dr. Ante Simonić, kandidat za predsjednika RH

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
02:59
Srp
2020
06

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Politika › dr. Ante Simonić, kandidat za predsjednika RH

Zagreb Knjižara Fraktura
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
30
 
10.2019

dr. Ante Simonić, kandidat za predsjednika RH

budućnost treba graditi na ulaganju u znanje, znanost, nove tehnologije i poduzetnost
dr. Ante Simonić, kandidat za predsjednika RH1 dr ante simonic i dekan medicinskog ministarstvom znanosti i tehnologij
 

dr. Ante Simonić, kandidat za predsjednika Republike Hrvatske, tijekom boravka četveročlanog izaslanstva kineskog Ministarstva znanosti i tehnologije i Kineske akademije znanosti u Rijeci, istaknuo je da budućnost moramo graditi na ulaganju u znanje, obrazovanje, znanost, nove tehnologije i poduzetnost. 

Kinesko izaslanstvo predvođeno Chen Linhaom, zamjenikom direktora Odjela za međunarodnu suradnju, u sklopu službenog posjeta Hrvatskoj i Ministarstvu znanosti i obrazovanja, obišlo je Sveučilište u Rijeci, Medicinski fakultet i sveučilišni kampus na Trsatu. Sastali su se s rektoricom prof. dr. Snježanom Prijić Samaržija i dekanom Medicinskog fakulteta prof. dr. Tomislavom Rukavinom te njihovim suradnicima. Kineskim gostima predstavljeno je i superračunalo Bura te Centar za proteomiku. Tijekom susreta dr. Simonić predstavio je kineskom izaslanstvu dosadašnju suradnju između Sveučilišta u Rijeci i Medicinskog fakulteta u Rijeci s Peking University Health Science Center, vodećom kineskom znanstveno-nastavnom biomedicinskom institucijom u području obrazovanja, znanosti i zdravstva.

Ujedno je predstavio i plan razvoja Europskog centra integrirane medicine u Primorsko-goranskoj županiji koji cjelovito spaja suvremenu medicinu utemeljenu na znanstvenim dokazima s kineskom tradicijskom medicinom, što će dodatno ojačati suradnju između zemalja kroz sinergiju zdravstva, znanosti, obrazovanja, turizma i sporta.

Prijateljstvo između Hrvatske i Kine velika je prilika za obje zemlje u području stvaranja novih rješenja za bolju zdravstvenu skrb. Sinergija medicine temeljene na znanstvenim dokazima s tradicijskom kineskom medicinom uz sustavnu kontrolu kvalitete omogućuje nam pružanje učinkovite zdravstvene skrbi i razvoj novih usluga u području integrativne medicine. Svjetski zdravstveni sustavi opterećeni su silnim problemima uključujući ubrzani rast troškova što opterećuje i osiromašuje građane. To prijeti urušavanju kvalitete zdravstvene skrbi, pa moramo pronaći radikalno nova rješenja. Fokus treba usmjeriti prema konceptu integrirane i personalizirane medicine, jer postojeći sustav zdravstvene skrbi nije dugoročno održiv.“ izjavio je dr. Simonić, međunarodno priznati znanstvenik i predsjednik Intersektorskog vijeća Sveučilišta u Rijeci za suradnju s Kinom. 

„Ulaganja u znanost i istraživanje snaga su na kojima moramo graditi budućnost. No, još kaskamo u puno segmenata. Znanje se udvostručuje svakih pet godina i nova tehnološka rješenja nas silovito preplavljuju. Nužno je pronaći rješenja i osigurati našim znanstvenicima, prosvjetarima i gospodarstvenicima kvalitetno praćenje trendova što možemo ostvariti u suradnji sa svjetski poznatim institucijama. Prespori smo. Dinamiku moramo mijenjati. Red, rad, disciplina, izvrsnost i poduzetnost, bez priče tko je čiji zemljak ili član neke stranke, bit će temelji na kojima ću graditi predsjednički ured.“ – odlučno je izjavio dr. Simonić povodom posjeta kineskog izaslanstva.

dr. Ante Simonić je međunarodno priznati znanstvenik, istaknuti diplomat i uspješan političar s vrhunskim ostvarenjima u sportu. Bio je saborski zastupnik, potpredsjednik Vlade i hrvatski veleposlanik u NR Kini. Doktorirao je na Medicinskom fakultetu u Rijeci gdje je bio i najmlađi dekan. Predavao je na brojnim sveučilištima u zemlji i inozemstvu. Danas predaje i na petnaestak najuglednijih sveučilišta diljem Kine. Šest je puta bio prvak bivše države i desetak puta prvak Hrvatske u veslanju.  

Detaljna biografija na:

antesimonic.hr

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb 1 dr ante simonic i dekan medicinskog ministarstvom znanosti i tehnologij
  • Zagreb 2 dr ante simonic sa kineskim medicinskog fakulteta u ri
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Politika › dr. Ante Simonić, kandidat za predsjednika RH