Tajkunova kći - Dragana R. Tafra

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
09:59
Svi
2020
26

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Nova knjiga › Tajkunova kći - Dragana R. Tafra

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
30
 
09.2019

Tajkunova kći - Dragana R. Tafra

roman o ljubavi u vrtlogu ortačkog kapitalizma
Tajkunova kći - Dragana R. TafraDragana r - tafra
 

Jelenu, lijepu i obrazovanu kći najbogatijeg tajkuna u regiji po povratku s londonskog magisterija dočekuje kriza u očevu koncernu. Razočarana u ljubavi i šokirana istinom o svom podrijetlu, potpuno se predaje poslu i održavanju na životu tvrtke ne birajući pritom sredstva. Svojom domišljatošću i šarmom osvaja sve one koji joj trebaju kako bi postigla svoj cilj. Računi ipak dolaze na naplatu i nitko više ne može spriječiti pad tajkunova carstva...

Roman “Tajkunova kći” Dragane R. Tafra void nas u svijet obiteljskih vila, privatnih aviona, dijamantnog nakita i skupih automobile kojima se razmeću novi balkanski bogataši, posežući za privilegijama svjetske elite. Kroz ljubavnu dramu i sudbinu tranzicijske princeze, roman ispričan kroz smijeh i suze, prikazuje kritičnih devet godina tajkunskog carstva i opisuje odnose i način poslovanja koji su moćnima donosili golema bogatstva, ali i koji su, jasno je na kraju, prohujali s vihorom. 

U pogovoru Hana Konsa zaključuje da je Dragana R. Tafra napisala višestruko slojevit roman čiji podtekst ovisi o mentalnom sklopu čitatelja, kao i o tome koliko prati društveno-politička zbivanja. “Je li to politički roman, ljubavni, kriminalistički, roman o gospodarskom kriminalu, roman o tranziciji, roman o kapitalizmu ili uvid u svijet kapitala i moći ili naprosto roman o odrastanju, koje se može dogoditi, neovisno o dobi pojedinca, društva ili naroda” – pita se Hana Konsa te ustvrđuje: “Ovo je roman novog doba, usudila bih se reći čak... budućih generacija”.

Dragana Radusinović Tafra rođena je 1979. godine u Puli. Završila je Opću gimnaziju Pula i diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu.

Kao novinarka i reporterka sudjelovala je pokretanju i radu značajnih poslovnih medija poput Poslovnog dnevnika, tjednika Lider i hrvatskog izdanja američkog časopisa Forbes koji je na domaćem tržištu izlazio osam godina. Zapažene novinarske analize poslovanja velikih i malih hrvatskih kompanija te priče o istaknutim ljudima domaćeg biznisa i njihovim poslovnim filozofijama pisala je za Jutarnji list i magazin Globus. Danas piše kolumnu “Liberalna kapitalistica” za portal Direktno i surađuje s magazinom Start.

Roman Dragane R. Tafra “Tajkunova kći” u prodaji je u cijeloj Hrvatskoj u knjižarskim lancima Školska knjiga i Hoću knjigu te u knjižarama Ljevak, Menart i Šareni dućan. Zagrebačka promocija romana “Tajkunova kći” bit će 10. listopada u knjižari Hoću knjigu Megastore u Bogovićevoj 7.

Nakladnik Beletra

Cijena 100 kn

ISBN 978-953-8209-18-5

Format 14,5 x 21

Broj stranica 336

MU, bez klapni

više na: 

https://beletra.hr/

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Tajkunova kci 978-953-8209-18-5
  • Zagreb Dragana r - tafra
  • Zagreb Tajkunova kci 1

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Nova knjiga › Tajkunova kći - Dragana R. Tafra