Kasja Tulić

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
21:59
Lis
2020
01

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Kultura › Kasja Tulić

Zagreb Srednja Europa za mlade
Zagreb Srednja Europa
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
01
 
10.2017

Kasja Tulić

izložba radova u atriju Muzeja grada Trogira
Kasja TulićKasja tulic
 
Tijekom listopada u Muzeju grada Trogira otvorit će se pet izložbi! Pa krenimo redom...
 
Izložba radova splitske slikarice Kasje Tulić otvorit će se u atriju Muzeja grada Trogira u ponedjeljak, 2. listopada u 19:00 sati.
Više o izložbi na kojoj će biti predstavljen izbor radova nastalih od 2007. do 2017. godine iz pera Igora Brešana donosimo u nastavku...
 
Beuys je imao pravo
Veseli me što sam još jednom u poziciji kumovati likovnom predstavljanju Kasje Tulić, splitske slikarice, anglistice diplomom, no zrele i studiozne umjetnice čija je djelatnost bitna i nadasve dobrodošla u kulturnoj ponudi grada. Zapravo, Kasja je primjer kako se strpljivo usvajaju znanja, kako ih se ne zlorabi već aktivno koristi u inventivnim potragama za svojom slikom, kako se literarne situacije pretapaju u likovne, kako se razbibriga i strast spram umjetnosti mogu slijepiti u ozbiljnu djelatnost, kako se smišljeno dograđuje i razgrađuje motiv... Ne, nije to eklektičko mahanje zavedeno novotarijama, i pomodnim, pa s tim u svezi oduševljenje, koliko strpljivo sedimentiranje stečenih vrednota i mudro selektiranje već usvojenoga. Razvidno je to i iz ovih nazovi retrospektivnih pregleda, bolje je reći natuknica kroz, oslovimo tako, pet monografskih cjelina.
Umjetnost ne trpi konvertite, ali ni konformističko recikliranje viđenoga. Smisao svega i jest taj čarobni korak u nepoznato, koji nužno potrebuje oslonac u stečenim spoznajama. 
Uprošćeno, u konkretnom slučaju, geometrija u doslovnom smislu riječi, od prije deset godina i nekakav red u gradnji slike potražili su danas otklon u poetičnim mrljama koje se ne vezuju toliko za faktografiju i povode iz okružja kao ranije, koliko za stanje duha, raspoloženje i jednu ležernost koju ne more zadatosti. 
Progredira li to kroz slike plimni val mudrosti, onaj što prati vitalne u trećoj životnoj dobi, ali i nota otkačenosti? Radi li se tu zapravo o svojevrsnom bijegu iz letargične sredine kojega kuraži uvjerenje da smo svoji, vrijedni pažnje i k tomu poštivani zbog iskrenosti istupa, pa makar ovaj bio u nastojanju da se uspostavi kakav-takav red kroz protok vremena i slika. Bila je to u početku primijenjena poezija, no danas je Kasja poetesa koja ne robuje formi, rimama i metrici. Ovo je više kronika spoznajnih sazrijevanja. Moguće je da sam još pod dojmom uvida u likovnu ostavštinu Josefa Beuysa, što se dade pogledati u berlinskom Hamburger bahnhof museumu: Bez umjetnosti nemoguće je shvatiti psihičku strukturu čovjeka.
 
likovni osvrt: Igor Brešan
 
Kasja Tulić rodila se u Šibeniku. Nakon završene gimnazije i Srednje glazbene škole u Splitu diplomira anglistiku i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Cijeli život crta, ali se od 1997. počinje ozbiljnije baviti slikanjem. Već dugi niz godina član je likovne udruge "Emanuel Vidović" u okviru koje izlaže na brojnim skupnim i humanitarnim izložbama. Osim 18 samostalnih izložbi u Hrvatskoj, imala je 4 u inozemstvu. Najviše se koristi tehnikom ulja i akrilika. Živi i stvara u Splitu.
 
 
Izložba Kasje Tulić bit će otvorena do 10. listopada 2017.
Radno vrijeme izložbenog prostora Muzeja grada Trogira tijekom listopada
je od ponedjeljka do subote, ujutro 10:00 - 13:00 te poslijepodne 17:00 - 20:00 sati.

Veselimo se Vašem dolasku!

Ne zaboravite pozvati prijatelje
Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Kasja tulic

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Kultura › Kasja Tulić