MINISTARSTVO TURIZMA: Konkurentnost turističkog gospodarstva

mojzagreb.info
 

Zagreb

 
Portal Zagreb Zagreb
Osvježeno
18:59
Ožu
2020
29

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Gospodarstvo › MINISTARSTVO TURIZMA: Konkurentnost turističkog gospodarstva

Zagreb Čitajte Pelikana
DICK Profesionalni kuhinjski noževi
 
 
Najnoviji videi
 
Zagreb Emeli Sandé - Read All About It Emeli Sandé - Read…
Recepti
Rapska torta - kolač građana Raba - Zagreb, mojzagreb.info Rapska torta - kolač…
Rapska torta je nekad…
Pizza iz tave - Zagreb, mojzagreb.info Pizza iz tave
Postoje brojne izvedenice…
Šalša s mljevenim mesom - Zagreb, mojzagreb.info Šalša s mljevenim mesom
U ovoj eri pretilosti,…
Šarena pita s šunkom i salata - Zagreb, mojzagreb.info Šarena pita s šunkom…
Lagani ljetni obrok,…
Igre, igrice
Gormiti: Blazing Ball
Pucačina u gormiti stilu
Čovječe ne ljuti se
Igrate protiv računala…
Kako se riješiti bivšeg ili bivše? Ljubavi? - Zagreb, mojzagreb.info Kako se riješiti bivšeg…
Igra za jednog ili jednu,…
Lupi guzu - igra za odrasle - Zagreb, mojzagreb.info Lupi guzu - igra za odrasle
Nježno ili, uglavom,…
Povezani članci
Zadnje vijesti
04
 
07.2014

MINISTARSTVO TURIZMA: Konkurentnost turističkog gospodarstva

Objavljeni rezultati programa dodijele 26,65 mil. kn bespovratnih potpora
MINISTARSTVO TURIZMA: Konkurentnost turističkog gospodarstvaMinistarstvoturizma 040714
 

Ministarstvo turizma danas je objavilo rezultate programa dodjele bespovratnih potpora u 2014. godini pod nazivom „Konkurentnost turističkog gospodarstva, kojim Ministarstvo turizma sa ukupno 26,65 milijuna kuna sufinancira projekte usmjerene na obogaćivanja turističke ponude, stvaranje inovativnih turističkih proizvoda, povećanja zaposlenosti, umrežavanje pružatelja usluga u turističke klastere te unaprjeđenja međunarodne turističke prepoznatljivosti. Također, po prvi je puta omogućeno sufinanciranje izgradnje bazena i u domaćinstvima (iznajmljivači u privatnom smještaju) za što je izdvojeno nešto više od 7 milijuna kuna! Sredstva programa namijenjena su subjektima malog gospodarstva (trgovačka društva izvan javnog sektora, obrti i zadruge), seljačka domaćinstva (OPG koje pruža ugostiteljske i/ili turističke usluge) i fizičke osobe – privatni iznajmljivači.

„Program poticanja konkurentnosti turističkog gospodarstva usmjeren je na podizanje ukupne konkurentnosti hrvatskog turizma, kroz podizanje kvalitete smještaja, dodatnih sadržaja u smještaju, uključivanje u predstižna udruženja, podizanje prepoznatljivosti brenda, korištenje novih tehnologija, pripreme projektne dokumentacije. Dakle, radi se o najširem  paketu koji je usmjeren na podizanje kvalitete turističkih proizvoda i usluge te svega onoga što poboljšava turistički doživljaj prilikom boravka u destinaciji“, komentirao je ministar turizma Darko Lorencin.

Program dodjele bespovratnih potpora sastavljen je od četiri mjere, od kojih svaka ima različitu namjenu sufinanciranja.Kroz Mjeru A, Ministarstvo turizma podupire izgradnju bazena u hotelima, kampovima, seljačkim domaćinstvima te po prvi puta u privatnim apartmanima, kućama za odmor i sobama. Također, Mjera A usmjerena je na ulaganje u realizaciju tematskog definiranja hotela (npr. Business, Congress, Family, Spa), poboljšanje uvjeta za osobe sa invaliditetom, ulaganje u uređenje izletišta, kušaonica i vinotočja, povećanje energetske učinkovitosti, udruživanje privatnih iznajmljivača u zadruge.

Kroz Mjeru B potiče se razvoj posebnih oblika turizma, između ostaloga projekti usmjereni na aktiviranje planinarskih domova te uređenje i prenamjenu napuštenih škola i dr. objekata za potrebe turizma, ulaganje u odmorišta za bicikliste, bike&bed smještaj, zabavni i tematski parkovi te dovršetak izgradnje novih, odnosno obnova ili rekonstrukciju postojećih manjih turističkih brodova s elementima tradicijske gradnje.

Mjerom C sufinancira se priprema projektne dokumentacije novih investicija malog i srednjeg poduzetništva u turizmu, vezanih za razvoj novih i inovativnih turističkih proizvoda, dok se mjerom D sufinanciraju članarine u prestižnim međunarodnim asocijacijama smještajnih ugostiteljskih objekata za prve tri godine članstva.

Rezultati se mogu pronaći na linku: http://www.mint.hr/default.aspx?id=7936.

Administrator: zoo_visitor_guestwww.mojzagreb.info
  • Zagreb Ministarstvoturizma 040714
Vijest se nalazi u:

 

Zagreb › Vijesti › Hrvatska › Gospodarstvo › MINISTARSTVO TURIZMA: Konkurentnost turističkog gospodarstva