HGK- LOBIRANJE U EU PARLAMENTU

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
10:13
Lip
2020
05

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Hrvatska u EU › HGK- LOBIRANJE U EU PARLAMENTU

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
19
 
10.2014

HGK- LOBIRANJE U EU PARLAMENTU

Izaslanstvo hrvatskih poduzetnika 16. je listopada, u organizaciji Hrvatske gospodarske komore, zajedno s više od 800 poduzetnika iz 45 europskih zemalja, sudjelovala u radu trećeg po redu Europskog parlamenta poduzetništva u Bruxellesu i na taj načina lobirala za poduzetničke interese.
HGK- LOBIRANJE U EU PARLAMENTUHgk 091014
 

Predstavnici 11 hrvatskih tvrtki iz različitih gospodarskih djelatnosti  razgovaralo je i glasovalo  o ključnim pitanjima poput internacionalizacije poslovanja, o vještinama,  energetici i financiranju, te su na taj način pomogle u definiranju poslovnog dnevnog reda za novo zakonodavno razdoblje Europske unije. Rezultat glasanja na 19 ključnih pitanja bit će proslijeđen šefovima država i vlada na sastanku Europskoga vijeća koji će se održati u Bruxellesu 23. listopada 2014. s ciljem da kreatori europskih politika implementiraju ta poduzetnička stajališta.

Okupljenim europskim poduzetnicima obratio se i predsjednik Europskog parlamenta Martin Schulz istaknuvši da iako predstavlja socijaldemokratsku opciju, vjeruje u snagu profita, jer se samo iz profita mogu isplaćivati plaće radnicima i porez državi.

U svojem izlaganju u dijelu rasprave o financiranju malih i srednjih poduzeća Vedran Antoljak iz tvrtke Sense Consulting predložio je utvrđivanje metodologije za evaluaciju intelektualnoga kapitala tvrtki kao jednog od ključnih kriterija pri pristupu financiranju iz EU fondova.

Izvršna dopredsjednica Agrokora Ljerka Puljić u raspravi o energetici istaknula je da nisu u istom položaju sve države članice Europske unije te da bi se to trebalo uzimati u obzir pri utvrđivanju određenih energetskih kriterija pojedinih manje razvijenih europskih država kako im se ne bi dodatno umanjila konkurentska sposobnost njihove industrije.

„Europski parlament poduzetnika“ najveći je događaj na razini Europske unije koji u prvi plan stavlja poduzetnike. On predstavlja jedinstvenu mogućnost razgovora poduzetništva i visoko pozicioniranih  predstavnika EU institucija, ali i osigurava međusobne provjere i razmjene mišljenja o europskim politikama na svim razinama.

Cilj ovog događanja je premostiti „demokratski jaz“ između EU institucija i glavnih aktera ekonomskog rasta, a to su poduzetnici. Ideja je da tom prigodom čelnici tvrtki  izraze svoja očekivanja od njih u budućnosti. Poduzetnicima se na ovaj način pruža jedinstvena prilika debatirati s visokim predstavnicima EU institucija i ujedno ih bolje upoznati  s teškoćama i izazovima s kojima se susreću u njihovu poslovanju.

 

- Europski parlament poduzetnika najinteraktivnija je EU razina u komunikaciji između političara i poslovnog svijeta. Riječ je o jedinstvenom iskustvu za poduzetnike koje im omogućava da se njihovo mišljenje čuje. Za institucije u dolasku, to je neprocjenjivi izvor poticaja da kreiraju business friendly politike u sljedećih pet godina, rekao je predsjednik Eurochambresa Richard Weber.

*Europski parlament poduzetnika svake dvije godine organizira EUROCHAMBRES, Udruženje europskih komora trgovine i industrije, u suradnji s mrežom komora na nacionalnoj razini.     

 
Administrator: zoo_visitor_guestIzvor: mojzagreb.info
  • Zagreb Hgk 091014
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Hrvatska u EU › HGK- LOBIRANJE U EU PARLAMENTU