Idemo na selo

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
21:59
Lis
2020
01

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Obavijesti › Idemo na selo

Zagreb Srednja Europa za mlade
Zagreb Srednja Europa
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
02
 
09.2019

Idemo na selo

od 02. do 08. rujna manifestacija, tjedan seoskog turizma Zagrebačke županije
Idemo na seloIdemo na selo
 

S ciljem turističkoga pozicioniranja Zagrebačke županije Udruga ruralnog turizma Hrvatske, uz potporu Turističke zajednice Zagrebačke županije i Zagrebačke županije, organizira od 2. do 8. rujna manifestaciju „Idemo na selo - Tjedan seoskog turizma Zagrebačke županije“.

Cilj je popularizirati seoski turizam i boravak na selu, kao i promovirati domaće proizvode. U projekt je uključeno 11 obiteljskih gospodarstva i ugostiteljskih objekata koji će noćenje na selu, degustaciju vina te prodaju vlastitih proizvoda, poput vina i brašna, ponuditi po 30 posto nižim cijenama.

- Turizam na selu je iznimno važan za opstanak ruralnih krajeva, on je sinergija turizma i poljoprivrede. Smatramo da seoski turizam nije dovoljno prepoznat kao zamašnjak razvoja hrvatskoga sela. Upravo seoski turizam ima ozbiljan učinak i na demografiju i na zaustavljanje iseljavanja iz sela. Zagrebačka županija prva je prepoznala značaj promocije seoskoga turizma i dala potporu ovakvoj manifestaciji - rekla je Aleksandra Kuratko, predsjednica Udruge ruralnog turizma Hrvatske na današnjoj konferenciji za medije.

U manifestaciju su uključeni Seosko gospodarstvo Ciban (Jastrebarsko), Etno kuća po Okićem (Samobor) Ladanj kod strica (Kloštar Ivanić), Seoski turizam Kezele (Ivanić-Grad), Vina Kos (Sveti Ivan Zelina), Vina Kos Jurišić (Sveti Ivan Zelina), Vinarija Jagunić (Jastrebarsko), Vinogradarska kuća Braje (Jastrebarsko), Mlin iz bajke (Samobor), Ljubekov gaj (Sveti Ivan Zelina) i Seljačko domaćinstvo Podžumberak iz Kostanjevca (koje će organizirati kulinarske radionice „Tradicionalna žumberačka kuhinja“).

- Ova manifestacija je veliki korak u pozicioniranju seoskoga turizma Zagrebačke županije. Imamo kvalitetne usluge i proizvode koje nudimo. Ovim projektom želimo ih približiti potencijalnim gostima. Želimo da ljudi dođu na naša gospodarstva i upoznaju se s našom proizvodnjom - rekao je Karlo Kos, sudionik manifestacije  (OPG Karlo Kos).

- Imamo najviše OPG-ova u Hrvatskoj upisanih u upisnik, 14.200, a svake godine županija izdvaja i sredstva za pomoć poljoprivredi, vinarima i drugima, ove godine oko 20 milijuna kuna. I turizam se sve više razvija i vjerujemo u jaču sinergiju ta dva sektora, jer stalo nam je da se selo razvija i u njemu ostaju mladi, koji u tom spoju mogu vidjeti svoju budućnost – rekao je Josip Kraljičković, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu Zagrebačke županije zaključivši da je Zagrebačkoj županiji u interesu da se specifično, autohtono, domaće... ponudi potencijalnim gostima. A njih je na prostoru Zagrebačke županije sve više. Prema riječima Ivane Alilović, direktorice TZ Zagrebačke županije, u prvih sedam mjeseci ove godine broj dolazaka turista porastao je za 19 posto, a broj noćenja, u odnosu na isto lanjsko razdoblje, za 17 posto.

Više o manifestaciji „Idemo na selo“ i rasporedu događanja može se saznati na mrežnoj stranici 

https://idemonaselo.hr/.

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Idemo na selo

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Obavijesti › Idemo na selo