dr. Ante Simonić, kandidata za predsjednika RH

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
02:59
Srp
2020
07

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Politika › dr. Ante Simonić, kandidata za predsjednika RH

Zagreb Knjižara Fraktura
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
21
 
10.2019

dr. Ante Simonić, kandidata za predsjednika RH

Hrvatska kroz partnerstva s Kinom, mudro jača međunarodni položaj
dr. Ante Simonić, kandidata za predsjednika RH3 dr ante simonic s kineskim izaslanstvom provincije liaoning
 

Danas je dr. Ante Simonić, kandidat za predsjednika Republike Hrvatske, primio izaslanstvo kineske provincije Liaoning koju je predvodio g. Chen Xiangqun, zamjenik guvernera. Cilj sastanka koji se održao na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci je osnaživanje suradnje u područjima gospodarstva, obrazovanja, znanosti, zdravstva i kulture.

Kineska provincija Liaoning, jedna od najvažnijih industrijskih zona u Kini, gospodarski je interesantna Hrvatskoj. U prilog tome svjedoči i činjenica da je u glavnom gradu provincije Shenyangu hrvatski Končar-Mjerni transformatori joint venture partner kineskoj kompaniji TBEA Shenyang Transformer Group, jednoj od neutjecajnih svjetskih proizvođača energetskih transformatora. Luka Dalian u provinciji Liaoning sedma je po veličini u Kini s 10 milijuna kontejnera godišnje te uz snažnu brodograđevnu industriju dobra je platforma za osnaživanje suradnje sa Hrvatskom, Primorsko-goranskom županijom i Gradom Rijeka.

„Posjet g. Chena Xiangquna, zamjenika guvernera provincije Liaoning, Primorsko-goranskoj županiji i Rijeci svjedoči o interesu Kine i provincije Liaoing. Brojne su prilike koje Hrvatska u suradnji sa snažnim partnerima može mudro iskoristiti, a s primarnim ciljevima napretka i blagostanja za hrvatske građane te jačeg međunarodnog položaja. Prvenstveno, u iskorištavanju sile koju Hrvatska ima u geoprometnom položaju. Udruživanjem luka Rijeka, Koper, Trst, Ravena i Venecija, sa specijalizacijama za pojedine vrste tereta, može se stvoriti snažan transportni pravac za sve sjeverno jadranske luke te time i ojačati pozicija u EU. Povezivanjem luke Rijeke s Dunavom Hrvatska bi iskoristila svoj geostrateški položaj, a građani imali dobrobiti, od otvaranja novih, dobro plaćenih, radnih mjesta do stvaranja platforme za demografski rast, poglavito u Slavoniji.“ - izjavio je dr. Simonić koji je ujedno i predsjednik te utemeljitelj Hrvatsko-kineskog društva prijateljstva, kao i predsjednik Intersektorskog vijeća Sveučilišta u Rijeci za suradnju s Kinom. 

Na sastanku s kineskom delegacijom dr. Simonić razgovarao je i o suradnji u području obrazovanja s naglaskom na razmjenu nastavnika, studenata i programa. Razgovor se nastavio na nedavno potpisane Sporazume o suradnji između Sveučilišta u Rijeci, Medicinskog fakulteta u Rijeci s Peking University Health Science Center, vodećom kineskom znanstveno-nastavnom biomedicinskom institucijom, s ciljem jačanja biomedicinskih znanosti i biotehnologije. Posebna pažnja posvećena je kulturi jer je Rijeka nositeljica prestižne titule Europska prijestolnica kulture 2020., te razvoju Europskog centra integrirane medicine u Primorsko-goranskoj županiji. Razvojem centra integrirane medicine Hrvatska može osigurati učinkovitu i dostupniju zdravstvenu skrb svim građanima, veći priljev u državni proračun, ojačati zdravstveni turizam te se pozicionirati kao ključni dionik u inoviranju u području zdravstva čiji troškovi rastu brže od globalne ekonomije što stvara ogroman pritisak na sve svjetske zdravstvene sustave.

dr. Ante Simonić je međunarodno priznati znanstvenik, istaknuti diplomat i uspješan političar s vrhunskim ostvarenjima u sportu. Bio je saborski zastupnik, potpredsjednik Vlade i hrvatski veleposlanik u NR Kini. Doktorirao je na Medicinskom fakultetu u Rijeci gdje je bio i najmlađi dekan. Predavao je na brojnim sveučilištima u zemlji i inozemstvu. Danas predaje i na petnaestak najuglednijih sveučilišta diljem Kine. Šest je puta bio prvak bivše države i desetak puta prvak Hrvatske u veslanju.  

Detaljna biografija na:

antesimonic.hr

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb 1 dr ante simonic s kineskim izaslanstvom provincije liaoning
  • Zagreb 2 dr ante simonic i chen xiangqun, zamjenik guvernera kineske provincije liaoning
  • Zagreb 3 dr ante simonic s kineskim izaslanstvom provincije liaoning
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Politika › dr. Ante Simonić, kandidata za predsjednika RH