Krešo Beljak

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
13:59
Kol
2020
05

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Politika › Krešo Beljak

Zagreb Knjižara Fraktura
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
31
 
07.2020

Krešo Beljak

ponovo izabran za čelnog čovjeka HSS a
Krešo BeljakHss hrvatska 1
 

Na jučerašnjoj izbornoj skupštini HSS Krešo Beljk je ponovo izabran za predsjednika Hrvatske seljačke stranke, njegovu sinošnju post izbornu zahvalu u cijelosti prenosimo s njegovog FB profila.

Hvala svim članicama i članovima HSS Hrvatska koji su mi danas dali svoj glas i povjerenje da i dalje vodim našu stranku.

Svjestan svih svojih prošlih pogrešaka i propusta, ovo vaše povjerenje doživljavam kao novu priliku da iste ispravim i popravim. I na tome ću se iz sveg srca truditi.
Pred nama su novi izazovi, prije svega lokalni izbori 2021., te će sve naše snage, kojih još uvijek itekako imamo, biti usmjerene na što bolji rezultat na istima.

Pozivam sve članice i članove, sve kojima je HSS na srcu da nastavimo zajedno, da zakopamo "ratne sjekire" i da krenemo napokon raditi kontruktivno, a da sve destrukcije i podjele ostavimo iza sebe. HSS je jedna velika obitelj u kojoj ima mjesta za sve nas, pa i one koji možda nisu zadovoljni ovim ishodom.

Hvala još jednom!

Krešo Beljak, predsjednik HSS-a,  rođen je 22. kolovoza 1971. godine u Brežicama, slovenskom gradiću nedaleko od Samobora. Nije bio te sreće da se rodi u samoborskom rodilištu, na koje su stariji Samoborci i danas ponosni, jer je zatvoreno nedugo prije njegova rođenja. No, u Samoboru je odrastao, gdje i danas živi sa suprugom i djecom. Nakon završene srednje škole upisao je Prirodoslovno-matematički fakultet u Zagrebu, smjer Geografija, koji je 1990. godine prekinuo jer se kao dobrovoljac priključio Domovinskom ratu. Godine 1999. je diplomirao i stekao zvanje magistra edukacije geografije.

Zbog aktivnog sudjelovanja u Domovinskom ratu kao pripadnik ratne postrojbe 151. samoborske brigade od 1990. do 1992. godine odlikovan je Spomenicom Domovinskog rata te nagradom za životno djelo Grada Samobora.
Nakon završetka studija 1999. godine odselio je u Njemačku, gdje je živio i radio do 2002. godine. Uz rad je pohađao i intenzivni tečaj njemačkog jezika, a osim njemačkoga izvrsno govori i engleski jezik.
Član HSS-a postao je 2003. godine. Prije toga se nije bavio politikom niti je bio član ikoje političke stranke. U stranci je prošao sve razine i napredovao od tajnika i predsjednika gradske organizacije, člana nekoliko središnjih stranačkih tijela na nacionalnoj razini, do potpredsjednika HSS-a.

Važno je istaknuti kako je dobio sve izbore (stranačke i nestranačke) na koje je izašao otkako se aktivno uključio u politički život.
Na lokalnim izborima 2009. godine izabran je za gradonačelnika Grada Samobora, što je potvrdio i četiri godine kasnije. Osvajanjem još jednog mandata u svibnju 2017. godine postao je prvi gradonačelnik Grada Samobora koji tu funkciju obnaša u tri uzastopna mandata.

U travnju 2014. godine upisao je poslijediplomski specijalistički studij Vanjske politike i diplomacije na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, gdje je u travnju 2016. godine obranio završni rad na temu Vanjska politika Hrvatske seljačke stranke te stekao akademski naziv sveučilišnog specijalista vanjske politike i diplomacije.

Za predsjednika HSS-a izabran je 19. ožujka 2016. godine na izbornoj Glavnoj skupštini pobijedivši dvojicu protukandidata.

S njim na čelu HSS u rujnu 2016. godine u sastavu Narodne koalicije (koalicije lijevog centra) osvaja pet saborskih mandata, a on postaje saborski zastupnik i predsjednik Kluba zastupnika HSS-a. U srpnju 2020. na parlamentarnim izborima ponovno je izabran za saborskog zastupnika iz VII. izborne jedinice na listi Restart koalicije te je predsjednik Kluba zastupnika HSS-a i HSU-a u Hrvatskom saboru. Na Glavnoj izbornoj skupštini HSS-a u srpnju 2020. ponovno je izabran za predsjednika HSS-a.

U svome radu zalaže se za progresivne ideje i interese mladih, radi na urbanizaciji i modernizaciji Samobora, koji je danas jedan od najuspješnijih hrvatskih gradova i jedan od rijetkih iz kojeg ljudi NE iseljavaju, već u njega doseljavaju.
Iskazuje i velik interes za pomoć obrtnicima i malim poduzetnicima, zadržao je nultu stopu prireza, a posebno je posvećen donošenju mjera za podizanje životnog standarda, osobito građana u potrebi, djece i umirovljenika.

Za njegova mandata u Samoboru su uvedeni besplatni udžbenici, božićnice i uskrsnice za umirovljenike, a planovi se realiziraju u suradnji s građanima, direktnim kontaktom na tribinama na terenu.

Dužnost gradonačelnika obnaša volonterski.

 

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Hss hrvatska 1
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Politika › Krešo Beljak