KARLOVAC: Josipović o ustavnim promjenama

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
11:59
Srp
2020
12

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Politika › KARLOVAC: Josipović o ustavnim promjenama

Zagreb Knjižara Fraktura
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
30
 
11.2014

KARLOVAC: Josipović o ustavnim promjenama

PREDKAMPANJA ZA PREDSJEDNIČKI MANDAT: Održana prva tribina Ive Josipovića: "Na ideji pravednosti moramo raditi konstantno"
KARLOVAC: Josipović o ustavnim promjenamaJosipovic-karlovac-studeni
 

Ivo Josipović, budući kandidat za predsjednika Republike Hrvatske, održao je danas prvu u nizu tribina pod nazivom „Ustavne promjene“. Tom prilikom predstavio je temeljitu ustavnu reformu kao svoj program za predstojeće izbore. Na tribini je sudjelovao i hrvatski europarlamentarac Tonino Picula.

Nakon uspješnog prvog mandata u kojem je bio čuvar stabilnosti poretka, medijator i glas građana koji su tražili pravdu, Ivo Josipović nastavlja raditi na ostvarenju tog cilja, ovoga puta usmjeren prema institucionalnim promjenama koje jamče nove, ispravne temelje ne kojima treba graditi budućnost.

„Za adekvatno rješavanje problema potrebno je neko vrijeme provesti “unutra” da bi se uvidjelo što koči sustav. Vjerujem kako smo ostvarili ogroman napredak u brojnim segmentima kao što su ulazak u EU, bolji međunarodni odnosi, uspjeh u gospodarskoj diplomaciji, jačanje pozicije u regiji i mnogi drugi uspjesi“, istaknuo je Ivo Josipović, budući kandidat za predsjednika Republike te dodao da se na ideji pravednosti treba i mora raditi konstantno. „Hrvatska treba biti zemlja s više demokracije, zemlja s boljim okvirima za razvoj gospodarstva i međunarodnu suradnju“, rekao je Josipović.

Gost tribine Tonino Picula rekao je da je Josipović vanjskopolitički dio svog predsjedničkog posla odradio odlično. „Bio je odličan ne zato što je bio rutiner, nego zato što je imao hrabrosti otvarati tabu teme, bolna mjesta hrvatske novije i starije povijesti. Otvarao je mogućnosti drugima da u razgovoru s Hrvatskom, razgovarajući s njezinim predsjednikom, razgovaraju o nekim traumatičnim mjestima koja nas u novijoj povijesti povezuju sa nama susjednim zemljama“, rekao je Picula ističući kao primjere dolazak bivšeg srbijanskog predsjednika Borisa Tadića na Ovčaru te Josipovićev posjet Ahmićima.

Ova tribina dio je predkampanje u kojoj će biti govora o inicijativama za sljedeći mandat, među kojima su istaknute diplomacija u službi ekonomskih i sigurnosnih interesa, Hrvatska kao energetsko čvorište za srednju i istočnu Europu, ekonomska integracija prema susjedima te Hrvatska kao predvodnik europske politike u regiji.

Administrator: zoo_visitor_guestwww.mojzagreb.info
  • Zagreb Josipovic-karlovac-studeni
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Politika › KARLOVAC: Josipović o ustavnim promjenama