Lukoil Croatia potpisao

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
12:18
Srp
2020
13

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Gospodarstvo › Lukoil Croatia potpisao

Zagreb Knjižara Fraktura
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Trenutno nema povezanih sadržaja
Zadnje vijesti
24
 
01.2020

Lukoil Croatia potpisao

prvi Kolektivni ugovor
Lukoil Croatia potpisaoFotografija 1
 

U Lukoilu Croatia jučer je potpisan prvi Kolektivni ugovor koji će biti na snazi dvije godine. Ugovor su potpisali Jasna Pipunić, predsjednica Sindikata naftnog gospodarstva (SING) i Denis Rypin, direktor Lukoil Croatia d.o.o. Kolektivni ugovor je u primjeni od 1. siječnja 2020. godine.

Kolektivni ugovor za oko 400 radnika Lukoila osigurava povećanje minimalne osnovne bruto plaće na 4.300,00 kuna, uvođenje fiksnog mjesečnog dodatka za kategorizaciju benzinske postaje u bruto iznosu od 60,00 do 240,00 kuna, ovisno o kategoriji benzinske postaje, dodatak za topli obrok u iznosu od 400,00 kuna mjesečno, jedan dan godišnjeg odmora više za radnike na benzinskim postajama, pravo na dodatne dane godišnjeg odmora na temelju radnog staža i socijalne prilike radnika. Uz to, osigurava i pravo na određene materijalne potpore – smrt radnika u iznosu 7.500,00 kuna, člana radnikove uže obitelji 2.500,00 kuna, neprekinutog bolovanja dužeg od 90 dana uzrokovanog ozljedom na radu ili komplikacijama u trudnoći, uključujući i porodiljini dopust u iznosu od 2.500,00 kuna jednom godišnje, jubilarne nagrade  za 10, 15 i 20 godina staža u Lukoilu u neto iznosu od 1.000,00, 1.500,00 i 2.000,00 kuna. Nadalje, kolektivni ugovor osigurat će i mjesečnu nagradu za radne rezultate radnicima na benzinskim postajama, pogodnosti za trudne radnice i dojilje, regres u iznosu od 2.500,00 kuna, božićnicu i uskrsnicu po 300,00 kuna, potporu za rođenje djeteta u iznosu od 3.500,00 kuna, dar za dijete do 15 godina u povodu božićnih blagdana u iznosu od 600,00 kn, naknadu za odvojeni život u iznosu od 1.750,0 kuna i viši iznos dnevnica koje će sada iznositi 200,00 kuna, u odnosu na postojećih 170,00 kuna utvrđenih Pravilnikom o radu.  

„Pregovore za Kolektivni ugovor pokušavali smo pokrenuti više puta posljednjih nekoliko godina i u tome smo uspjeli sredinom prošle godine. Važnost prvog ikada sklopljenog ugovora u Lukoilu ne leži samo u povećanju materijalnih prava, već i u činjenici da poslodavac za vrijeme trajanja Kolektivnog ugovora neće moći samostalno uređivati prava radnika, već je to sada u domeni pregovora između sindikata i poslodavca. Pregovori su bili vrlo zahtjevni i ovim putem zahvaljujemo članovima pregovaračkih odbora sindikata i poslodavca na njihovom radu“, istaknula je Jasna Pipunić, predsjednica SING-a te dodala kako usporedo s potpisivanjem Kolektivnog ugovora započinju i edukaciju radnika na terenu kako bi im se pojasnila njihova prava i obveze koja proizlaze iz Kolektivnog ugovora. 

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Fotografija  2
  • Zagreb Fotografija 1
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Gospodarstvo › Lukoil Croatia potpisao