sada sudjelovali u programu svjedoče kako im je on pomogao u razlučivanju Božje volje te odluci je li svećenički poziv za njihov život pravi put.
  1. Namijenjen mladićima koji razmišljaju o svećeničkome pozivu, kako je Program zamišljen?
Program započinje u listopadu ove godine, a završava u lipnju 2020. te se sastoji od redovitih tjednih susreta i povremenih duhovnih obnova s ciljem polaganoga uvođenja u umijeće razlučivanja kako bi se Božji plan za vlastiti život bolje shvatio i prihvatio. Cilj susreta je stvoriti jedno obiteljsko okruženje u kojem je sloboda na prvom mjestu, u kojem nema zabranjenih pitanja i u kojem svatko može rasti u spoznaji plana koji Bog ima s njim jer mladićima koji razmišljaju o svećeničkom pozivu program daje svojevrsne alate za razlučivanje Božje volje.
  1. U razlučivanju Božje volje, koja je razlika između kršćanskoga i duhovnoga poziva?
Temeljni životni poziv svakoga kršćanina je poziv na svetost, tj. odgovoriti na Božju ljubav u ljubavi prema Bogu i braći ljudima. Uz taj opći i temeljni poziv na svetost, Bog svakom kršćaninu upućuje i jedan konkretni poziv na nasljedovanje Isusa Krista u njegovome Tijelu - Crkvi. Budući da nije svaki poziv za svakoga, na pitanja: „Kako činiti Božju volju i koja je točno Božja volja za mene? Kako biti svet?" Crkva tradicionalno prepoznaje staze koje vode u nebo i do svetosti: obiteljski poziv, redovnički poziv, laički poziv na život u celibatu i poziv na svećenički život. Sveci su najbolji primjer mnogovrsnih poziva koji postoje u Crkvi i njihovi nam životu svjedoče kako se opći poziv na svetost živi na konkretan način u obiteljskom, svećeničkom, redovničkom i posvećenom laičkom životu. Ovim programom želimo upravo pomoći mladićima koji razmišljaju o svećeničkome pozivu da vide je li to njihov put kako će oni stići do jednoga ispunjenog života u Crkvi. Jer, razlučivanje je crkveni čin. On nije individualni čin. Razlučivanjem ja ne želim i ne tražim toliko mjesto gdje ću se ja osjećati ostvaren i ispunjen, nego tražim svoje mjesto u tom mjestu koje se zove Crkva.
  1. Kako se svi zainteresirani mladići mogu prijaviti na ovo razlučivanje životnoga poziva, tj. sudjelovanje u Programu te gdje se Program održava?
Program „Dođi i vidi“ održava se u prostorijama Povjerenstva za pastoral duhovnih zvanja na adresi Kaptol 29.  Za sudjelovanje u programu potrebno se prijaviti
putem e-adrese: pozivi@zg-nadbiskupija.hr .
  1. Što biste savjetovali svim onim mladićima koji dvoume oko prijave, samostalno se suočavajući sa svojim pitanjem?
Neka se bace. Neka se odvaže i usude jer, naravno da se nije svaki mladić nakon Programa odlučio zarediti, ali mu je program itekako pomogao učiniti jedan korak naprijed u razlučivanju i spoznaji Božjega plana za vlastiti život.
 
Povjerenstvo za pastoral duhovnih zvanja Zagrebačke nadbiskupije organizira program pod nazivom „Dođi i vidi“, namijenjen mladićima koji razmišljaju o svećeničkom pozivu. Mladići koji su do sada sudjelovali u programu svjedoče da im je on pomogao u razlučivanju Božje volje i u odluci je li svećenički poziv pravi put za njihov život.
 
POGLEDAJ TE VIDEO NA POVEZNICI
 
Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Zg nadbiskupia 3

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Obavijesti › Dođi i vidi