DUBROVNIK - Kolovoz ruši sve rekorde.

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
21:59
Lip
2020
04

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Gospodarstvo › DUBROVNIK - Kolovoz ruši sve rekorde.

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
02
 
09.2014

DUBROVNIK - Kolovoz ruši sve rekorde.

Tijekom kolovoza ostvareno je ukupno 679 587 noćenja ili devet posto više nego u kolovozu 2013.
DUBROVNIK - Kolovoz ruši sve rekorde.Dubrovnik
 
Tijekom kolovoza zabilježeno je 165 826 turističkih dolazaka što predstavlja povećanje od trinaest posto u odnosu na kolovoz 2013. godine.
 
Od početka godine i dalje se bilježi povećanje od dvanaest posto u dolascima odnosno boravak 634 216 turista , te ostvarenje od 2 332 564 noćenja ili devet posto više. Napomenimo da je u kolovoz realizirano i dvomilijunto noćenje i to sedam dana ranije, u Dubrovniku se nadaju ove godine dosegnuti tri milijuna noćenja, a trendovi koje uočavamo potvrđuju optimistična očekivanja.
 
Od 1. do 31. kolovoza turisti u Dubrovniku ostvarili su ukupno 679 587 noćenja ili devet posto više nego u kolovozu 2013. godine  Povećanja broja gostiju bilježe se u svim oblicima smještaja, u hotelima je bilo za 3 posto više ostvarenih noćenja i 6 posto više dolazaka, a u privatnom smještaju 23% više noćenja i 29 posto više dolazaka.
Gosti i Ujedinjenog kraljevstva sa 14 posto udjela u ukupnom broju dolazaka najbrojniji su posjetitelji Dubrovnika u proteklom mjesecu, slijede gosti iz Italije, Francuske, Njemačke, Španjolske, Rusije, Sjedinjenih američkih država, Australije, Hrvatske,te Švedske.
Zamjetno je povećanje broja talijanskih turista  za koje je boravak u kolovozu karakterističan. Od početka godine u Dubrovniku ih je boravilo 28333 ili za 16 posto više nego u 2013. godini, a ostvarili su 22 posto više noćenja odnosno 93 339 ili 22% više . Povećanje broja gostiju očito je i iz Španjolske koja je bila od početka godine bolja za 15 posto u rezultatima, dok je ruskih gostiju  bilo za šest posto više.Gosti iz SAD-a trenutno ostvaruju za 18% bolje rezultate nego lani, Australci su bojli za za 10 posto kao i Šveđani. 
 
Od početka godine do kraja kolovoza Dubrovnik je ostvario za 12 posto više dolazaka ili 634 216 ,te ostvarenje od 2 332 564 noćenja ili devet posto više. 
Najave za mjesec rujan i listopad su također vrlo dobre, te se očekuju i daljnja povećanja turističkog prometa. Tijekom rujna, uz događanja svjetskog ranga – poput koncerta Jose Feliciana 27. Rujna na Stradunu, Dubrovnik će biti domaćinom i niza konferencija i skupova. U predstojećem periodu također kreću snažne aktivnosti na promociji destinacije Dubrovnik i rivijera u okviur programa Hrvatska 365, gdje će se Dubrovnik predstavljati zajedno s Dubrovačkim Primorjem, Konavlima, Župom dubrovačkm i otokom Mljetom i to na odabranim tržištima Ujedinjenog kraljevstva i Francuske.
 
Administrator: zoo_visitor_guestwww.mojzagreb.info
  • Zagreb Dubrovnik
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Gospodarstvo › DUBROVNIK - Kolovoz ruši sve rekorde.