Gumi-gumi i hulahop vraćaju se na velika vrata

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
02:59
Kol
2020
12

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Zanimljivosti › Gumi-gumi i hulahop vraćaju se na velika vrata

Zagreb Srednja Europa za mlade
Zagreb Srednja Europa
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
05
 
12.2015

Gumi-gumi i hulahop vraćaju se na velika vrata

IKEA: Nova LATTJO kolekcija potiče djecu i roditelje da se igraju zajedno
Gumi-gumi i hulahop vraćaju se na velika vrataAttijo-ikea
 

U subotu 5. prosinca predstavljeni su rezultati IKEA istraživanja o važnosti igre i igranja te LATTJO kolekcija prilagođena navikama i željama cijele obitelji. U istraživanju je sudjelovalo gotovo 30.000 ljudi (više od 16.000 roditelja, 6.000 djece i 7.000 mladih ljudi) iz 12 zemalja, a temeljem uvida o značaju igre za cijelu obitelj, IKEA je razvila novu LATTJO kolekciju kako bi inspirirala djecu, mlade i one starije da se svaki dan više igraju zajedno.

„Igra je univerzalni jezik koji nije opterećen granicama i godinama. Pomoću igre međusobno se povezujemo i gradimo odnose koji proizlaze iz ugode i zabave, a jednako je bitna i za odrasle i za djecu. Istraživanja pokazuju kako uživanje u aktivnosti koja nema neku određenu svrhu, poput igranja, pomaže u borbi protiv stresa te hrani našu kreativnost i maštu“, naglasio je Igor Štefanac, PR menadžer u IKEA Hrvatska.

Upravo zato IKEA je razvila LATTJO kolekciju koja će inspirirati roditelje da se više igraju s najvažnijim ljudima u svojim životima – svojom djecom te potaknuti sve generacije da dodaju malo zaigranosti u svoje živote. U kolekciji se nalaze igračke za aktivnu igru i kostimi za igranje uloga, slagalice, instrumenti te knjiga koja nudi mnoge kreativne ideje za igranje.

Roditelji se žele više igrati s djecom, ali su pod stresom

Prema opširnom IKEA istraživanju o važnosti igre i igranja, 73% ispitanih roditelja želi provoditi više vremena sa svojom djecom, polovica ih se osjeća krivima što ne provode dovoljno vremena s njima, no trećina ih smatra da su previše pod stresom da mogli uživati u igri. Svaki četvrti roditelj priznaje da mu je igra s djecom čak pomalo i dosadna, a svaki drugi roditelj želi pronaći dijete u sebi i postati partnerom u igri svoje djece. Da je igra ključna za dobrobit i sreću njihove djece smatra 86% roditelja, a 65% da je igra generalna proba za pravi život. Polovica ispitanih roditelja redovito igra društvene igre s obitelji, a isto toliko ih se slaže da igra može uključivati tablete, pametne telefone i računala. Za 8 od 10 obitelji najčešća obiteljska aktivnost je gledanje TV-a. Istovremeno, 5 od 10 roditelja bi željelo da se njihova djeca igraju vani, ali su zabrinuti za njihovu sigurnost.

Djeca bi se radije igrala nego gledala TV ili koristila internet

Polovica ispitane djece u dobi od 7 do 12 godina željelo bi provoditi više vremena igrajući se sa svojim roditeljima. 7 od 10 radije bi se igralo s roditeljima, nego koristilo internet, dok bi se njih 8 od 10 radije igralo s prijateljima, nego gledalo TV. Za vrijeme igre ni o čemu ne brine 47% djece, a četvrtina ih osjeća kako im njihovi roditelji organiziraju previše aktivnosti izvan škole.

Mladima je važnija sreća od karijere i žele biti nezavisniji od roditelja

Za 6 od 10 ispitanika u dobi od 13 do 18 godina važnije je da budu sretni, nego da imaju dobro plaćen posao, a isto toliko ih kaže kako bi njihov dom trebao biti mjesto za igru. Da su odrasli postali previše zaštitnički nastrojeni prema djeci slaže se 58% ispitanih mladih ljudi, dok bi njih 55% željelo da im roditelji dozvole da budu više nezavisni.

Administrator: zoo_visitor_guestwww.mojzagreb.info
  • Zagreb Attijo-ikea
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Zanimljivosti › Gumi-gumi i hulahop vraćaju se na velika vrata