Humanitarni koncert za Sigurnu kuću

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
07:59
Srp
2020
07

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Obavijesti › Humanitarni koncert za Sigurnu kuću

Zagreb Knjižara Fraktura
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
02
 
10.2019

Humanitarni koncert za Sigurnu kuću

na Rivi (Split) i Volonterski park na Zrinjevcu (Zagreb)
Humanitarni koncert za Sigurnu kuću72 sata bez kompromisa
 

Humanitarni koncert za Sigurnu kuću na Rivi (Split) 

i Volonterski park na Zrinjevcu (Zagreb) najavljuju 

volonterski maraton 72 sata bez kompromisa 

Volonterski maraton, poznatiji kao projekt 72 sata bez kompromisa i ove godine za volontiranje će “zakačiti” više od četiri tisuće mladih diljem Hrvatske koji će od 17. do 20. listopada 2019. beskompromisno darovati svoje vrijeme, znanja, vještine za druge kao i svoju lokalnu zajednicu u sudjelujući u brojnim ekološkim, radnim i socijalnim akcijama.

Kao Najavu za ovaj projekt u Splitu će se na Rivi 3. listopada u 20 sati održati Humanitarni koncert The Taxi banda na kojem će se prikupljati sredstva za nabavku namještaja i opremanje Sigurne kuće - skloništa za žene i djecu žrtve nasilja koju vodi Caritas Nadbiskupije Split. Dva dana kasnije, 5. listopada zagrebački Zrinjevac postat će od 10 do 12 sati Volonterski park u sklopu kojeg će se održati kreativne i zabavne radionice za djecu, glazbeni nastup kao i međugeneracijsko druženje s umirovljenicima uz kavu i čaj.

Prijave za ovogodišnji projekt na www.72sata.hr su tijeku, a “najzakačeniji” volonteri već su prijavili svoje sudjelovanje u ovoj volonterskoj avanturi koja će se održati u Dubrovniku, Karlovcu, Metkoviću, Osijeku, Sinju, Sisku, Slavonskom Brodu, Splitu, Suhopolju, Zadru i Zagrebu. Tako će ove, šeste godine održavanja projekta u akcijama u dječjim domovima, domovima za starije, udrugama, školama i drugim raznim institucijama sudjelovati više od 4000 mladih od 16 do 30 godina - što kao pojedinci, a što kao grupe.

Vrijeme mladosti je vrijeme kad se “zakačimo” za određene stvari i aktivnosti. Neke od njih kako dođu tako prođu, ali neke ostaju i usađuju se u naš život - naš način, stil i svakodnevicu. Projekt 72 sata bez kompromisa ima za cilj baš to - animirati mlade da se kroz projekt “zakače” za volontiranje dajući svoje vještine, znanja, sposobnosti i vrijeme za dobrobit drugih, 

Najavni događaj 72 sata bez kompromisa, Zagreb 5.10. 2019.

S ciljem promocije projekta 72 sata bez kompromisa široj javnosti oranizirat će se dnevno događanje Volonterski park  na zelenim površinama parka Zrinjevac u Glazbenom paviljonu s početkom u 10 sati.

Želja nam je centar Zagreba na jedan pretvoriti u Volonterski park, u kojem će se građani moći informirati i upoznati s projektom, te na zabavan način osvjestiti važnost volonterskog rada i utjecaja koji on ima na razvoj zajednice.

Volonterski park sastojao bi se od različitih aktivnosti koje bi imale namjeru pobliže objasniti značenje i važnost volontiranja. Putem različitih interaktivnih, kreativnih igara i radionica, zabavnog i glazbenog sadržaja, prikazat će se sam projekt i potaknuti građane, osobito mlade da i oni zavolontiraju i daruju svoje vrijeme za potrebe pojedinaca i lokalne zajednice.

Aktivnosti koje Volonterski park uključuje:

1.    Info kutak uz topli napitak

Građani će imati priliku razgovarati s volonterima i dobiti potrebne informacije za uključivanje u volonterske aktivnosti, a mladi priliku da se prijave na projekt. Uz razgovor svim zainteresiranima nuditi će se topli napitak. Svrha informacijskog kutka uz kavu i čaj koji osigurava kompanija Franck Hrvatska je mladima približiti ljepotu volontiranja i okrijepiti ih prije polaska u svakodnevne obaveze. Upravo toplim napiticima cilj je povezati sudionike s iskusnim volonterima, a time ukazati na nježnost prijateljstva, zajedničkog druženja i djelovanja.

2.    Igre s umirovljenicima

Građani će se moći okušati u šahu s volonterima i ostalim zabavnim igrama. Moće će zavrtjeti volontersko kolo koje donosi volonterski zadatak. Najuspješniji će ponijeti sa sobom nagradu. Cilj je da u svijetu u kojem većina donosi odluke sama za sebe, dokazati da je pojedinac puno sretniiji kad djeluje s drugima i za druge.

3.    Dječji edukativno – zabavni kutak

Za najmlađe, ali i za sve zainteresirane, bit će organizirane kreativne radionice koje će se fokusirati na zaštitiu okoliša. Uz glazbenu podlogu, dječjeg zbora koji će nam otpjevati svoje tri ekološke pjesme.

više na: 

https://72sata.hr/

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb 72 sata bez kompromisa
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Obavijesti › Humanitarni koncert za Sigurnu kuću