KONČAR - Inženjering za energetiku i transport

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
17:59
Svi
2020
31

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Gospodarstvo › KONČAR - Inženjering za energetiku i transport

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
08
 
11.2018

KONČAR - Inženjering za energetiku i transport

ugovorio poslove u Makedoniji
KONČAR - Inženjering za energetiku i transportPotpisivanje ugovora koncar u makedoniji
 

U Vladi Republike Makedonije društvo KONČAR – Inženjering za energetiku i transport (KET) sklopilo je  dva ugovora za projekte u sklopku investicijskog ciklusa AD MEPSO-a, makedonskog operatera prijenosnog elektroenergetskog sustava.

Projekti su financirani kreditom Europske banke za istraživanje i razvoj (EBRD). Zbog važnosti ovih ugovora za modernizaciju makedonske prijenosne elektroenergetske mreže svečanosti potpisivanja prisustvovali su Zoran Zaev, premijer Republike Makedonije, Kočo Andjušev, potpredsjednik Vlade, Goran Sugareski, ministar prometa i komunikacija sa suradnicima, kao i  Danijela Barišić, veleposlanica Republike Hrvatske u Makedoniji.

 U sklopu svečanosti dr. sc. Goran Leci, predsjednik Uprave KONČAR - Inženjeringa za energetiku i transport (KONČAR-KET) potpisao je dva ugovora. Prvi je ugovor za rehabilitaciju transformatorske stanice TS 400kV Skopje 4 vrijednosti 4,8 milijuna eura. Postrojenje TS 400kV Skopje predstavlja izuzetno važno čvorište u elektroenergetskoj mreži Republike Makedonije. Projekt se sastoji od revitalizacije primarne opreme na 400kV i 110kV poljima, ugradnje sekundarne opreme za zaštitu i upravljanje, SCADA sustava te obuhvaća radove projektiranja, elektromontaže, građevinske radove, te ispitivanja i puštanja u pogon.

Drugi potpisani ugovor vrijednosti 630 tisuća eura je za isporuku i ugradnju sustava relejne zaštite na postrojenjima hidroelektrana Tikveš, Vrutok, Špilje i Globočica. Važnost ovog projekta je u modernizaciji relejne zaštite na ove četiri makedonske hidroelektrane, a obuhvaća projektiranje, nabavu i ugradnju relejne zaštite na rasklopnim postrojenima te njihovu konfiguraciju, funkcionalno ispitivanje i puštanje u pogon.

„Suradnja između MEPSO-a i KONČARA je uspješna, dugogodišnja i temelji se na obostranom povjerenju. KONČAR – KET je naš partner, što smo potvrdili i današnjim sklapanjem dvaju ugovora koji se odnose na revitalizaciju 400 kV i 110 kV postrojenja u transformatorskoj stanici TS Skopje 4 što je vrlo kompleksno sistemsko rješenje, te na isporuku i ugradnju sustava relejne zaštite na našim hidroelektranama“, izjavio je Saso Vasilevski, predsjednik Uprave Makedonskog operatora prijenosnog elektroenergetskog sustava (MEPSO).

„Potpisani ugovori važni su i za KONČAR i za izvozne aktivnosti Republike Hrvatske. Ovi projekti rezultat su prvih sustavnih koraka jačanja ponovne prisutnosti Grupe KONČAR u Makedoniji koji su započeti početkom 2018. i daju temelj za dobre rezultate u bližoj budućnosti te ugovaranje novih projekata i u drugim poslovnim područjima“, rekao je Ivan Tomšić, zamjenik člana Uprave KONČARA.

„Ugovor za rehabilitaciju TS Skopje 4 te ugovor za isporuke i ugradnje sustava relejne zaštite na hidroelektranama predstavljaju povratak KONČAR - KET-a na tržište Makedonije kad je riječ o realizaciji složenih projekata. Nastavak je to suradnje s Makedonskim operatorom prijenosnog sustava za kojeg smo proteklih godina uspješno završili nekoliko projekata te smo sigurni da ćemo i na ovim projektima opravdati dano nam povjerenje“, kaže dr. sc. Goran Leci, predsjednik Uprave KONČAR – Inženjeringa za energetiku i transport.

piše: Željko Bukša

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Potpisivanje ugovora koncar u makedoniji

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Gospodarstvo › KONČAR - Inženjering za energetiku i transport