Međunarodni dan mladih

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
02:59
Ruj
2020
30

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Obavijesti › Međunarodni dan mladih

Zagreb Srednja Europa za mlade
Zagreb Srednja Europa
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
12
 
08.2020

Međunarodni dan mladih

svaki poticaj mladima društvu se vraća višestruko!
Međunarodni dan mladihMladez hdz
 

Danas obilježavamo Međunarodni dan mladih, dan koji se pod okriljem Ujedinjenih naroda obilježava kontinuirano od 2000. godine, a svake godine je posvećen nekoj temi koja je od značaja za mlade u svijetu ili im predstavlja izazov. Tema ovogodišnjeg obilježavanja je „Angažman mladih za globalno djelovanje“ te je cilj istaknuti važnost jačanja zastupljenosti mladih u formalnim političkim institucijama te djelovanje mladih na lokalnoj, nacionalnoj i globalnoj razini. Takvim djelovanjem mladi mogu  pružiti dodatnu vrijednost te je praksa pokazala da uključenost mladih dovodi do učinkovitosti mjera i politika, a posebno onih kojih se na njih i odnose.  

Rad na što većoj institucionalnoj zastupljenosti mladih u Hrvatskoj na svim razinama je jedan od naših glavnih ciljeva, a upravo to je i glavni fokus Ujedinjenih naroda u ovoj godini. Ponosni smo što je hrvatska Vlada jedna od najmlađih u Europi i što mnogi trenutni i bivši članovi Mladeži obnašaju odgovorne funkcije na europskoj, nacionalnoj i lokalnoj razini. Mladi ne smiju biti kreatori nekih budućih politika, već trebaju odlučivati o politikama koje ih se tiču danas, jer znaju što im je potrebno za razvoj i siguran život! Izazovna vremena u kojima se cijeli svijet nalazi pokazuju kako su najpogođenija društvena kategorija upravo mladi. Zato glavni prioritet svih donositelja odluka danas trebaju biti mladi, u prvom redu oni koji završavaju svoje obrazovanje i u ovom složenom razdoblju traže svoju priliku. Njima želimo osigurati što kvalitetniji i sigurniji posao bez kratkoročnih rješenja poput SOR-a čiju provedbu smo ukinuli. Ekonomsko osamostaljivanje mladih kroz kvalitetno obrazovanje, siguran posao i što lakše stjecanje prve nekretnine ključni su prioriteti za sve mlade, ali i za rad Mladeži. To je preduvjet i za podizanje vlastite obitelji, odnosno demografsku obnovu Hrvatske.

Svojim radom i u suradnji s Vladom, u kojoj smo pronašli snažnog partnera, život mladih u Hrvatskoj značajno je poboljšan. Zadovoljni smo što su potrebe mladih prepoznate i uvrštene u službeni Program Vlade Republike Hrvatske koja je nedavno stupila na dužnost. Poticanje samozapošljavanja mladih sa 130.000 kuna, 10 milijardi kuna za programe i mjere zapošljavanja, ukidanje poreza na promet nekretninama, dodatnih 50.000 stipendija za učenike i studente, nastavak reforme i ulaganje u modernizaciju školstva, roditeljske naknade u iznosu pune plaće, subvencija za dodatnih 20.000 stambenih kredita samo neke su od uvrštenih mjera koje za cilj imaju olakšanje položaja mladih i predstavljaju nastavak trenutne politike prema mladima koja je dala pozitivne rezultate. Nastavit ćemo se zalagati za kvalitetno uključivanje mladih na svim razinama - od lokalne do nacionalne i biti partner novom Središnjem državnom uredu za demografiju i mlade koji ima zadaću dodatno osnažiti sve dosad poduzete mjere za bolji život mladih.

Od naše generacije velika su očekivanja i na njoj je velika odgovornost, kako za sadašnjost, tako i za budućnost našeg društva, a istovremeno generacija smo koja se za svoje prilike mora snažno boriti. Svaki poticaj mladima društvu će se višestruko vratiti, a posebno smo zadovoljni da je to stav i nove Vlade Republike Hrvatske. Na tom putu Mladež će se snažno zalagati za mlade i biti predstavnik svoje generacije u hrvatskoj politici.

rad mladeži HDZ a pratite na njihovom web sjedištu:

 http://www.mhdz.hr/

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Mladez hdz

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Obavijesti › Međunarodni dan mladih