Ministarstvo kulture

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
17:59
Lis
2020
01

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Obavijesti › Ministarstvo kulture

Zagreb Srednja Europa za mlade
Zagreb Srednja Europa
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
20
 
03.2020

Ministarstvo kulture

tražimo način da pomognemo medijima u RH
Ministarstvo kultureMinistarstvo kulture logo
 

Nastavno na medijske upite o mjerama Vlade namijenjenima pomoći medijskom sektoru naglašavamo kako su usvojene mjere Vlade Republike Hrvatske usmjerene na zaštitu gospodarstva i očuvanje radnih mjesta. Većina pružatelja medijskih usluga u RH djeluju kao trgovačka društva te su samim time ove mjere usmjerene i na njih.

Vlada Republike Hrvatske pratit će stanje u području medija te razmotriti uvođenje i dodatnih mjera kojima bi se zaštitili mediji, ne samo komercijalni već i neprofitni.


Ističemo da  usvojena mjera vezana za medije podrazumijeva i da će Agencija za elektroničke medije izvršiti isplatu sredstava Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija za 2020. godinu uz mogućnost prenamjene dijela Fonda na temu javnog praćenja epidemije korona virusa te omogućiti prilagodbu programskih osnova pružatelja medijskih usluga posebnim okolnostima. U planu su i dodatne mjere koje razmatraju Agencija i Vijeće za elektroničke medije i Ministarstvo kulture.

Ministarstvo kulture dogovorilo je s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnog društva ubrzanje procesa evaluacije projektnih prijava za poziva „Mediji zajednice – potpora socijalnom uključivanju putem medija“, objavljenog u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“  te će se u najkraćem mogućem roku donijeti Odluka o financiranju za odabrane projekte. 
 
Ministarstvo kulture upozorava da je medijska industrija posebno izložena u krizi jer gotovo u cijelosti ovisi o prihodima od oglašavanja. U tom smislu pratit će se situacija i tražiti moguće dodatne načine potpore ovom sektoru vodeći računa o tome da je veliki broj novinara samozaposlen ili u nekom obliku privremenog ili povremenog angažmana. Istovremeno, mediji u ovakvim okolnostima imaju  važnu ulogu jer profesionalnim pristupom osiguravaju svim građanima pravodobne informacije i doprinose borbi protiv širenja dezinformacija i lažnih vijesti.
 
Vlada Republike Hrvatske i Ministarstvo kulture pozivaju sve nakladnike medija da osiguraju urednicima i novinarima odgovarajuće uvjete za obavljanje posla uključujući i potrebne higijenske uvjete kako bi zaštitili zdravlje svojih zaposlenika i onih koji medijima daju izjave ili sudjeluju u njihovim programima.

slijed mogućih odluka pratite na: 

https://www.min-kulture.hr/

Administrator: kolovrat.petar@gmail.commojzagreb.info
  • Zagreb Ministarstvo kulture logo

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Obavijesti › Ministarstvo kulture