Končar KET

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
15:51
Ruj
2020
30

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Gospodarstvo › Končar KET

Zagreb Srednja Europa za mlade
Zagreb Srednja Europa
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
09
 
02.2020

Končar KET

posao u Makedoniji vrijedan 14,3 milijuna eura
Končar KETSvecano potpisivanje ugovora u makedoniji 2
 

Končar - Inženjering za energetiku i transport (Končar - KET) i Operater prijenosnog elektroenergetskog sustava Sjeverne Makedonije (MEPSO) potpisali su u Vladi Republike Sjeverne Makedonije ugovor za projekt izgradnje nove transformatorske stanice 400/110 kV Ohrid, vrijedan 14,3 milijuna eura, objavili su iz Končara. Ugovor je sklopljen u sklopu investicijskog ciklusa Operatera prijenosnog elektroenergetskog sustava Sjeverne Makedonije (MEPSO AD), izvjestili su iz Končara.

Ugovor su potpisali generalna direktorica MEPSO-a Eva Šukleva i predsjednik Uprave Končar - KET-a Goran Leci, a na potpisivanja su bili i predsjednik Vlade Republike Sjeverne Makedonije Oliver Spasovski i predsjednik Uprave Končar Elektroindustrije Gordan Kolak te predstavnici Veleposlanstva RH u Sjevernoj Makedoniji.

Izgradnja transformatorske stanice (TS) 400/110 kilovolta (kV) Ohrid izuzetno je važan  projekt za MEPSO koji će omogućiti međunarodnu konekciju sa susjednom Albanijom na 400 kV naponskoj razini, čime će se dodatno osnažiti elektroenergetski sustav regije, navodi se u priopćenju.

Projekt obuhvaća kompletnu izgradnju novog 400/110 kV postrojenja, izradu projektne dokumentacije, isporuku, montažu, ispitivanje i puštanje u pogon primarne i sekundarne opreme. U sklopu projekta oprema se i drugi kraj dalekovoda TS 400 kV Bitola.

Inače, uz revitalizaciju TS 400 kV Skopje 4, revitalizaciju TS 110 kV Prilep i revitalizaciju sustava numeričkih zaštita na rasklopnim postrojenjima u hidroelektranama, izgradnja TS  400/110 kV Ohrid je četvrti projekt koji je u posljednje dvije godine KONČAR - KET ugovorio s MEPSO-m. Svi navedeni projekti financirani su putem kredita Europske banke za istraživanje i razvoj (EBRD). Kao

rezultat jačanja izvoznih aktivnosti, KONČAR - KET uspješno nastavlja ugovarati i realizirati izrazito složene projekte u Republici Sjevernoj Makedoniji, što je omogućeno stručnim i sustavnim praćenjem izvoznih tržišta te suradnjom s lokalnim partnerima, ističu u Končaru.

„Suradnja između MEPSO-a i KONČARA je uspješna, dugogodišnja i temelji se na obostranom povjerenju. KONČAR – KET je naš partner, što smo potvrdili i potpisivanjem ugovora za izgradnju nove TS 400/110 kV Ohrid“, izjavila je Eva Šukleva.

A Leci je rekao da je taj projekt nastavak njihove poslovne suradnje s Makedonskim operatorom prijenosnog sustava za koji su proteklih godina uspješno završili nekoliko projekata te su sigurni da će i na ovom projektu opravdati ukazano povjerenje.

Novi predsjednik Uprave Končar Elektroindustrije Gordan Kolak naglasio je kako potpisani ugovor  predstavlja dodatno jačanje prisutnosti Končara na tržištu Sjeverne Makedonije te nastavak vrlo uspješne dugogodišnje suradnje s MEPSO-m, partnerom s kojim su do sada uspješno realizirali nekoliko složenih projekata. „Izgradnja ove trafostanice predstavlja jedan od najvećih projekata u području prijenosa električne energije i ponosni smo što je Končar svojim referencama i iskustvom postao važan partner u njegovoj izgradnji“, rekao je Kolak.

tekst i foto: Željko Bukša

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Svecano potpisivanje ugovora u makedoniji 2
  • Zagreb Svecano potpisivanje ugovora u makedoniji

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Gospodarstvo › Končar KET