Kako se u poslu

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
02:59
Tra
2020
07

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Gospodarstvo › Kako se u poslu

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
17
 
11.2016

Kako se u poslu

boriti za sebe otkrivaju sudionice konferencije Ladies of New Business
Kako se u posluFoto promo100
 

Istraživanja pokazuju da se žene  prijavljuju na nova radna mjesta samo ako smatraju da zadovoljavaju 100% traženih kriterija

O tome kako i zašto bi se žene u poslovanju trebale više boriti za sebe te koji su to unutarnji faktori koji utječu na žene u ICT industriji, govorit će se na  drugom, jesenskom izdanju konferencije Ladies of New Business koju organizira poslovno-tehnološki magazin Netokracija, u utorak, 22. studenog, 2016. u prostoru zagrebačkog coworkinga HUB 385, od 17 do 21 sat.

Kako piše Sheryl Sandberg u svojoj knjizi Ustrajnost, prema internom istraživanju tvrtke Hewlett-Packard,  žene se prijavljuju na nova radna mjesta samo ako smatraju da zadovoljavaju 100% traženih kriterija. U isto vrijeme, muškarci se prijavljuju ako zadovoljavaju 60% kriterija. “Žene se trebaju maknuti od ‘nisam spremna’ razmišljanja u ‘želim to raditi i učit ću dok to radim’”, kaže Sandberg.

Konferencija će okupiti brojne inspirativne žene koje su napravile upravo to - podijelit će svoja iskustva u ostvarivanju unutarnjih promjena koje su im pomogle u karijeri, bilo da su krenule u nove tvrtke, prešle iz jednog sektora u novi sektor ili prihvatile velike projekte kojima su same sebe motivirale i dokazale da su spremne prihvatiti nove izazove.

Program se sastoji od dva pojedinačna razgovora na pozornici te dvije rasprave, koje se dijele na dvije teme - “Kako aktivirati samu sebe (Ja)“ te “Kako aktivirati svoj tim (Mi)“. Čut ćemo priče i razmišljanja Nikoline Zečić iz Zagrebačke banke, Ivane Šoljan iz HUB385, Monike Mikac iz Rimac Automobila, Mirjane Glavak iz 24sata, Maje Šplajt iz agencije Real, Andrije Frinčića iz agencije Implementacija Snova, Nade Kaurin iz agencije ENTG, Ivane Blažoti iz Testera, Andree Svilokos iz Konzuma, Ane Marije Petričević Liović iz tvrtke FOREO, Ane Gruden iz časopisa Zaposlena, Anđelke  Strahjer iz tvrtke Megatrend poslovna rješenja, Marijane Puljak iz  stranke Pametno i drugih.

Ujedno, bit će predstavljen i unaprijeđen program mentoriranja, Digitalni karanfili koji će potrajati do proljeća 2017. godine.

“Ponosni smo na podatak da u Zagrebačkoj banci radi 76 posto žena, a od ukupnog broja rukovoditelja njih 64 posto čine upravo žene. Baš zato što ZABA podržava žene u njihovom profesionalnom rastu i razvoju, osobito u ovo doba brzog razvoja trendova i tehnologije - jednostavno smo znali da moramo poduprijeti i ovu konferenciju. I to ne samo kao sponzor, nego i putem mentorskog programa. Naše će mlade i uspješne liderice biti mentorice novim nadama digitala u Hrvatskoj. Tu očekujem iskorake koje će ova konferencija pokrenuti“, rekla je Nikolina Zečić iz Zagrebačke banke.

„Iznimno mi je drago što imam priliku sudjelovati na ovakvom skupu. Svima nama ponekad je potreban dodatni poticaj, a kada čujete životne priče kolega koje su uvelike odredile i njihov poslovni put, postane vam jasno da se samopouzdanje može vrlo lako steći. Nadam se da će i moja priča nekome poslužiti kao inspiraciji te tako utjecati na nečiji put prema uspjehu“ izjavila je Andrea Svilokos Rukovoditeljica službe za Digitalni Marketing u Konzumu.

Partneri konferencije Ladies of New Business su Zagrebačka banka kao zlatni sponzor, Konzum klik kao srebrni te partneri Neuralab , eStudent, Tester box, Uber, Lean In , UX Passion, Zaklada Luka, HUB385, dok je komunikacijski partner agencija Alert.

S obzirom na to da je broj mjesta ograničen, konferencija će se moći pratiti i putem video prijenosa uživo.

Više informacija na http://netokracija.com/events/jesen.ladies2016/

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Foto promo100
  • Zagreb Foto promo101
  • Zagreb Foto promo 102
  • Zagreb Foto promo 103

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Gospodarstvo › Kako se u poslu