KONČAR potpisao ugovor

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
14:59
Pro
2019
07

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Gospodarstvo › KONČAR potpisao ugovor

Zagreb SIGMA PLUS
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
28
 
11.2018

KONČAR potpisao ugovor

o isporuci šest tramvaja u Latviju
KONČAR potpisao ugovorPotpisivanje ugovora o prodaji tramvaja 2
 

Tvrtka Liepājas Tramvajs iz Republike Latvije potpisala je s KONČAR – Električnim vozilima ugovor o proizvodnji i isporuci šest niskopodnih tramvaja za gradski promet grada Liepāje. Končareva tvrtka  odabrana je za isporučitelja u pregovaračkom postupku javne nabave s prethodnom objavom za isporuku 100% niskopodnih električnih tramvaja za kolosijek širine 1000 mm. Postupak je omogućio ravnopravno sudjelovanje više zainteresiranih ponuditelja.

Naručitelj projekt financira iz EU fondova i vlastitih sredstava. Za latvijsku tvrtku iznimno je važno bilo višegodišnje iskustvo KONČAR – Električnih vozila s tehničkim rješenjima 100% niskopodnih tramvaja te niskopodnih elektromotornih i dizel-električnih vlakova, priopćili su iz KONČAR-a.

Ugovor se odnosi na isporuku šest tramvaja, s opcijom isporuke još osam iz istog izvora financiranja. Prvi tramvaj bit će isporučen u roku od 24 mjeseca, a sva vozila u 36 mjeseci od potpisa ugovora.

Tramvaji za koje je potpisan ugovor o proizvodnji i isporuci zasnovani su na suvremenom tehničkom rješenju, moderno oblikovani, klimatizirani, opremljeni videonadzorom i sustavom informiranja putnika. Vozila su 100% niskopodna, bez osovina, prilagođena osobama s poteškoćama u kretanju te osobama u kolicima, navode iz KONČAR-a.

„Ugovor je rezultat višemjesečnih pregovora i dijaloga. Iza tog papira stoji veliki trud stručnjaka KONČARA, inženjera iz Liepājas Tramvajs, ali i savjetnika iz gradske uprave, sindikata i financijskih ustanova. Svi oni su omogućili da ovaj projekt postane stvarnost – a novi tramvaji koje će isporučiti KONČAR bit će simboličan poklon našim građanima, za upravo proslavljenu stogodišnjicu Latvije. KONČAR-evi tramvaji imaju izvrsne tehničke karakteristike, modernog su dizajna i veseli nas što će upravo oni voziti ulicama našeg grada“, izjavio je Aigars Puks, direktor tvrtke Liepājas Tramvajs.

„U Latviji je naš grad poznat po Liepājas Tramvajs, tvrtki vrlo duge tradicije, koja će sljedeće godine proslaviti 120. obljetnicu. Zbog toga kontinuirano radimo na poboljšanju organizacije javnog prijevoza. Novi KONČAR-evi tramvaji nastavak su dugogodišnjeg plana unapređenja tračničkog prometa u Liepāji koja je započela rekonstrukcijom postojeće, a nastavila se izgradnjom nove tramvajske pruge u velikoj rezidencijalnoj četvrti. S obzirom da je riječ o niskopodnim tramvajima, modernizaciji javnog prijevoza posebno se vesele naši građani starije dobi, kao i majke s djecom jer će uskoro po gradu putovati ugodnije, jednostavnije i brže“, rekao je Uldis Sesks, gradonačelnik grada Liepāja.

„Ponosni smo što je tvrtka Liepājas Tramvajs prepoznala KONČAR i odabrala naše tramvaje. Mi smo fleksibilna i tehnološka kompanija, a naš cilj nije samo prodati proizvode, nego izgraditi partnerstva. Proces pregovora bio je vrlo odgovoran i s kupcem smo uspjeli izgraditi povjerenje – što je vrlo bitno. Kupnja tramvaja je samo prvi korak, jer ćemo zaposlenicima tvrtke Liepājas Tramvajs prenijeti nova znanja i moderne tehnologije, što je vrlo važno za kvalitetnu eksploataciju tramvaja. Zbog toga je bitno izgraditi dobre odnose, a siguran sam da će ova suradnja postati dobro partnerstvo“, kazao je dr. sc. Ivan Bahun, predsjednik Uprave KONČAR – Električnih vozila.

piše. Željko Bukša

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Potpisivanje ugovora o prodaji tramvaja 2
  • Zagreb Potpisivanje ugovora o prodaji tramvaja 1

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Gospodarstvo › KONČAR potpisao ugovor