Microsoft u CARNetovom projektu Učionice budućnosti

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
21:59
Kol
2020
12

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Tehnologija › Microsoft u CARNetovom projektu Učionice budućnosti

Zagreb Srednja Europa za mlade
Zagreb Srednja Europa
Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
09
 
06.2014

Microsoft u CARNetovom projektu Učionice budućnosti

U CARNetovom projektu Učionice budućnosti Microsoft je, u suradnji s partnerima, tvrtkama HP i STORM Computers, osnovnoj školi "Rikard Katalinić Jeretov" u Opatiji dao na korištenje tablet računala i pametnu ploču
Microsoft u CARNetovom projektu Učionice budućnostiMicro090614
 

Danas je u osnovnoj školi «Rikard Katalinić Jeretov» u Opatiji održana primopredaja tablet računala i pametne ploče u okviru CARNetovog projekta Učionice budućnosti kojem je cilj razvijanje škola, nastavnika i učenika prema digitalno zrelim školama. Partneri projekta su Microsoft Hrvatska te tvrtke Hewlett-Packard i STORM Computers koji su se, uz podršku CARNeta, uključili u projekt ustupivši računala i pametne ploče u svrhu testiranja i simulacije interaktivne učionice budućnosti. Željka Baniček, Specijalist za edukaciju tvrtke Microsoft uređaje je uručila ravnatelju škole Frediju Glavanu, uz prisustvo partnera te predstavnika grada Opatije Fernanda Kirigina i Danijela Jermana i pomoćnice ravnatelja CARNeta za podršku obrazovanju Branke Vuk.

Korištenje tablet računala i pametne ploče osjetljive na dodir omogućit će nastavnicima i učenicima škole da ostvare interaktivno i personalizirano «jedan na jedan» učenje i da koriste brojne interaktivne sadržaje, te će učenike dodatno motivirati na veću uključenost u nastavi. Korištenje Microsoft Office 365 paketa u nastavi omogućit će bolju komunikaciju između nastavnika i učenika, dostupnost dokumenata u Cloudu i to sa bilo koje lokacije, mogućnost kvalitetnog i brzog dijeljenja informacija, sinhronizaciju s pametnim telefonima te korištenje svih Microsoft Office programa.

«Veliko mi je zadovoljstvo što će učenici osnovne škole «Rikard Katalinić Jeretov» biti u mogućnosti pratiti nastavu i obavljati svakodnevne školske zadatke uz pomoć modernih Microsoftovih tehnologija. Uz Office 365 paket u Cloudu, komunikacija između nastavnika, ali i između učenika bit će brža i efikasnija», rekla je Željka Baniček iz tvrtke Microsoft Hrvatska.

«Opremanje učionice suvremenim nastavnim pomagalima kao što su tablet računala i veliki zaslon osjetljivim na dodir rezultat je djelovanja i angažmana čitave naše škole koja je ovime postala jedna od vodećih škola u uvođenju informacijsko – komunikacijske tehnologije u nastavu i općenito u rad ustanove. Zahvalni smo tvrtkama Microsoft, HP i STORM na ustupljenim uređajima i tehnologiji koji će uvelike unaprijediti rad nastavnika te dodatno motivirati naše učenike», rekao je Fredi Glavan, ravnatelj škole.

«CARNet već dugi niz godina surađuje s osnovnom školom Rikarda Katalinića Jeretova kao jednom od škola predvodnica u uvođenju IKT-a u nastavni proces i poslovanje škole. Nastavnici škole, predvođeni i podržani od ravnatelja, često su polaznici različitih CARNetovih obrazovnih programa u nastojanju da učenicima osiguraju što kvalitetnije i modernije obrazovanje. Izuzetno nam je drago što je škola uključena u ovaj projekt čime je dobila priliku da dodatno unaprijedi proces učenja i poučavanja, koju će, sigurni smo, znati maksimalno iskoristiti. Podrška opremanju škole najsuvremenijom informacijskom opremom i digitalnim sadržajima u skladu je s CARNetovim nastojanjem da osigura potrebnu infrastrukturu i tehnologiju za što veći broj škola u Republici Hrvatskoj», rekla je Branka Vuk, pomoćnica ravnatelja CARNeta za podršku obrazovanju.

Primopredaja računala završila je informativnom edukacijom nastavnika o sustavu te ugodnim druženjem predstavnika CARNeta, Microsofta, STORM-a i HP-a, gradonačelnika i, naravno, nastavnika i učenika škole.

Koncept pametne učionice:

Koncept Učionice budućnosti temelji se na implementaciji i integraciji naprednih hardverskih i softverskih tehnoloških rješenja u klasične školske učionice s ciljem unapređenja izvođenja nastave. Rješenje omogućava izvođenje interaktivne nastave, korištenje nastavnih materijala u elektroničkom formatu (e-udžbenici, prezentacije, animacije, video-filmovi), provođenje dinamičkih testova i kvizova znanja, praćenje aktivnosti pojedinog učenika, prikupljanje i analizu aktivnosti i rezultata ispita pojedinog učenika, te međusobnu komunikaciju između nastavnika i učenika. Osnovni dijelovi rješenja su mrežna i bežična infrastruktura za povezivanje pojedinih komponenti rješenja, pametna ploča, tablet računala, softversko rješenje za upravljanje učionicom i pametnim uređajima te elektronički nastavni sadržaj. Dio rješenja predstavlja i edukacija i trening nastavnika koji će izvoditi nastavu u Učionici budućnosti.

Administrator: zoo_visitor_guestwww.mojzagreb.info
  • Zagreb Micro090614
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Tehnologija › Microsoft u CARNetovom projektu Učionice budućnosti