Gorani zaslužuju

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
09:59
Ožu
2020
31

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Politika › Gorani zaslužuju

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
15
 
02.2020

Gorani zaslužuju

ljudski korektnu podršku Vlade RH
Gorani zaslužujuDavid bregovac nacelnik opcine fuzine
 

David Bregovac, načelnik Općine Fužine, nazočio je današnjem sastanku u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije na kojem je pred načelnicima i gradonačelnicima obuhvaćenih Zakonom o brdsko-planinskom području predstavljen istoimeni Program razvoja. 

Zakon o brdsko-planinskom području stupio je na snagu prije više od godinu dana, a bez konkretnih mjera razvoja što je uzrokovalo krajnje nezadovoljstvo hrvatskih lokalnih samouprava. Od vladajućih se očekivala brža i efikasnija realizacija donesenog Zakona, no do toga nije došlo.

 „Premašeni su svi zakonski vremenski okviri, a najviše oni ljudski. Gorani ne čekaju samo godinu dana već više od dvadeset godina na kvalitetan program mjera za razvoj brdsko-planinskog područja koji će nas bar malo približiti ostalim razvijenim dijelovima Hrvatske. A, prema informacijama s današnjeg sastanka čekat ćemo još jer dobar program bez stvarne, financijske, podrške gubi smisao. Samo je smokvin list kojim se maše okolo i pokazuje se da ga imamo. Ali od njega nikakve koristi. Ovime vladajući žiteljima brdsko-planinskog prostora poručuju da su im nisu bitni. Surova je ovo igra ljudskim sudbinama od strane Vlade RH.“ – poručio je David Bregovac, načelnik Općine Fužine i predsjednik Laburista.

I dodao: „Samo u Fužinama, zajedno s Delnicama i Brod Moravicama čekamo na pomoć Vlade kako bi izgradili sustav vodoopskrbe i kanalizacije za koji imamo švicarsku darovnicu u iznosu od 85% cjelokupne investicije. 5% s kojima moramo participirati  je velikih 9 milijuna kuna za našu Općinu, a mudra investicija za gospodarski i turistički napredak ovog kraja i Hrvatske. To se očito ne prepoznaje jer je primarna izborna trgovina, a ne zdrav razum, pošten rad i pravo na dostojanstven život.“

Na današnjem sastanku predstavljen je Program razvoja brdsko-planinskog područja za koji tek slijedi izglasavanje akcijskog plana. Osigurano je tek oko 35 milijuna kuna u proračunu za osamdeset pet općina i gradova obuhvaćenih brdsko-planinskim zakonom što nije adekvatan impuls napretku ovog kraja kojim se ne može podržati niti, prijeko potrebna, sustavna demografska politika, a kamoli gospodarska. Postavlja se pitanje hoće li ovi hrvatski krajevi ostati prekrasne prirodne oaze bez svojih žitelja.

„Ne dopuštamo više nemar HDZ-ove elite jer žitelji brdsko-planinskog područja nisu  šahovske figure s kojima se nemilosrdno igra i trguje uoči parlamentarnih izbora. Zahtijevamo brzo, ljudski korektno i konkretno rješenje, inače ćemo probleme Gorskog kotara i Gorana donijeti pred Banske dvore.“ – zaključio je Bregovac i pozvao sve predstavnike hrvatskih lokalnih samouprava na stvaranje jače fronte djelovanja.

foto: Općina Fužine press

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb David bregovac nacelnik opcine fuzine
  • Zagreb David bregovac nacelnik opcine fuzine i predsjednik hrvatskih laburista-stranke rada

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Politika › Gorani zaslužuju