Implementacija e-poslovanja u gospodarstvu

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
21:59
Lis
2020
01

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Gospodarstvo › Implementacija e-poslovanja u gospodarstvu

Zagreb Srednja Europa za mlade
Zagreb Srednja Europa
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
25
 
09.2014

Implementacija e-poslovanja u gospodarstvu

U organizaciji Financijske agencije i časopisa i portala Suvremena.hr, u Hotelu Westin u Zagrebu održana konferencija o e-poslovanju
Implementacija e-poslovanja u gospodarstvuE-commerce-402822 640
 

Na konferenciji su predstavljene novosti i ukazano na mogućosti u domeni propisa koji se odnose na elektroničku identifikaciju i, novi e-servisi koji imaju značajnu ulogu u modernizaciji i pojednostavljenju komunikacije elektroničkim putem u B2B i B2C sektoru, čime se ostvaruju značajne uštede u gospodarstvu.

Uvodnim se govorom nazočnima obratila Anđelka Buneta, predsjednica Finine Uprave, koja je istaknula svekoliko bitište digitalnih certifikata za razvoj elektroničkog poslovanja. Radi zaštite podataka, Finine digitalne certifikate rabe mnoge aplikacije, elektronički servisi, elektronička pošta, elektronička razmjena dokumenta i, e-usluge države.

Igor Rađenović, zamjenik ministra financija - za poziciju koju obnaša u Hrvatskoj ovodobno je zaista nedorastao, iako se šeprtljavo osvrnuo na rezultate i kretanja u primjeni e-poslovanja u Republici Hrvatskoj. S obzirom na to da su Porezna uprava i Carinska uprava Republike Hrvatske vlasnici najvećeg broja elektroničkih servisa državne uprave, Ministarstvo financija ujedno bi terbao biti i jedan od ozbiljenijih nostitelja razvoja e-poslovanja u Republici Hrvatskoj.

Na konferenciji su sudjelovali Tomislav Vračić, načelnik Sektora za infrastrukturu u Ministarstvu uprave, koji je prezentirao projekt Vlade RH e-Građani, kojem su svrha ubrzanje komunikacije građana i javne uprave i povećanje transparentnosti javnog sektora u pružanju javnih usluga, ali Branko Ferek-Jambrek iz Hrvatske pošte d.d., koji je predstavio servis ePošta.

Finini stručnjaci iz područja e-poslovanja, koji imaju dugogodišnje iskustvo u primjeni e-potpisa u e-poslovanju i implementaciji sustava koji se temelje na PKI tehnologiji, predstavili su dio Fininih elektroničkih servisa namijenjenih poduzetnicima, kao što su: Fina e-Račun, servis web blokade te servise iz područja poslovnih informacija i digitalizacije dokumenata. Trenutno je dostupno 12 Fininih e-servisa, koji korisnicima značajno olakšavaju poslovanje pa na taj način potiču njihovu konkurentnost.

Sve u svemu zaključak je konferencije da hrvatske tvrtke, kao i tijela državne uprave, sve više prepoznaju kako se put do uštede, brzo obavljenih poslovnih transakcija i efikasnosti, nalazi u elektroničkom poslovanju. Danas je aktivno više od 200.000 Fininih certifikata, što jasno govori o trendu porasta korisnika e-poslovanja.

Ivan Raos

Administrator: zoo_visitor_guestwww.mojzagreb.info
  • Zagreb E-commerce-402822 640
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Gospodarstvo › Implementacija e-poslovanja u gospodarstvu