Kreće online anketiranje na Lošinju

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
02:59
Tra
2020
08

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Gospodarstvo › Kreće online anketiranje na Lošinju

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
19
 
06.2014

Kreće online anketiranje na Lošinju

Cilj ankete je da se dobivenim odgovorima unaprijedi usluga i poboljša kvaliteta boravka gostiju u destinaciji.
Kreće online anketiranje na LošinjuLosinj190614
 

Turistička zajednica Grada Malog Lošinja u suradnji s Gradom Mali Lošinj i drugu godinu za redom provodi online anketu o zadovoljstvu gostiju na otoku Lošinju. Cilj ankete je da se dobivenim odgovorima unaprijedi usluga i poboljša kvaliteta boravka gostiju u destinaciji.

Đurđica Šimičić, direktorica Turisitčke zajednice Grada Malog Lošinja: „Zadovoljstvo gostiju izuzetno nam je značajno. Uz projekt tajnog gosta na nivou destinacije, osmišljavamo i nove načine kako doći do informacije čime je gost zadovoljan? Možemo li bolje? Da li smo nešto propustili? I upravo radi toga, svjesti važnosti teme sa partnerima u destinaciji ove godine, nakon probne 2013 krećemo u online anketiranje. Prednost je dobivanja rezultata u trenu, i najčešće ispravak nedostataka, jer se radi o sitnicama i detaljima koje umanjuju kvalitetu boravka gosta u destinaciji. Odličan odaziv partnera za suradnju, daje nam snagu i motivaciju za ove i slične inovacije u turizmu. Vjerujemo da ćemo i ovaj puta opravdati povjerenje naših gostiju.“

U 2013 godini započelo je online anketiranje u uredu Turističke zajednice Grada Malog Lošinja i u turističkim agencijama na otoku, pri čemu je prikupljeno gotovo 700 odgovora gostiju koji su posjetili Lošinj. Anketa sadrži 10 pitanja, a prevedena je na četiri jezika i to na engleski, njemački, talijanski i slovenski jezik. Prošlogodišnji rezultati anketa su pokazali kako je glavni motiv dolaska gostiju na Lošinj odmor na moru (78,5%), dok smatraju kako su najvažnija atrakcija otoka njegove brojne prirodne ljepote (62,46%). Gotovo 80% gostiju koji su boravili na Lošinju upoznati su sa činjenicom da Lošinj već više od 120 godina razvija zdravstveni turizam dišnih puteva. Gosti privatnog smještaja su najzadovoljniji bili uređenosti okoliša i ljubaznosti domaćina, dok su na razini destinacije najzadovoljniji bili očuvanosti prirodnog okoliša. Čak 96,5% turista izrazilo je želju da se opet vrati na Lošinj i sljedeće godine, dok bi čak 99% osoba preporučilo Lošinj svojim prijateljima i poznanicima kao destinaciju za odmor.

U 2014. godini nastavlja se provođenje online anketa o zadovoljstvu gostiju boravkom na Lošinju u uredu Turističke zajednice i turističkim agencijama. Novost je da se ove godine u prikupljanje podataka uključuju i svi zainteresirani iznajmljivači na području otoka Lošinja, ugostiteljski objekti, manji smještajni objekti, kampovi, restorani, cafe-barovi i Lučka kapetanija.

U ugostiteljskim objektima gosti će na tabletima moći ocijeniti pruženu uslugu, ljubaznost osoblja, ponudu autohtonih jela i pića, cijenu u odnosu na kvalitetu jela, ali i dati prijedlog za najbolji specijalitet objekta. Anketiranjem gostiju u Lučkoj kapetaniji želi se saznati njihovo zadovoljstvo kvalitetom nautičkog turizma otoka Lošinja, te ponudom usluga u nautičkoj luci, ali se i od samih gostiju žele dobiti prijedlozi za poboljšanje iste ponude. Ankete u kampovima provode se u suradnji sa Jadranka d.d. kampovima s Lošinja, a u njima se istražuje zadovoljstvo gostiju uslugama u kampu (recepcija, sanitarije, market, restorani, animacija, ponuda izleta i sportskih sadržaja, zadovoljstvo odnosom cijena i usluga). U anketama namijenjene hotelima, hostelima, pansionima i vilama goste će se zamoliti da ocijene sve ponuđene usluge u tom objektu (čisoća soba, ljubaznost recepcionera, ponuda hrane, pristup promidžbenim materijlima i internetu, paket aranžmani, rezervacijski sustav objekta).

Ankete namijenjene iznajmljivačima i turističkim agencijama orijentirane su na ponudu privatnog smještaja na Lošinju, i to na zadovoljstvo gostiju ljubaznosti domaćina, čistoćom i uređenosti smještaja, dostupnosti wifi internetu i promidžebenim materijalima, te ponudom dodatnih usluga iznajmljivača poput pića dobrodošlice, preporuke dobrog restorana, izleta, ali i zadovoljstvom u posredovanju turistička agencije prilikom pronalaska smještaja. Kod cafe-barova naglasak u anketi je dan na ambijent i čistoću cafe-bara, ljubaznost osoblja i ugostiteljsku ponudu.

U svim su anketama uključena zajednička destinacijska pitanja s kojima se od gostiju želi dobiti odgovor od kuda su saznali za Lošinj, koji je njihov glavni motiv dolaska, te koja je po njima najvažnija atrakcija otoka. Gostima se pruža mogućnost da ocijene svoje zadovoljstvo ponudom destinacije i to sa raznolikosti kulturno-povijesnih znamenitosti, očuvanosti prirodnoga okoliša, čistoća plaža, uređenost i opremljenost plaža i šetnica kao i mjesta, kvaliteta ugostiteljske ponude, ponude suvenira, sporta, događanja i noćnog života u destinaciji. U svim anketama gostima se daje mogućnost da sami predlože mogućnost za unapređenje usluga posjećenog objekta. Ankete će se provoditi pomoću tableta koji će biti na usluzi gostima objekta.

Objekti koji su se uključili u provođenje anketa u 2014.godini su turističke agencije Cappelli, Puntarka, Mediteran, Losinia, Palma, Turist, Val i Marina Nerezine; 33 iznajmljivača s područja Lošinja; Jadranka kampovi (Kamp Bijar, Baldarin i Čikat); restorani Marina, Lošinjsko jidro, Veli žal, Bora bar, te konoba Oliva na otoku Iloviku; Lječilište Veli Lošinj, Omladinski Hostel Veli Lošinj i hotel Televrin iz Nerezina, te Lučka kapetanija Mali Lošinj.

Svim zainteresiranim smještajnim objektima Turistička zajednica Grada Malog Lošinja osmislila je posebno korisničko ime i lozinku, izradila je ankete sa prijevodima na stranim jezicima, kako bi vlasnici objekta svakodnevno mogli provjeravati odgovore svojih gostiju, njihove primjedbe i prijedloge, te u skladu s njima napredovati u kvaliteti. Dobivenim rezultatim zasigurno će se dobiti vrijedna saznanja s kojima će se unaprijediti kvaliteta ponude na razini cijele destinacije.

Administrator: zoo_visitor_guestwww.mojzagreb.info
  • Zagreb Losinj190614
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Gospodarstvo › Kreće online anketiranje na Lošinju