IT tvrtke postaju

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
17:59
Svi
2020
30

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Gospodarstvo › IT tvrtke postaju

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
29
 
11.2018

IT tvrtke postaju

najodgovorniji hrvatski poslodavci
IT tvrtke postajuDodjela mamforce standarda
 

Tri od šest tvrtki koje su ove godine ostvarile Mamforce standard, pripadaju IT sektoru. Ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić najavio nove projekte koji će utjecati na uvjete rada

Odgovornost poslodavaca prema djelatnicima raste u gospodarskim granama čiji stručnjaci lako pronalaze posao bilo gdje u svijetu. Kako bi ih zadržali u Hrvatskoj, poduzeća im povrh dobre plaće nude i niz nematerijalnih pogodnosti, a posebno se vrednuju one vezane uz bolje usklađivanje poslovnih i privatnih obveza.

Istaknuto je to na konferenciji „Odgovorni poslodavci za odgovorno roditeljstvo“ na kojoj su napredni Mamforce standardi dodijeljeni hrvatskoj podružnici tvrtke BKS Bank AG, Poslovnoj inteligenciji i Verso Altima Groupu, a osnovni Odvjetničkom društvu Hanžeković & Partneri te tvrtkama Megatrend poslovna rješenja i Fiducia.

„Riječ je o poslovnim subjektima koji promiču ravnotežu privatnog i poslovnog života te omogućavaju jednake mogućnosti razvoja karijere za žene i muškarce. Radna se klima najbrže mijenja u tvrtkama koje se za zaposlenike natječu sa stranim tržištima, no pomaci se vide i u drugim sektorima. Nakon pet godina Mamforce standarda, vidimo pozitivne promjene u tvrtkama koje poštuju obiteljski život zaposlenika. Smanjuje se broj izostanaka s posla, zaposlenici su zadovoljniji, a tvrtke produktivnije“, istaknula je Diana Kobas Dešković, kreatorica Mamforce standarda.

Najveće se promjene u odnosu prema zaposlenicima događaju u realnom sektoru, no svijest o tome raste i u državnom te javnom sektoru. Diana Kobas Dešković istaknula je kako na bolji položaj zaposlenih treba utjecati država poreznim rasterećenjem zdravstvenih, socijalnih i odgojnih usluga koje im poslodavci financiraju.

Ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić kazao je kako poboljšanje uvjeta rada i povećanje plaća utječe na ostanak ljudi u Hrvatskoj. Otkrio je kako je Ministarstvo ugovorilo projekte vrijedne nekoliko desetaka milijuna kuna koji će utjecati na uvjete rada, posebice u sezoni.

„Poslodavci su prepoznali da će im se uz ulaganje u različite poslovne ideje i resurse pozitivno vratiti i ulaganje u čovjeka, tj. ljudske potencijale. Zadaća je Vlade da kroz svoje strateške i zakonodavne aktivnosti stvori poticajno poslovno okruženje, ali i mogućnost da svaki zaposlenik može biti predan svojem poslu tijekom radnog vremena, a to može biti ako ima osiguranu skrb o članovima obitelji – od najmlađih do najstarijih“, istaknula je ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić.

Tvrtke koje su ove godine primile Mamforce standard, zaposlenike pri zapošljavanju i razvoju karijere ne dijele po spolu, a kako bi im omogućili što bolji osobni i obiteljski život, omogućuju im, među ostalim, fleksibilno radno vrijeme te rad od kuće kad su djeca bolesna.

Organizatori konferencije „Odgovorni poslodavci za odgovorno roditeljstvo“ su Institut za istraživanje i edukaciju Zaposlena mama, Hrvatska udruga poslodavaca i Jutarnji list.

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Dodjela mamforce standarda
  • Zagreb Diana kobas deskovic
  • Zagreb Marko pavic
  • Zagreb Nada murganic
  • Zagreb Konferencija

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Gospodarstvo › IT tvrtke postaju