Luka Ploče postaje logističko središte za istraživanje ugljikovodika…

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
21:59
Ruj
2020
28

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Gospodarstvo › Luka Ploče postaje logističko središte za istraživanje ugljikovodika…

Zagreb Srednja Europa za mlade
Zagreb Srednja Europa
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
20
 
11.2014

Luka Ploče postaje logističko središte za istraživanje ugljikovodika…

Lociranjem svih usluga u jedno središte racionalizirat će se troškovi opskrbnog procesa istraživanja ugljikovodika
Luka Ploče postaje logističko središte za istraživanje ugljikovodika na JadranuPloce-luka
 

U četvrtak, 20. studenoga, svečano je potpisan Sporazum o suradnji Agencije za ugljikovodike i Luke Ploče d.d. kojim Luka Ploče postaje logističko središte za istraživanje ugljikovodika, a unutar kojeg će nalaziti sve potrebne usluge za operatere koji će se baviti istraživanjem nafte i plina na Jadranu.
Logističkim središtem u Luci Ploče racionalizirat će se troškovi opskrbnog procesa istraživanja ugljikovodika na Jadranu, a ujedno omogućiti da se primjenjuju najviši standardi u zaštiti okoliša i prirode. Otvaranje ovakvog centra otvara priliku za osnaživanje regionalnog i lokalnog gospodarstva te neminovno ostvaruje pozitivne efekte na državni proračun. Unutar logističkog središta u Pločama bit će smještene inspekcijske, logističke, naftne, bušačke, građevinske i skladišne kompanije, radionice za strojnu obradu, a na raspolaganju će biti i usluge remonta, pomorske i lučke usluge, građevinske, prijevozne te usluge smještaja i prehrana.

Faza istraživanja trajat će pet godina, dok investicije u jedno istražno područje mogu varirati od 50 do 150 milijuna eura.

„Formiranje i organizacija logističkog središta u Luci Ploče omogućuje Agenciji za ugljikovodike transparentniju i učinkovitiju kontrolu troškova i aktivnosti investitora prilikom obavljanje istražnih radnji. Uspostava logističkog središta je uobičajena praksa u državama koje se bave istraživanjem i eksploatacijom na moru. Tako primjerice, logistička središta u Norveškoj ostvaruju godišnji prihod od preko 300 milijuna eura te zapošljavaju oko 1500 djelatnika. Obzirom na slične logističke centre u svijetu, naša procjena je da će u fazi istraživanja biti otvoreno do 200 novih radnih mjesta“, istaknula je prilikom predstavljanja projekta Barbara Dorić, predsjednica Uprave Agencije za ugljikovodike.
„Luka Ploče može potpunosti ispuniti sve funkcije koje joj je dodijelila Agencija za ugljikovodike. Operativne prednosti Luke Ploče su njezini prostorni kapaciteti, pristup samoj luci, prometna povezanost, raspoloživost skladišnih prostora te jedina luka u Hrvatskoj koja ima najveći maksimalni gaz od 17 metara. Logističko središte rasprostirat će se na 80 do 100 tisuća m2 200 metara obale i svakako će dodatno pridonijeti poslovanju Luke Pločem, ali i razvoju popratne lokalne industrije“, rekao je Ivan Pavlović, predsjednik Uprave Luka Ploče d.d.

Administrator: zoo_visitor_guestwww.mojzagreb.info
  • Zagreb Ploce-luka
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Gospodarstvo › Luka Ploče postaje logističko središte za istraživanje ugljikovodika na Jadranu