HŽ Putnički prijevoz

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
02:59
Srp
2020
08

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Obavijesti › HŽ Putnički prijevoz

Zagreb Knjižara Fraktura
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
07
 
12.2018

HŽ Putnički prijevoz

novi vozni red od 9. prosinca 2018.
HŽ Putnički prijevozHz foto promo
 

U voznom redu 2018/19. vozit će 796 vlakova, od toga 60 u međunarodnom i 736 u unutarnjem prometu.

U međunarodnom prometu Hrvatska je povezana sa Slovenijom, Austrijom, Njemačkom, Švicarskom, Mađarskom i Srbijom.                                                                                                     

U međunarodnom prometu vlakovi 200/205 na relaciji Budimpešta – Zagreb – Budimpešta i vlakovi 482/483 na relaciji Rijeka – Ljubljana – Rijeka vozit će tijekom ljetne sezone.

Tijekom ljetne sezone u sastavu vlakova 482/483 svakodnevno će voziti izravni vagon na relaciji Rijeka – Beč – Rijeka, a u sastav vlakova 480/481 tijekom ljetne sezone bit će uvršten vagon za spavanje na relaciji Rijeka – München – Rijeka te vagon za sjedenje, vagon s ležajima i vagon za spavanje na relaciji Rijeka – Budimpešta – Rijeka. U voznom redu ostalih međunarodnih vlakova nije došlo do značajnijih izmjena.

U pograničnom prometu ponovno je uspostavljena veza s Mađarskom te je uvedeno 8 vlakova na relaciji Pečuh – Beli Manastir – Pečuh, od kojih šest ostvaruje vezu s Osijekom.

U daljinskom prometu svakodnevno će na relaciji Zagreb – Split–   Zagreb voziti vlakovi ICN 520/523 i noćni vlakovi 820/821 koji u svojem sastavu imaju vagon s ležajima, vagon za spavanje i vagon za prijevoz automobila, a vlakovi ICN 521/522 vozit će u ljetnoj sezoni od 14. lipnja do 1. rujna 2019. godine. Uz to, u ljetnoj sezoni na relaciji Zagreb GK – Split uveden je dodatni vlak 1821 koji će voziti petkom, a u njegov sastav bit će uvršteni izravni vagoni iz Vinkovaca i Osijeka. Na relaciji Rijeka – Zagreb GK uveden je vlak 1701 koji će voziti nedjeljom izvan ljetne sezone. U voznom redu ostalih daljinskih vlakova nije došlo do značajnijih izmjena.

U lokalnom prometu uvedeni su vlakovi na relacijama Kloštar – Zagreb GK, Zagreb GK – Bjelovar, Bjelovar – Kloštar te Varaždin – Koprivnica, jedan vlak koji je vozio na relaciji Osijek – Koprivnica produljuje vožnju do Varaždina, a četiri vlaka na relacijama Križevci – Bjelovar, Kloštar – Križevci, Križevci – Kloštar i Koprivnica – Varaždin neće voziti. U voznom redu ostalih lokalnih vlakova nije došlo do značajnijih izmjena.

Većina izmjena u novom voznom redu 2018/19. odnosi se na uvođenje vlakova u gradsko-prigradskom prometu. U cilju unaprjeđenja integriranog prijevoza putnika na području većih gradova, uvedeni su novi vlakovi. Na relaciji Zagreb GK – Hrvatski Leskovac – Zagreb GK uvedeno je dodatnih 6 vlakova te na toj relaciji ukupno prometuju 34 vlaka. S obzirom na planirano zatvaranje remetinečkog rotora, navedeni vlakovi trebali bi upotpuniti postojeću prijevoznu ponudu na toj relaciji i omogućiti putnicima učestalije polaske vlakova prema/od Zagreb GK.

Također, nakon izmjena voznog reda od 3. rujna 2018. kojima je na relaciji Zagreb GK – Velika Gorica – Zagreb GK uvedeno osam vlakova, od novoga voznog reda vozit će još dva dodatna vlaka. 

Uz to, na relaciji Rijeka – Jurdani (Škrljevo) – Rijeka uvedeno je osam dodatnih vlakova, a na relaciji Pula – Vodnjan (Čabrunići) – Pula dva dodatna vlaka.

Novi vozni red na snagu stupa 9. prosinca 2018. i vrijedi do 14. prosinca 2019., a možete ga pretraživati u online voznom redu ili preuzeti u elektroničkom obliku na 

www.hzpp.hr/vozni-red-2018-2019.

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Hz foto promo
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Obavijesti › HŽ Putnički prijevoz