Grupa KONČAR

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
07:59
Lip
2020
06

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Gospodarstvo › Grupa KONČAR

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
30
 
04.2020

Grupa KONČAR

unatoč pandemiji i potresu grupa povećala prihode
Grupa KONČARKoncar
 

Nadzorni odbor KONČAR – Elektroindustrije primio je na sjednici na znanje financijske izvještaje o poslovanju za razdoblje siječanj - ožujak 2020. godine za KONČAR – Elektroindustriju d.d. te konsolidirane financijske izvještaje za Grupu KONČAR, priopćili su iz KONČARA.

Poslovanje KONČARA u prvom kvartalu ove godine, kao i većine poslovnih subjekata u Hrvatskoj, odvijalo se u situaciji bez presedana zbog dvije izvanredne okolnosti – pandemije virusa COVID-19 i posljedica snažnog potresa u Zagrebu. Na razini cijelog KONČARA, ali i u svim društvima Grupe,  organizirani su timovi koji svakodnevno prate aktualnu situaciju i donose ključne mjere kako bi se održala neprekinutost poslovanja, ali i maksimalno zaštitilo zaposlene i njihovo zdravlje, sve u skladu s naputcima nacionalnog stožera.

U proizvodnim društvima organiziran je rad u smjenama da bi se omogućilo socijalno distanciranje. Svi radnici koji mogu rade od kuće, a radnici koji su boravili na ugroženim područjima ili su bili u kontaktu s oboljelima provode mjeru samoizolacije.

Mogući negativni utjecaj na poslovanje Grupe prije svega ovisi o duljini izvanrednih mjera u Hrvatskoj i svijetu jer je tržišna aktivnost Grupe KONČAR izložena svjetskim poremećajima u lancu dobave  materijala i isporuka proizvoda. Uz odgovarajuće mjere koje se poduzimaju, neupitnu predanost zaposlenika te stabilnu financijsku situaciju, u ovim okolnostima kompanija može odgovoriti na izazove, te redovno nastaviti s poslovanjem, navode u KONČARU.

Napominju da je kao društveno odgovorna tvrtka svjesna teških okolnosti u kojima smo se zatekli, Grupa KONČAR donacijama pomogla Hrvatskoj u borbi protiv koronavirusa te stradalima u nedavnom snažnom zagrebačkom potresu. 

Bez obzira na izvanredne okolnosti u kojima su se odvijale poslovne aktivnosti Grupa KONČAR je u prvom kvartalu ostvarila poslovne prihode od 624,1 milijun kuna, što je 7,3 posto više u odnosu na  isto razdoblje prethodne godine. Prihodi od prodaje proizvoda i usluga koji čine 97 posto ukupnih poslovnih prihoda iznose 604,5 milijuna kuna, od čega se 63 posto odnosi na prodaju na inozemnom tržištu. EBIDTA iznosi 34,7 milijuna kuna i  6,6 milijuna kuna je veća od ostvarenja u istom razdoblju prethodne godine, dok je neto dobit manja od planirane.

Ugovoreni su novi poslovi ukupne vrijednosti 676,1 milijun kuna, od čega se 71 posto odnosi na izvozne poslove. Stanje otvorenih obveza („backlog“) na kraju prvog kvartala 2020. godine iznosi 3.397,9 milijuna kuna i 2,2 posto je veće u odnosu na stanje na početku godine, izvijestili su iz KONČARA.

napisao i snimio: Željko Bukša

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Koncar
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Gospodarstvo › Grupa KONČAR