HGK: Započinje prvi MBA iz turizma

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
17:20
Lip
2020
01

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Gospodarstvo › HGK: Započinje prvi MBA iz turizma

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
02
 
02.2015

HGK: Započinje prvi MBA iz turizma

U ožujku 2015. godine, od 16. do 19.03., u poslovnom centru Terma Tuhelj započinje prvi od pet modula novog programa „Advanced management in tourism“!
HGK: Započinje prvi MBA iz turizmaTurizam-tuhelj
 

U ožujku 2015. godine, od 16. do 19.03., u poslovnom centru Terma Tuhelj započinje prvi od pet modula novog programa „Advanced management in tourism“!

Naime, Luiz Moutinho, profesor managementa i marketinga u turizmu, iz poslovne škole Adam Smith Sveučilišta u Glasgowu, održao je uvodno predavanje u sklopu konferencije na temu „Transition and passage in tourism“ koje se održalo 26. siječnja u poslovnom centru hotela Well**** Terme Tuhelj. Na konferenciji su bili prisutni menadžeri visokih poslovnih tvrtki, hotela i poduzeća uključenih u razvoj turizma.

Navedena konferencija bila je uvertira u početak novog programa „Advanced managment in tourisam“, prvog MBA studija iz turizma, kojeg su zajedno kreirale Terme Tuhelj i IEDC-Poslovna škola iz Bleda, a Hrvatska gospodarska komora dala je punu potporu projektu s obzirom na to da takva vrsta edukacije u turizmu na našim prostorima još uvijek ne postoji.

„Riječ je nadogradnji na klasične oblike obrazovanja kao što su fakulteti. Činjenica je da postoji velik interes za ovakav vid dodatne edukacije jer Hrvatska kao turistička zemlja mora imati educirane i kvalitetne kadrove u turističkom menadžmentu. Komora podupire ovaj projekt upravo zato što želi naglasiti i približiti ovakvu vrstu edukacije svojim članicama“, objasnila je direktorica Sektora za turizam HGK Leila Krešić-Jurić.

Program je namijenjen TOP menadžerima iz regije, tj. predsjednicima uprava, direktorima, voditeljima službi, stručnim savjetnicima i istraživačima koji žele usavršiti svoje znanje temeljem kojeg će moći utjecati na buduća kretanja u području turizma te je glavni cilj ovog programa ispitati neke od prepoznatljivih i značajnih mega trendova u turističkom okruženju.

Direktorica hotela Well**** Terme Tuhelj Ivana Kolar naglasila je kako je ulaganje u znanje i praćenje trendova uvelike bitno za osobni razvoj, ali i razvoj tvrtke koju određeni menadžer vodi. Zbog stalnih i brzih promjena na tržištu nužno je znati kako otkrivati i pratiti trendove, a poneki i pokrenuti. „Upravo iz tih razloga stvorila se ideja za kreiranje ovakvog specifičnog programa. Izrazita je važnost što ovaj međunarodni program započinje upravo u Hrvatskoj, s obzirom na važnost turizma za cijelo gospodarstvo i još je jedan pokazatelj da je Hrvatska najjače turističko središte ovog dijela Europe“, rekla je Kolar.

Program se sastoji od pet modula od kojih će se prvi održati u poslovnom centru Terma Tuhelj od 16.03. do 19.03.2015. godine. Na prvom modulu obrađivat će se teme iz marketing menadžmenta te strategija u turizmu, a predavat će uvaženi profesori iz poznatih svjetskih sveučilišta.

Pokretanje prvog MBA studija iz turizma uvelike je važno za hrvatski turizam jer kao jedna od najrazvijenijih turističkih zemalja, moramo imati educiranje i kvalitetne kadrove koji se znaju i umiju nositi i slijediti globalne turističke trendove. Upravo zbog toga, znanje kao i hrabrost izrazito su bitni za stvaranje novih ideja i novih perspektiva na tržištima s ciljem postizanja nužnog razvoja nakon kojeg će slijediti i neizbježan uspjeh.

 

 

Administrator: zoo_visitor_guestwww.mojzagreb.info
  • Zagreb Turizam-tuhelj

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Gospodarstvo › HGK: Započinje prvi MBA iz turizma